Стрелка на температурата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Стрелка на температурата
Здравейте колеги , Значи питането ми е следното, пала колата и трагвам, стрелката на температурата започва да се втига стига до първото деление и следмалко пада до синьото след това пак се вдига отиво до средата след малко пак надолу и така няколко пъти докато не си остане накрая както трябво. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно . Защо играе така. Мерси зо отговорите предварително
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
Така и така ще разглобяваш,та вземи смени и водната помпа(с метална перка),
та да знаеш поне,че по охлаждането няма да имаш проблем
Още
стотина лв.,но пък спестяват много от ремонт.
та да знаеш поне,че по охлаждането няма да имаш проблем

стотина лв.,но пък спестяват много от ремонт.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Лично моят съвет е да извадиш и водната помпа и да видиш в какво състояние е.При Е36 това си е направо консуматив,а така или иначе ще разглобяваш,по-добре я виж!Ако е пред издъхване,по-добре я сменяй сега,отколкото да те остави на пътя,а не дай Боже и да разбереш,че не работи от светването на лампата на термометъра.....Боли глава после малко! 

Ако колебанията на стрелката за температурата са твърде чести може да е и от самия датчик за температурата или клемата/кабелите (по-лошия вариант самия прибор)
Струва ми се, че стрелката на прибора не може да реагира толкова бързо на отваряне и затваряне на термостата
Ако колата ти е нова и в непознато техническо състоятие (купена от непознат) послушай колегите и смени термостат и водна помпа (с метална тубинка)
Ще си спестиш и ядове и пари за в бъдеще
Струва ми се, че стрелката на прибора не може да реагира толкова бързо на отваряне и затваряне на термостата
Ако колата ти е нова и в непознато техническо състоятие (купена от непознат) послушай колегите и смени термостат и водна помпа (с метална тубинка)
Ще си спестиш и ядове и пари за в бъдеще
Re: Стрелка на температурата
При мен пък тая стрелка, понеже колата ми е вънка в двор, като я запаля сутрин е паднала до синята граница. Подкарам ли я малко, до 2-3 минути си ходи в средата и заспива. Някаде некой беше казал, че трябва сутрин кат се запали да си ходи в средата веднага. Според мен няма логика, нали цяла нощ е истивала и след като се запали, като загрее, тогава стрелката да иде в средата? Да имам ли основания за проблем в моя случай или да бъда спокоен?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
12 мнения
• Страница 1 от 1