Да влизам ли в клуба (покупка на 520i)?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Да влизам ли в клуба (покупка на 520i)?
Здравейте на всички, имам няколко въпроса на които бих бил много доволен да ми отговорите.От близо 2 месеца си търся кола и след много гледане на Вектри ,Пасати, Сценици и други подобни ми се обади един обади един много добър приятел с оферта за неговата кола.Става въпрос за 520i 99-та година с белите мигачи (това го пиша защото ми обясняваха, имало някаква разлика дали е с бели и със жълти в месеците на производство).Та въпросната кола беше закупена от него преди 6 месеца от неговият кум.Колата е на малко над 150000 км със сервизната му книжка и всичките му останали неща.Преди 4 месеца и правено обслужване и като ми казаха за цените на консумативите ми се сториха приемливи за мен.Прочетох малко и по форума и цени от порядъка на 250 лв за съединител масло със филтър около 80 лв мисля ,че са сносни цени за такъв клас кола (за сравнение ford orion 91 г. съединител 150 лв (от евтините) масло със филтър 60 лв).Ако взема колата със сигурност ще и сложа газов инжекцион поради причината, че въртя близо 2000 км на месец.Цената на която ми е дава е 14000 лв крайна цена.Та въпросът е да е взимам ли и какво мога да очаквам от нея като покупка.Не ми се иска в един момент да стане така, че да работя за колата.Малко ми надхвърля възможностите , но сам се опитвам да се убедя дали е по разумно да дам малко повечко пари за кола на която и знам така да се каже историята и това с колко внимание са е гледали предишните и собствениции, или кола за 7000 за която не знам нищо.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Сега първо тоя бял мигач хич не знам какво значи
и за първи път го чувам
Второ масло и филтър за 60 лв. нещо май май те будалкат.
Филтъра е 20 лева, значи маслото трябва да е 6 лв. литъра което
не ми се вярва. Виж от 15 нагоре.
И тая цена за съединителя може ама не вярвам
А цената от 14000 е малко висока освен ако не е с бая екстри колата
щото има 520 и 520 ама ти си знаеш
А и освен това тия сервизни книжки ги печатат на Горубляне с хиляди
П.С. Общо взето тва са ти го казали някви селски тарикати дет мноо ги
разбират

Второ масло и филтър за 60 лв. нещо май май те будалкат.
Филтъра е 20 лева, значи маслото трябва да е 6 лв. литъра което
не ми се вярва. Виж от 15 нагоре.
И тая цена за съединителя може ама не вярвам

А цената от 14000 е малко висока освен ако не е с бая екстри колата
щото има 520 и 520 ама ти си знаеш

А и освен това тия сервизни книжки ги печатат на Горубляне с хиляди
П.С. Общо взето тва са ти го казали някви селски тарикати дет мноо ги
разбират

Последна промяна zAcK на 19 Сеп 2008, 17:05, променена общо 4 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Колега тоя съединител за 150лв и масло с филтър за 60лв да не си ги чел в друг форум (орел форума)? Мисля, че цените са по високи особенно за Е39, а относно газовия инжекцион помисли си хубаво преди да го сложиш.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Ами за 99г. тея пари ако знаеш че колата е изрядна и има едстри от рода на климатроник(дигиталния),кожа и другите по стандартни екстри си заслужава.
Ако караш толкова много слагаи му един газов инжекцион и нема страшно.
Цените които си гледал са донякъде верни,зависи каде си сервизираш колата,демек офицялен сервиз или някои по малък.
Това за белия мигач и аз незнам,можеби колегите ше кажат.
Ако имаш още конкретни въпроси питаи.
п.с.Оправи си заглавието,така някакси стои не намястото,съвет като на колега.

- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
Цената е малко висока, но моето мнение колега е че ако колата е добро състояние си заслужава, особенно ако тези 150 000км са реални бих казал, че е супер. Но като гледам какво пишеш за алтернативата кола за 7 000. Това БМВ май не е малко над възможностите ти, а двойно. Има и друго, газовата уредба която мослиш да слагаш не е 500лв. а доста повече, все пак трябва да газов инжекцион за 6 цилиндров двигател. Така, че добре помисли преди да скочиш.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Bavarec*** написа::welcome:
Цените които си гледал са донякъде верни,зависи каде си сервизираш колата,демек офицялен сервиз или някои по малък.
Сега ако ми кажеш къде ще намериш сервиз да смени маслото на E39
520i за 60 лева барабар с филтъра и работата ща призная за магьосник.
Така си ги приказвате тия работи ей

и давам повече къде малсото е с 2 литра надолу и филтъра е по евтин.
вие тука на приказка ми се намирате
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Масло за тоя двигател ако тръгнеш да сменяш барабар с филтъра ще ти излезе не по малко от 150лв, ако маслото е Castrol 10/40 да речем и филтъра е към 20-30лв на Бош. Вчера четох тема за съединители (май за е36 ставаше дума) е нямаше под 250лв, а ти си прави извода за Е39!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
И според мен цената е малко висока, но пък може да си заслужава ако е читава колата и е с доста екстри.А колкото до тези бели мигачи предполагам, че се има в предвид фейслифтовите мигачи.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Не се вкарвай в приключение, щом преценяваш, че колата ти надхвърля настоящите възможности. Нека всичко да и е изрядно и твоя познат да си я е гледал, неизбежно ще стигнеш до сервиз по някое време, а каското пък съвсем няма как да го прескочиш (освен ако не си абсолютен оптимист с непоклатимо доверие в полицията и шофьорските умения на околните). Не знам колегите как го сменят това масло за по 100 лева, знам колко ми струва на мен BMW Longlife 04 или сегашния Mobil 1 - около 40лв. литъра, трябват ти 6.5л. И на половин цена да го намериш пак са около 140лв.
Колата е много добра, но категорично не заслужава да работиш само за нея. Взимай пасата и си свиркай, а ти пожелавам след време да си вземеш баварец направо от магазина.
Колата е много добра, но категорично не заслужава да работиш само за нея. Взимай пасата и си свиркай, а ти пожелавам след време да си вземеш баварец направо от магазина.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
zAcK написа:Bavarec*** написа::welcome:
Сега ако ми кажеш къде ще намериш сервиз да смени маслото на E39
520i за 60 лева барабар с филтъра и работата ща призная за магьосник.
Така си ги приказвате тия работи ейАз на М20Б20 като сменям
и давам повече къде малсото е с 2 литра надолу и филтъра е по евтин.
вие тука на приказка ми се намирате
Оооопссссссс,малко съм се объркал

Благодаря на всички за отговорите ,но имам една молба като четете нещо гледайте какво четете.Там където съм писал за съединител за 150 лв и масло за 60 е сложено в скоби и става въпрос за друга кола.Това ,че съединителя е 250 лв го прочетох в няколко теми по надолу.На отговора за селските тарикати и сервизните книжки от Горубляне-колата е купувана от България чисто нова.Познавам и 2-мата бивши собственици на колата.И на отговора за възможностите въпроса беше дали да давам 7000 и после да се почне с безкрайните ремонти.Или да дам 14000 за нещо за което все пак имам някаква идея как е карана и как е обслужвана.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Ако си сигурен в това което казваш, че колата е купувана нова и е обслужвана качествено от "твойте приятели" и мислиш, че е в много добро състояние я купувай, парите са си твой, даже въобще незнам защо я коментираме темата трябваше да почнеш с това.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Моят съвет е, погледни в темата "Детски болести" и разбери кои от тях са излекувани.Ако всички неминуемо достигащи една Е39 болести са излекувани, тогава си струва цената 

mad_presley написа:Моят съвет е, погледни в темата "Детски болести" и разбери кои от тях са излекувани.Ако всички неминуемо достигащи една Е39 болести са излекувани, тогава си струва цената
Мерси.Точно това исках някой да ми каже какво да питам и какво да гледам.За на пича с горният пост точно това съм го написал още когато пуснах темата ама никой, не влага капка умисъл в това което чете.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Както и да е успех в покупката. 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2