Въпрос относно каското (СПЕШНО)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Въпрос относно каското (СПЕШНО)

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2004, 20:24

Значи в петък ме закачи един трамвай (не бях виновен, оня мина на червено). Резултата- преебана предна броня от към левия калник, подкалник, лайсна под фара, малко кривоглед ляв фар, крива или изместена греда на бронята и изпопадали джаджи под бронята- въздуховоди и т.н.
За по- бързо да стане работата с огледа и ремонта отидох в Бул Инс Плевен. Да ама не.. Ония педали ме караха да чакам до сряда щото да дойдел вещото лице да я прегледа, ходих до сервиза на БМВ в Плевен дето уж ще се прави колата и майстора вика, че за 2- 3 дни тва няма да стане щото трябва да се чака 10 дни да се достави бронята,която според него е за смяна, както и гредата, която също трябва да се смени и фара, щото има счупена щипка отгоре, дето е хванат за купето и затва е кривоглед.
После отивам в Бул Инс и им го казвам това, а те казват, че няма проблеми, само да дойде вещото лице в сряда.
Отивам в сряда ама вещо лице няма, ония ми казват, че тва не е проблем, гледаха я пак и и дадоха задание до сервиза да ми се свали борнята и да се види гредата дали не е за смяна. Да ама за фара нищо не писаха щото оня после вика, че не е тая кривина резултат от тази щета. Бронята щяла да се оправи и да стане като нова, демек няма да се поръчва нова... да ама тя има дупка направо под лайсната и оня ми разправя, че като се сложи лайсната и няма да се личи тая дупка, незнам и как се хваща тая броня за купято ама мисля, че и щипките и са счупени, а не ми се ще да я хващат със свински опашки...
А най- тъпото, че като пълен балък се подписах под някви празни бланки за оглед и те чак после си ги написаха.
Принципно съм търпелив и секи може да ме ебава дългои врем докато ми писне ама вече ми кипна, та мисля утре да ида до сервиза и да
Утре мисля да ида до сервиза и да видя майстора кво ще каже и ако и той мисли да не сменя бронята с нова да пиша едно възражение, че вещо лице не е гледало колата, а и не са ми описали някои неща, както от тази щета, така и от една предишна. Както, че и са ме каралли да се подписвам под празни бланки за оглед.
Та въпроса ми е дали някой има идея при какво положение се сменя дадена част и как да преценя сам дали имам право да настоявам за смяна на бронята и дали мога да направя нещо друго освен възражението. (варианта да ги пребия не върви, че не ми се разправя после с мутри :D )
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Окт 2004, 0:05

Когато си я застраховал на гърба на полицата ако е вписано каквато и забележка по дадения фар примерно пукнато стакло, после ако те забърше някой както в случая може да се направат на задници и да откажат ремонт на фара щото си е бил така, нищо че в полицата ти е със спукано стъкло, а в последствие е на сол. Решат ли да се гаврат с теб, труно ще излезеш на глава. :cry:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2004, 1:01

Фара си ми е ОК, няма нищо на полицата просто оня ми обяснява, че тая щета не е вследствие от катастрофата.
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Окт 2004, 9:06

АМи ако тоя не е писал никъде че на фара му има нещо ходи в някой друг клон за застраховане и им кажи че снощи си паркирал колата и си я намерил в такова състояние сутринта :roll: :wink:
Дано да стане, само тва ми хрумва, което съм пробвал. Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Окт 2004, 10:37

С Булинс няма да излезеш на глава. По-добре отиди при някой проверен майстор да ти огледа щетите и да ти каже колко ще струва ремонта. Най-скъпата част - бронята трябва да е много счупена,за да не може да се оправи, за това също има майстори. Другите неща се намират. След като си направиш сметка колко ще струва във външен сервиз, по-добре поразпитай тези, които правят огледите в Булинс колко горе-долу ще ти платят по експертна оценка. Те почти винаги уцелват +- 30 лв. Ако аритметиката ти излиза - взимай парите и ремонтирай навън, тъкмо ще си следиш кое как става. Ако тръгнеш да се заяждаш в техния сервиз нарочно ще ти опропастят колата, а с пллащането има 1000 начина да те орежат. Все пак смяната на името не значи смяна на мутренския манталитет. Що се отнася до подписването на празни бланки - ти си го казал. Поне друг път няма да го правиш 8)
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2004, 21:31

Toй отговора си бил пред очите ми ама кой да се сети. Обадих се на една мацка, дето се има с големия баща на Бул Инс и след 5 мин педала от офиса ми се молеше по телефона да избера час за оглед и да бъда така добър да присъствам за да кажа ако имам някакви възражения да ги отбележат в щетите и да ги оправят :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 29 Окт 2004, 12:03

bum_bum написа:Toй отговора си бил пред очите ми ама кой да се сети. Обадих се на една мацка, дето се има с големия баща на Бул Инс и след 5 мин педала от офиса ми се молеше по телефона да избера час за оглед и да бъда така добър да присъствам за да кажа ако имам някакви възражения да ги отбележат в щетите и да ги оправят :)
:banghead: :bgflag: :banghead:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 29 Окт 2004, 12:21

Така е в БГ няма друг начин.Иначе те правят на маймуна.

Назад към Основен Форум