Програмиране на чистачките
Модератор: Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Програмиране на чистачките
Започна дъждовния сезон и по този повод ще дам един жокер от мен за тези, които не знаят за тази функция.
Интервалите на чистачките зависят от скоростта на колата, но има възможност и за програмиране. Това става като се пуснат чистачките на "интервали" за 1 оборот само и след това се изчака малко време и се включат отново вече за постоянно. Времето, което сте изчакали между единия оборот и включването на чистачките ви става новия интервал на тази степен (максимум 20 секунди, като докато колата е в покой интервала е двоен). Програмирания интервал се "забравя" когато чистачките се изключат. Да не пропусна да спомена, че колата трябва да е в движение по време на програмирането.
Интервалите на чистачките зависят от скоростта на колата, но има възможност и за програмиране. Това става като се пуснат чистачките на "интервали" за 1 оборот само и след това се изчака малко време и се включат отново вече за постоянно. Времето, което сте изчакали между единия оборот и включването на чистачките ви става новия интервал на тази степен (максимум 20 секунди, като докато колата е в покой интервала е двоен). Програмирания интервал се "забравя" когато чистачките се изключат. Да не пропусна да спомена, че колата трябва да е в движение по време на програмирането.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Браво колега, тази екстра я знаех, но не занех, че интервала който изчакаш е интервала на който ще ти минават чистачките
Много е полезна тази функция.
Някой може ли да каже как се пуска тази функция на чистачките, която колкото по-бързо караш, толкова по-бързо ги движи?? Един познат я имаше на 520i м20б20 и тогава като го видях това и
не можах да повярвам направо.
Поздрави

Някой може ли да каже как се пуска тази функция на чистачките, която колкото по-бързо караш, толкова по-бързо ги движи?? Един познат я имаше на 520i м20б20 и тогава като го видях това и

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Zubcho написа:Някой може ли да каже как се пуска тази функция на чистачките, която колкото по-бързо караш, толкова по-бързо ги движи?? Един познат я имаше на 520i м20б20 и тогава като го видях това ине можах да повярвам направо.
Тя си е пусната колега... става дума отново за степента на интервали - караш по магистралата и с увеличаването на скоростта се намалява интервала на чистачките

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Gemar написа:Zubcho написа:Някой може ли да каже как се пуска тази функция на чистачките, която колкото по-бързо караш, толкова по-бързо ги движи?? Един познат я имаше на 520i м20б20 и тогава като го видях това ине можах да повярвам направо.
Тя си е пусната колега... става дума отново за степента на интервали - караш по магистралата и с увеличаването на скоростта се намалява интервала на чистачките
Хмм при мен няма такова нещо. Като я пусна на първа степен си чисти през 10 сек примерно независимо от скоростта. Иначе като е на втора степен и спра на място, почва да чисти през определен интервал, а не непрекъснато. Странно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Евентуално можем да заподозрем модула на чистачките при теб като виновник. Някой от нас би могъл да ти услужи с неговия за да се разбере 

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Zubcho написа:Браво колега, тази екстра я знаех, но не занех, че интервала който изчакаш е интервала на който ще ти минават чистачкитеМного е полезна тази функция.
Някой може ли да каже как се пуска тази функция на чистачките, която колкото по-бързо караш, толкова по-бързо ги движи?? Един познат я имаше на 520i м20б20 и тогава като го видях това ине можах да повярвам направо.
Поздрави
И аз я имам тая функция, но не знам как се контролира или пуска ?

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Програмиране на чистачките
Gemar написа:Започна дъждовния сезон и по този повод ще дам един жокер от мен за тези, които не знаят за тази функция.
Нящу неможах го свана тфа я пак

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Methodius
- Митоди яде мисо
-
Re: Програмиране на чистачките
Gemar написа: ...
Преди няколко дни се чудех какво ми става с интервала на чистачките, а то какво било ..

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- Gemar
- младши ентусиаст
-
///peter написа:Напиняш надолу (не сопинячката) изчаквая малко после пуская на 1ша степен.Поне аз така разбрах
Хахахаха

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Gemar написа:///peter написа:Напиняш надолу (не сопинячката) изчаквая малко после пуская на 1ша степен.Поне аз така разбрах
ХахахахаПочти така.. значи слагаш лоста на първа степен и излючваш веднага. Чистачките правят 1 оборот и спират. След това слагаш лоста пак на първа степен и ги оставяш включени. Времето, което си чакал между двете действия става интервала на чистачките
Аха сванах.Петре вишо требе баце ма то аз кат имам та кво никва работа не върши

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Gemar написа:Евентуално можем да заподозрем модула на чистачките при теб като виновник. Някой от нас би могъл да ти услужи с неговия за да се разбере
Ами освен да се съберем сега почивните дни и без това ще вали и да тестваме а?
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Тц , тц , браво - извор са тия коли . Много полезно , в зависимост от силата на дъжда си настройваш интервала . Давайте още екстри ...
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
хаха, това и аз го забелязах още като я купих и си мислих че нещо не са наред самите чистачки (модула който ги управлява). Понеже по трасето по което се движа има 5 ЖП прелеза (на ден ги минавам по 10 пъти сигурно
), такато вали дъж и намаля на прелеза, чистачките се забавят доста и като дам газ и тръгнат пак
и аз си викам "откачат нещо, сигурно в най-скоро време ще родят"

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3