Знаете ли че...: )
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Снощи пробвах......при мене работи и на дясната врата, а лявата-
шперцосана
=================================================
Тва против кражбата е интересно, само да не се прецака нещо после да немога да си влезна в колата или ако влезна да немога да я запаля.....някой знае ли нещо повече за тази с-ма....неразбрах как става точно дезактивирането
===================================
А както предлоци с дайте верно тука да постваме разни такива знайни и незнайни трикчета с автомобилите ни, оказва се че не са малко, а не всеки ги знае

=================================================
Тва против кражбата е интересно, само да не се прецака нещо после да немога да си влезна в колата или ако влезна да немога да я запаля.....някой знае ли нещо повече за тази с-ма....неразбрах как става точно дезактивирането

===================================
А както предлоци с дайте верно тука да постваме разни такива знайни и незнайни трикчета с автомобилите ни, оказва се че не са малко, а не всеки ги знае

при мен и четирите стъкла се вдигат и с ключа и с дистанционното, преди малко пробвах
тва дет вика soreman много интересно ама верно как да го пробваме безопасно?!?
аз имам едно ключе към алармата ама не знам за къде е, не намерих никъде ключалка като за него
ше проверя под жабата...
ама пък имам друг проблем с алармата, то не знам дали е проблем де...
никога не съм я чувал да пищи, т.е. не мога да я накарам
ритах блъсках жантите и скачах на капака - нищо
пък не ми се чупи джам за да пробвам
алармата е MetaSystem - дистанционното е едно кръгло с едно единствено копче
некви идеи за тва?
а и ше ви помоля да не го разгласявате, че току виж някой бандит се облажил от мойта (липса на) аларма

тва дет вика soreman много интересно ама верно как да го пробваме безопасно?!?

аз имам едно ключе към алармата ама не знам за къде е, не намерих никъде ключалка като за него

ше проверя под жабата...
ама пък имам друг проблем с алармата, то не знам дали е проблем де...
никога не съм я чувал да пищи, т.е. не мога да я накарам

ритах блъсках жантите и скачах на капака - нищо
пък не ми се чупи джам за да пробвам

алармата е MetaSystem - дистанционното е едно кръгло с едно единствено копче
некви идеи за тва?
а и ше ви помоля да не го разгласявате, че току виж някой бандит се облажил от мойта (липса на) аларма

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
А освен звука, останалото работи ли - светлини, заключване, блокаж на запалването? Щото при мене беше много просто, първо няколко пъти смених крайния транзистор на сирената. После изгоря говорителя. Нещата изгарят, като често алармата свири продължително време. И сега съм с външен говорител /и по-мощен транзисторcokey написа:...

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
!!Asen_X написа:Comfort mode
май така се наричаше тази екстричка
Comfort Module, слагат се като екстра и далеч преди 94, старата ми Вектра 89 година имаше такъв модул срещу 5 лв ми го вързаха към алармата

May the BMW force be with you!
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
cokey написа:...аз имам едно ключе към алармата ама не знам за къде е, не намерих никъде ключалка като за него![]()
ше проверя под жабата...
Това ключе най-вероятно е за свирката на алармата. Там трябва да има ключалка за аварийно спиране на звука ако нещо се прецака и неможеш да я изключиш. А за тоя другия номер няма какво да се притесняваш ако не си с оригиналната БМВ аларма. Всичките тия неща ги пише в ръководството дето е постнато в оная важната тема

- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
cokey написа:при мен и четирите стъкла се вдигат и с ключа и с дистанционното, преди малко пробвах![]()
тва дет вика soreman много интересно ама верно как да го пробваме безопасно?!?![]()
Ами много лесно можеш да го пробваш безопасно. Отиди на тихо място и заключи колата с ключа, после без да вадиш завърти още веднъж надясно и ако чуеш това зззззт значи имаш тази система. Няма никаква опастност според мен да ти се блокира всичко. В смисъл ако имаш оригиналният ключ би трябвало всичко да е наред. Така или иначе ако нещо ще блокира е винаги доста по-добре това да стане в контролирани условия, а не примерно посредата на магистралата, когато спреш по някои естествени нужди да кажем

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Добре аз пак ше си питам защо тия у немско са забравили да ми турят тоя модул а колата е 95г.Или е преебан?И аз искам да си затварям джамовете като вас пък 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
при мене също не работи това макар че съм с фабрична аларма с обемни датчици ,датчици за водоравност и куп други датчици и няколко режима на работа .. стъклата не се вдигат нито с ключа нито с дистанционното ...
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Тия пинизи стават доколкото знам ако е инсталиран комфорт модула ZKE IV. Една черна пластмасова кутия, зад жабката, отляво на модула за ABS-а, отпред и влизат 3 куплунга с по 15-20 жици и отзад още 2 такива. Ако тоя модул липсва при вас най-вероятно тези неща няма да стават. Ако не се лъжа той управлява и интериорното осветление, което ако го има изгаства и светва постепенно.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Добре де светлината ми изгасва постепенно и аз съм с оригиналната аларма.Са ше ходя да го видя тоя модул дали го имам.
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Не мисля че изгасването постепенно има нещо общо с този модул. На всички е36 си е така фабрично, който не е така му е сменяно или поне има може би различни версии на този комфорт модул. На мен ми гаснат постепенно лампите, но не ми се самозатварят стъклата когато заключа.
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
soreman написа:....
Позволи ми да не се съглася с теб .. това което се чува след допълнително завъртане на ключа е заключването на багажника, т.е можеш да заключиш вратите на колата без да заключваш багажника, пробвал съм го не един път преди да ми разбият ключалката .. и е доста удобно защопо по принцип ключалката на багажника не е управаляваща и от там ня можеш да заключиш колата .. но по този начин можеш предварително да заключиш купето и после само багажника

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3