Знаете ли че...: )

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 28 Окт 2004, 22:26

Снощи пробвах......при мене работи и на дясната врата, а лявата- :evil: шперцосана :evil:
=================================================
Тва против кражбата е интересно, само да не се прецака нещо после да немога да си влезна в колата или ако влезна да немога да я запаля.....някой знае ли нещо повече за тази с-ма....неразбрах как става точно дезактивирането :roll:
===================================
А както предлоци с дайте верно тука да постваме разни такива знайни и незнайни трикчета с автомобилите ни, оказва се че не са малко, а не всеки ги знае :idea:
Изображение Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 29 Окт 2004, 10:37

при мен и четирите стъкла се вдигат и с ключа и с дистанционното, преди малко пробвах :lol:

тва дет вика soreman много интересно ама верно как да го пробваме безопасно?!? :roll:

аз имам едно ключе към алармата ама не знам за къде е, не намерих никъде ключалка като за него :oops:
ше проверя под жабата...

ама пък имам друг проблем с алармата, то не знам дали е проблем де...
никога не съм я чувал да пищи, т.е. не мога да я накарам :oops:
ритах блъсках жантите и скачах на капака - нищо
пък не ми се чупи джам за да пробвам :roll:
алармата е MetaSystem - дистанционното е едно кръгло с едно единствено копче
некви идеи за тва?

а и ше ви помоля да не го разгласявате, че току виж някой бандит се облажил от мойта (липса на) аларма :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 29 Окт 2004, 11:26

cokey написа:...
А освен звука, останалото работи ли - светлини, заключване, блокаж на запалването? Щото при мене беше много просто, първо няколко пъти смених крайния транзистор на сирената. После изгоря говорителя. Нещата изгарят, като често алармата свири продължително време. И сега съм с външен говорител /и по-мощен транзистор :wink: /.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 29 Окт 2004, 11:29

да бе да, сичко останало работи като че ли ок (визуално)
ама тва май е за друга тема, че тази е за типс&трикс :wink:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 29 Окт 2004, 11:31

:oops:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 29 Окт 2004, 11:52

!!Asen_X написа:Comfort mode
май така се наричаше тази екстричка :wink:

Comfort Module, слагат се като екстра и далеч преди 94, старата ми Вектра 89 година имаше такъв модул срещу 5 лв ми го вързаха към алармата 8)
May the BMW force be with you!

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 29 Окт 2004, 12:26

cokey написа: :wink:

Що не се заключиш в колата с дистанционното? ако имаш пространствени датчици ще я задеистваш , или я пусни алармата с отворен капак примерно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Окт 2004, 12:32

cokey написа:...аз имам едно ключе към алармата ама не знам за къде е, не намерих никъде ключалка като за него :oops:
ше проверя под жабата...

Това ключе най-вероятно е за свирката на алармата. Там трябва да има ключалка за аварийно спиране на звука ако нещо се прецака и неможеш да я изключиш. А за тоя другия номер няма какво да се притесняваш ако не си с оригиналната БМВ аларма. Всичките тия неща ги пише в ръководството дето е постнато в оная важната тема 8) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Мнение от soreman » 29 Окт 2004, 12:41

cokey написа:при мен и четирите стъкла се вдигат и с ключа и с дистанционното, преди малко пробвах :lol:

тва дет вика soreman много интересно ама верно как да го пробваме безопасно?!? :roll:

Ами много лесно можеш да го пробваш безопасно. Отиди на тихо място и заключи колата с ключа, после без да вадиш завърти още веднъж надясно и ако чуеш това зззззт значи имаш тази система. Няма никаква опастност според мен да ти се блокира всичко. В смисъл ако имаш оригиналният ключ би трябвало всичко да е наред. Така или иначе ако нещо ще блокира е винаги доста по-добре това да стане в контролирани условия, а не примерно посредата на магистралата, когато спреш по някои естествени нужди да кажем :twisted:

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 29 Окт 2004, 13:26

Добре аз пак ше си питам защо тия у немско са забравили да ми турят тоя модул а колата е 95г.Или е преебан?И аз искам да си затварям джамовете като вас пък :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 29 Окт 2004, 13:41

при мене също не работи това макар че съм с фабрична аларма с обемни датчици ,датчици за водоравност и куп други датчици и няколко режима на работа .. стъклата не се вдигат нито с ключа нито с дистанционното ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Окт 2004, 14:12

Тия пинизи стават доколкото знам ако е инсталиран комфорт модула ZKE IV. Една черна пластмасова кутия, зад жабката, отляво на модула за ABS-а, отпред и влизат 3 куплунга с по 15-20 жици и отзад още 2 такива. Ако тоя модул липсва при вас най-вероятно тези неща няма да стават. Ако не се лъжа той управлява и интериорното осветление, което ако го има изгаства и светва постепенно.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 29 Окт 2004, 14:25

Добре де светлината ми изгасва постепенно и аз съм с оригиналната аларма.Са ше ходя да го видя тоя модул дали го имам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Мнение от soreman » 29 Окт 2004, 14:59

Не мисля че изгасването постепенно има нещо общо с този модул. На всички е36 си е така фабрично, който не е така му е сменяно или поне има може би различни версии на този комфорт модул. На мен ми гаснат постепенно лампите, но не ми се самозатварят стъклата когато заключа.

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 29 Окт 2004, 15:08

soreman написа:....

Позволи ми да не се съглася с теб .. това което се чува след допълнително завъртане на ключа е заключването на багажника, т.е можеш да заключиш вратите на колата без да заключваш багажника, пробвал съм го не един път преди да ми разбият ключалката .. и е доста удобно защопо по принцип ключалката на багажника не е управаляваща и от там ня можеш да заключиш колата .. но по този начин можеш предварително да заключиш купето и после само багажника :!:

ПредишнаСледваща

Назад към E36