Знаете ли че...: )

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Компактен
Аватар

Знаете ли че...: )

Мнение от quixzole » 27 Окт 2004, 18:28

Знаете ли ,че като сложите ключа във шофьорската врата и завъртите в положение за заключване, ако след като се заключат вратите задържите още няколко секунди автоматично ще се затворят ел стъклата и ел люковете ако имате такива :lol: Това е нещо което малко хора знаят.....но действа почти при всички Е36-ци......почти казвам, защото при някои по стари модели не се получава.....също казват че действа и при доста от останалите модели, затова пробвайте и казвайте при кои се получава :idea:
Аз за съжаление немога да пробвам, щото от ключалката ми стърчи счупена меча лапа, утре ще пробвам дали номера действа от дясната врата и ще ви кажа :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 27 Окт 2004, 18:29

ми то и на е-30 ката ми е тьй :wink:
Последна промяна ///Явор на 27 Окт 2004, 19:18, променена общо 1 път
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 27 Окт 2004, 18:49

Comfort mode
май така се наричаше тази екстричка :wink:

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 27 Окт 2004, 19:17

някъде съм чел, че след 94та го слагат серийно, но не съм сигурен.
аз като пусна алармата също дига стъклата :wink:
Изображение

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 27 Окт 2004, 19:26

тва е опция на алармата.....моята е за 150 кинта и я няма :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 27 Окт 2004, 20:37

тва беше първата врътка дето ми показаха на е36 :lol:
е, след номера с таблото де
обаче не съм пробвал да пусна алармата със свален джам...дали ше се дигне?!?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 27 Окт 2004, 22:18

.....и ако Е36-цата е с оригинална БМВ аларма се активира и тя, и след това може да бъде деактивирана само от тази ключалка и то само с мастер-ключа (не с дистанционните, не с другите ключове и не от другите ключалки) 8) ...

ПП. От това може да излезне добра тема за малко познати hints & tips :D

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Окт 2004, 0:14

Ми аз тва не го знаех, ма си е газарийка ако не си с дистанционно централно и аларма дето управлява тез неща. Само не разбрах за да действа трябва ли да си с оригинална аларма на Е36 или не?

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 28 Окт 2004, 9:50

на моето не става... шофиорския джам може да се затрвори само с едно по-силно натискане на копчето , а другия не ! На всички купета мисля и двета стъкла са така и там става , и на слоните от по голяма година
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Окт 2004, 10:49

При Е39 тази функция е сложена на ключа, при задържане на копчето за заключване се вдигат и стъклата. Модула за управление на стъклата и люка (поне при Е36 и нагоре) си е част от елинсталацията, не от алармата. Просто БМВ-алармите си ги връзват към него. Цялата система е доста сложна - моята кола стоя 2 дни в Дару докато разберат какво точно става,че прозорците полудяха така. Сега модула е изолиран и алармата не вдига стъклата, така че при мен едва ли и този номер е актуален.
Never mistake motion for action...

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Окт 2004, 11:12

ако колата е преди 94г няма какво да опитвате. Моята съм я забравял с отворени стъкла... после я намерих отключена :lol: за щастие се разминах само с отключване
Беше в центъра на Бургас

Добре би било да се сложи такъв "комфорт модул" и тогава и най-скапаната аларма ще може да ти вдигне стъклата като заключиш

Tullamore is my middle name
Аватар

Мнение от Utah » 28 Окт 2004, 13:47

© написа:ако колата е преди 94г няма какво да опитвате.

... не е вярно това, моята е преди 94г. - Е34 и това нещо работи...
никой не го ползва, защото почти никой вече не заключва с ключа - бях на автомивка и съвсем случайно се сетих да пробвам...
- Шумахер отпада в Монако след като води убедително, след което потрошва бокса на ферари;
- Шумахер се блъска във Вилньов и отпада;
- на Шумахер му цопва метеор на главата и го сплесква на пистата.

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Окт 2004, 17:18

имах предвид Е36ца, но може и за тях да греша
:oops:

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 28 Окт 2004, 18:23

При мене неще п....ка му лелина а е 95та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Мнение от soreman » 28 Окт 2004, 21:02

Здравейте,

Не гарантирам дали това което казвам е 100% истина, но аз така знам.
Този трик със второто завъртане на ключа има две разновидности. Едното е вече описаният по-горе комфортен режим, другото се нарича Anti-theft security system или нещо от сорта. Ако сте на тихо място се заслушайте и ако имате сложена тази система против кражба след второто завъртане на ключа ще чуете едно зззззт, съвсем тихо като шум от електродвигателче. Това което се случва е че колата се блокира напълно. Например на мойта има такова нещо, но няма комфортния режим и ако оставя стъклата отворени и завъртя пак ключа и се чуе това ззззт и край, компа на колата е блокиран, в случай че стъклата бъдат счупени вратите не могат да се отворят нито с дърпане на палчетата отгоре, нито с дърпане на дръжките отдолу, самата кола също не може да запали, освен ако не и смените компа и не отключите отново с ключа или въобще не накарате централното да се дезактивира (напр. с дистанционното на алармата). Дори ако се опитате от акумулатора да подадете ток директно към цилиндри или бензинова помпа - нищо не става, просто електрическите вериги са прекъснати от компютъра.

Аз това го разбрах след като веднъж се бяхме хванало яко да изчистим колата отвътре и тя след това не пожела да запали три дни и се изредиха, какви ли не майстори, накрая дойде един пич с едно компютърче - баааам в буксата и опаааааа активирана ти е защитата против кражба, и аз така :shock:
той само влезе вътре наведе се леко и ми вика - пали!
Аз врътвам и опаааа запали и пак така :shock:
Оказа се че имам ключе под жабката което активира същата тази защита и просто няма палене колата (е може би освен за някакви мастер крадци сигурно). И така съм си карал колата 4 години без да знам за това нещо - добре че не ми се случи на 500 км от вкъщи :twisted:

Следваща

Назад към E36