телефон с Bluetooth-решен

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: 525dА-2003

Re: bluetooth

Мнение от mashina » 15 Сеп 2008, 19:57

Колеги,какво става,на всички ли тел. в колата ви е изправен и не ви се е случвало нещо подобно че няма мнения?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 16 Сеп 2008, 11:13

Спокойно колега, при мен е същата работа, просто със всеки телефон не става.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

Аватар

Мнение от mashina » 16 Сеп 2008, 13:28

Добре,ама аз досега пробвах с шест различни апарата и все едно и също,не откриват колата.Получава се нещо като че ли блутута на телефона в колата не е активиран

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 16 Сеп 2008, 14:32

оригиналния ти телефона работи ли ?
ако работи, всичко е наред.

Има някаква вероятност самото БТ да не поддържа многоканален режим, в смисъл че да неможе да работи с повече от едно оторизирано устройство в един и същ момент, което налага да дисконектнеш текущия апарат, и тогава да търси друг. Това е мое предположение, другото обяснение е ,че версията на БТ-та е по-стара и не се поддържа от новите телефони.

Някой беше дал пример с по-стар модел на Нокия 6310 че работи без проблем а N95 не работи.
И все-пак ако разбереш кажи :) 4е и аз искам да си сменя апарата с по-хубав.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

Аватар

Re:телефон с bluetooth

Мнение от mashina » 13 Дек 2008, 15:30

Значи продължавам темата тъй
като проблема още го има.Понеже днеска бях в сервиза да сменям носачи,ги накарах да видят и тел.белкем го оправят.Един час си ирахме с приемчика и нищо.Провериха ми преди това тел. в колата и си е ок. демек изписва че е активиран обаче гсм-а не прави връзка с колата.Докато се мъчехме обаче падна акомулатора понеже бая пъти въртяхме ту на първа степен,ту на контакт.През това време дойде един пич и каза че проблема може да е в това че ако акомулатора не зарежда достатъчно или по точно ако не зарежда повече от 11 ама какво 11 не разбрах и затова да става така.Мисля си че може да има логика понеже вече не мога да се свързвам и със старият апарат. :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 14 Дек 2008, 14:36

Колега,първо от новите модели на Нокия които са със Симбиан(N 95,N73.....) не става.Т.е става ,но след свързване няма да ти копира указателя в телефона на колата и когато те търсят на дисплея ще ти изписва само номер без име.Това не важи за Сони Ериксон-с тях става(с всички).Ето ти стъпкита за решаване на проблема:

1.В багажника отваряш лявата кора.Точно над радиото е БЛУТУТ устройството.На него е записано Bluetooth Passkey и има четири цифри.Запиши ги или ги запомни.Тези цифри могат да бъдат и в документацията на колата-търси!
2.Преди да дадеш на контакт натискаш конекшън бутона(Този,които е на подлакътника,ако имаш такъв бутон и на волана с него не става-САМО НА ПОДЛАКЪТНИКА.
3.Задържаш бутона натиснат и даваш контакт на положение 1(виждаш само червената предупредитална лампа на еар бега.Напомням,че през това време е натиснат бутона!!!!
4.Задържаш бутона около 5 секунди и го пускаш.Би трябвало трите диода от дясно горе на дисплея да започнат да мигат и да имаш надпис PAIRING DEVICE.
5.Влизаш в блутут менюто на телефона(не споменавам,че блутута трябва да е пуснат) и търсиш ОТ ТЕЛЕФОНА ново устройство.Когато го намери то ще бъде BMW и последните четири цифри от рамата на колата.Натискаш (от телефона)-свържи,ще ти поиска PASSKEY,въвеждаш четирите цифри,които си запомнил и даваш ОК.
6.Връзката е изградена.Ако си със Сони Ериксон трябва да изчакаш около 30-40 минути да ти копира указателя-зависи колко телефонни номера имаш.(контакта стои на същото положение).Ако си с N 95 -гасиш контакта веднага и при следващо палене телефона автоматично ще се свърже.
Успех!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joropc » 14 Дек 2008, 14:41

Все пак пробвай първо със Сони Ериксон

Аватар

блутут

Мнение от mashina » 14 Дек 2008, 22:44

joropc написа:Колега,първо от новите модели на Нокия които са със Симбиан(N 95,N73.....) не става.Т.е става ,но след свързване няма да ти копира указателя в телефона на колата и когато те търсят на дисплея ще ти изписва само номер без име.Това не важи за Сони Ериксон-с тях става(с всички).Ето ти стъпкита за решаване на проблема:

1.В багажника отваряш лявата кора.Точно над радиото е БЛУТУТ устройството.На него е записано Bluetooth Passkey и има четири цифри.Запиши ги или ги запомни.Тези цифри могат да бъдат и в документацията на колата-търси!
2.Преди да дадеш на контакт натискаш конекшън бутона(Този,които е на подлакътника,ако имаш такъв бутон и на волана с него не става-САМО НА ПОДЛАКЪТНИКА.
3.Задържаш бутона натиснат и даваш контакт на положение 1(виждаш само червената предупредитална лампа на еар бега.Напомням,че през това време е натиснат бутона!!!!
4.Задържаш бутона около 5 секунди и го пускаш.Би трябвало трите диода от дясно горе на дисплея да започнат да мигат и да имаш надпис PAIRING DEVICE.
5.Влизаш в блутут менюто на телефона(не споменавам,че блутута трябва да е пуснат) и търсиш ОТ ТЕЛЕФОНА ново устройство.Когато го намери то ще бъде BMW и последните четири цифри от рамата на колата.Натискаш (от телефона)-свържи,ще ти поиска PASSKEY,въвеждаш четирите цифри,които си запомнил и даваш ОК.
6.Връзката е изградена.Ако си със Сони Ериксон трябва да изчакаш около 30-40 минути да ти копира указателя-зависи колко телефонни номера имаш.(контакта стои на същото положение).Ако си с N 95 -гасиш контакта веднага и при следващо палене телефона автоматично ще се свърже.
Успех!!!!
Колега,поздравявам те за труда да напишеш всичко това толкова подробно.Всичко това го знам и съм го пробвал бая пъти точно както ти си го описал но всичко свършва до момента в който пусна копчето което съм го държал поне 5 сек.Просто след това не се случва нищо,нито премигват и изпиукват трите лампички,нито ми иска PIN-а,нито изписва каквото и да е на навито.Интересното е че с предната ми НОКИЯ-6630 си говорех без проблем като него го бях свързал точно както си го описал и ти,след това бях изтрил от паметта всички устройства с които се бях свързвал с блутута включително и това на колата което излизаше като БМВ ххххх (хиксчетата са последните 5 цифри от VIN-а на колата).След като ги изтрих пробвах да се свържа отново но вече без резултат и нямам идея къде е причината.И така до сега,затова продължих темата.Досега съм пробвал със следните гсм-и и няма свързване:НОКИЯ-N95, 6630,6500,6310i и SAMSUNG-D600.Ами сега?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 15 Дек 2008, 0:27

Извинявам се ,че не е по темата . Искам да попитам дали и при Е39 тдс с оргинален телефон в подлакътника има блутут ? При положение ,че аз съм сложил сим карта с номер в модула на колата, който е в лявия калник . Или само по-новите модели с навигацията имат тази екстра?

Аватар

Мнение от mashina » 18 Дек 2008, 14:34

Днеска проблема беше отстранен,а именно:между седалките където стои слушалката на тел.(аз я нямам)вътре някъде се откачил някакъв кабел който деактивирал блутута на колата и от там не мога да правя връзка от гсм-а с колата.Хората извадиха два пръстена на жената от там и можело те да са били причината за откачането на този кабел.Сега вече се свързвам с всички апарати даже и с NOKIA N95

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 18 Дек 2008, 14:45

И какъв е извода в краина сметка...жените ни не трябва да карат колите ни :!: :mhihi: Браво колега,искрено се радвам за теб,че като прочетох колко месеца те е мъчило това...

Аватар

Мнение от mashina » 18 Дек 2008, 15:01

im0tep написа:И какъв е извода в краина сметка...жените ни не трябва да карат колите ни :!: :mhihi: Браво колега,искрено се радвам за теб,че като прочетох колко месеца те е мъчило това...
Мани мани,не е виновна жената а малката като си играела и ги пъхнала там в дупката и...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Мнение от shneider » 14 Юли 2009, 15:43

mashina написа:Ясно,аз кода го имам,обаче си включвам блутута и ,не правя връзка с колата,това е проблема и затова не ми иска и код,а би трябвало като ми излезе колата на тел и тогава да ми иска код.

колега къде в документацията на колата е даден този код? А ако колата е оборудвана с блутуут задължително ли трябва да има бутон за pairing на подлакатника или може и само на волана?

Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joropc » 14 Юли 2009, 18:15

shneider написа:
колега къде в документацията на колата е даден този код? А ако колата е оборудвана с блутуут задължително ли трябва да има бутон за pairing на подлакатника .....

В документацията на колата трябва да имаш отделна книжка само за телефона.Отзад има лепенка на която е написан PIN-а за него.
Кода също го има и на самото BLUETOOTH устройство,отвори лявата кора в багажника намира се над CD-ченджъра,там трябва да го има на стикер..........ако разбира се имаш BLUETOOTH,защото вторият ти въпрос ми подсказва,че нямаш.Ако нямаш PAIRING бутон на подлакътника а само на волана,такава екстра при теб НЯМА. ;) Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Мнение от shneider » 14 Юли 2009, 20:29

joropc написа:
shneider написа:
колега къде в документацията на колата е даден този код? А ако колата е оборудвана с блутуут задължително ли трябва да има бутон за pairing на подлакатника .....

В документацията на колата трябва да имаш отделна книжка само за телефона.Отзад има лепенка на която е написан PIN-а за него.
Кода също го има и на самото BLUETOOTH устройство,отвори лявата кора в багажника намира се над CD-ченджъра,там трябва да го има на стикер..........ако разбира се имаш BLUETOOTH,защото вторият ти въпрос ми подсказва,че нямаш.Ако нямаш PAIRING бутон на подлакътника а само на волана,такава екстра при теб НЯМА. ;) Успех!

Благодаря за бързия отговор!

ПредишнаСледваща

Назад към E39