Въпрос за климатроника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW_police
- Потребител
-
Въпрос за климатроника
искам да попитам що за климатроник е това ?
Нагласям си 16 градуса пък вентилатора не реагира иска аз да задавам как да духа силно или слабо ???Али ле схващам или просто е някав вид дигитален климатик???
И най-големия ми въпрос е за какво е това копче от ляво НА КОПчЕТО ЗА + И - , на което пише RESET не реагира при натискане???
Моля светнете ме малко че е изнервих с тая клима на Е39 520
Нагласям си 16 градуса пък вентилатора не реагира иска аз да задавам как да духа силно или слабо ???Али ле схващам или просто е някав вид дигитален климатик???
И най-големия ми въпрос е за какво е това копче от ляво НА КОПчЕТО ЗА + И - , на което пише RESET не реагира при натискане???
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
По първият въпрос: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20685
Купуваш си крайното стъпало от Дару Кар и си го сменяш сам.
Цената му е:
Номенклатурен номер : 64118385549
Описание : КРАЙНО СТЪПАЛО SS.64116929486
Ед.цена (с ДДС) : 122.04 BGL
По вторият, RESET е зимата, като спреш колата и натиснеш това копче, продължава да ти духа топло в колата около 30мин. (според зависи от външната температура).С две думи, имаш циркулационна помпа
Купуваш си крайното стъпало от Дару Кар и си го сменяш сам.
Цената му е:
Номенклатурен номер : 64118385549
Описание : КРАЙНО СТЪПАЛО SS.64116929486
Ед.цена (с ДДС) : 122.04 BGL
По вторият, RESET е зимата, като спреш колата и натиснеш това копче, продължава да ти духа топло в колата около 30мин. (според зависи от външната температура).С две думи, имаш циркулационна помпа

Re: Въпрос за климатроника
BMW_police написа:искам да попитам що за климатроник е това ?
При зададена температура /примерно 16 градуса/ , ако натиснеш копчето AUTO , тогава силата на вентилатора се регулира автоматично. При положение че не си го натиснал , тогава е на ръчен режим, и ти сам определяш с каква сили да духа. Друг е въпроса дали http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20685
Копчето RESET работи на следният принцип.
При изгасен двигател и изваден ключ от таблото, примерно навън е -5градуса , а ти имаш работа в /банката например/ 30мин. системата ще подържа зададената от теб температура, определено време, така че като се върнеш още ще е топло в купето.
Колегата mad_presley е бил 1 мин. по бърз от мен

- BMW_police
- Потребител
-
Благодаря!!!
Но все пак искам да попитам разбрах това за ресета , но въпроса ми е хаби ли много ток от акумулатора и дали индикира някъде ,че съм го вклчил или само го натискам и нищо не светва?
Мисля че не ме разбрахте за първия въпрос. Преди това карах мерцедес при него когато променя градусите автоматично се променяше и силата на духане а при бавареца това не се случва? Не отказва вентилАТОРА ПРОСТОИСКА АЗ ДА ГО КОМАНДВА И НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА СЪС ЗАДАДЕНИТЕ ГРАДУСИ и автоматично да се настроива
Но все пак искам да попитам разбрах това за ресета , но въпроса ми е хаби ли много ток от акумулатора и дали индикира някъде ,че съм го вклчил или само го натискам и нищо не светва?
Мисля че не ме разбрахте за първия въпрос. Преди това карах мерцедес при него когато променя градусите автоматично се променяше и силата на духане а при бавареца това не се случва? Не отказва вентилАТОРА ПРОСТОИСКА АЗ ДА ГО КОМАНДВА И НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА СЪС ЗАДАДЕНИТЕ ГРАДУСИ и автоматично да се настроива
BMW_police написа: но въпроса ми е хаби ли много ток от акумулатора и дали индикира някъде ,че съм го вклчил или само го натискам и нищо не светва?
и аз съм се чудил това

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
hellbull написа:и аз съм се чудил това
Няма какво да се чудиш, RESET работи само при положение 1 на ключа и след включването му ти светва климатроника и поддържа зададената на климатроника температура

Също така е важна и външната температура, лятото RESET не работи.Чакайте зимата и ще разберете как работи.Важното е, колата да е загряла до 90*С.
И да, естествено, че хаби ток, работи циркулационна пома, работи и вентилатора в купето.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
mad_presley написа:hellbull написа:и аз съм се чудил това
Няма какво да се чудиш, RESET .
колеги не е RESET, а е REST копчето

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Не е печка, а е циркулационна помпа.Върти антифриза през радиатора на парното и ти духа топло
И не работи при температура под 12*С, работи си и при +7+10*С външна, стига да си нагласил климатроника на 27*С примерно.
Верно, че е REST, аз го подкарах, както е написано в първия пост

И не работи при температура под 12*С, работи си и при +7+10*С външна, стига да си нагласил климатроника на 27*С примерно.
Верно, че е REST, аз го подкарах, както е написано в първия пост

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Bavarec*** написа:Ако не се лъжа тоа му се вика ПЕЧКА
Лъжеш се, печката си е печка и не е нужно колата да е загряла
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
mad_presley написа:И не работи при температура под 12*С, работи си и при +7+10*С външна, стига да си нагласил климатроника на 27*С примерно.
+7+10*С външна e под 12*С

чети ги постовете преди да отговаряш

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ако ти кажа, че до последно си мислех, че говорим за -12*С, няма да ми се смееш много
Така е, неделя и мозъкът ми спи

Така е, неделя и мозъкът ми спи

- BMW_police
- Потребител
-
`DaRkMaN написа:ами колега трябва да си го дал на ауто преди това и тогава като мениш градусите мени и силата на духанев момента обаче в който ти промениш сам силата на духане се спира ауто-то ...и трябва пак да го натиснеш ако искаш да го включиш
колега точно там ми е проблема нищо не пипиам и пак перката не се съобразява с градусите които му задавам . Как ли не го пробвах и не става както си го оставил така си седи перката . какво трябва да сменя та да се оправи
- BMW_police
- Потребител
-
mad_presley написа:hellbull написа:и аз съм се чудил това
Няма какво да се чудиш, RESET работи само при положение 1 на ключа и след включването му ти светва климатроника и поддържа зададената на климатроника температура

аз ли не разбирам или ми казваш че кл'ча трябва да седи в колата докато мен ме няма ?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2