Камикадзета дебнат из София...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Камикадзета дебнат из София...

Мнение от Fking » 24 Окт 2004, 14:29

Миналата седмица, сряда
Първа кола съм на светофара на натоварено кръстовище, за на право. Светва зелено и тръгвам нормално, тъкмо съм вкарал втора и преминал центъра на кръстовището, когато от насрещното един минава в моята лента, ускорявайки, аз междувременно сигурно съм стигнал 40км/ч, видимо няма намерение да спре, и не го притеснява, че кара точно срещу мен, явно иска да направи ляв завой, но през моята лента (не през кръстовището). Всичко това става за по-малко от секунда. Много спирачки, и доста ляв волан от моя страна, все пак и той се усеща да поспре..... и десните ни калници спират на милиметри.....зад мен някаква маршрутка, едва успява да спре...
Натискам клаксона и поглеждам към него, той дори не ме поглежда а по-най бързия начин се изнася от мястото.....пенсионер на 60+, до него най-вероятно жена му, гледа ни, и се смее злобно.... мисля че бяха с Алеко.
На следващия ден, Четвъртък
Карам посока, от 10 към втори блок на ТУ, за тези които не се сещат това е прав участък, които преди 2-ри блок се пресича от по-малък път. Аз съм с предимство, карах със 70 защото тъкмо бях изпреварил един камион. Гледам че на кръстовището пред мен, има един от дясно, и видмо ме чака да мина, ускорявам малко, за да му намаля чакането. Вече съм на метри от него, когато той решава да тръгне, и точно в момента в които се предполага че аз трябва да мина през кръстовището тои се е изнесъл до средата му, пак здраво спирачки,ABS, ляв волан, и този път без сблъсък, свиркам, поглеждам, го и жестикулирам тип "Абе ти луд ли си???!?!?!?!" Той ме поглежда невъзмутимо и с ръкомахане ми казва "Минавай и продължавай". Ако не бях предприел нищо, щях да се забия точно в шофьорската врата, не ми се мисли какво щеше да стане с него....

Много ми е трудно да си обесня по някакъв начин действията на тези хора....

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 24 Окт 2004, 15:28

Батка, с тъпанари е пълно. ПЪЛНО!!!

Според мене, ако човек е на пътя (независимо дали с кола или пеша) трябва да се отнася към всички други все едно са 6 годишни деца: Нищо не знаят, не гледат и мисъл няма.

А тук в Дания по добре вообще да не стъпва на пътя . . . :roll:
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 24 Окт 2004, 17:15

Верно е пълно с ненормалници...аз напоследък в Плд или Сф над 60 не съм вдигнал при натоварен трафик че като гледам май на тоя народ му се мре и хич даже не му пука... :(

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 24 Окт 2004, 21:45

Тази вечер за пореден път се убедих че едни от най-опасните пешаходци са пенсионерите. Една бабка тръгна да пресича без да се огледа .... светках, свирках - дръжки ....спирачки, дандания, навъртян волан и тая вместо просто да спре на място, продължи да тича из платното и то точно по траекторията на колата.... Спрях напречно на пътя за да не я сгазя .... отварям прозореца и й обяснявам най-спокойно че пресича на неправилно място и не се оглежда .... гледаше ме ей така :shock: вероятно очакваше да я напсувам, да й крещя или поне да я шамаросам. В тая връзка ви приканвам - дръжте се спокойно при такива ситуаций ....така както се стряскате и вие, така се стряскат и пешаходелите ..... няма смисъл от нерви, простотия и т.н. .... :wink:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 25 Окт 2004, 2:39

това ме подсеща за един друг случай, преди доста време, още карах една вектра.

Карам с 40-50км/ч, и гледам как няква бабка, хванала едно дете за ръка (най-много 5-6 годишно) и тръгват да пресичат. Бабата въобще не се огледа, дори за секунда! Дори не бяха на пешеходна пътека...
Е спрях си без проблеми заради ниската скорост...тя дори не разбра за опасността......но помислете как тази баба, не само рискува живота на нея и детето, ами и какъв пример му дава..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acrimonious » 25 Окт 2004, 8:54

няма смисъл от нерви, простотия и т.н. ....

Е точно тва е- ако може да се сдържите ще е много по-добре. Понякога като ме засекат или ми отнемат предимството, тръгвам с клаксон, но видя ли че ми се извини, вдигам ръка и аз и приключва въпроса....

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 25 Окт 2004, 11:23

Миналата седмица, когато валя дъжд. Място на случая - ул. Позитано и бул. Христо Ботев. Опел Вектра (от новите) седи с ляв мигач (изнесен доста в ляво) и чака. Мушкам се покрай него и паркираната кола и искам за завия надясно (пуснал съм и десен мигач на всичкото отгоре). Също спирам да изчакам колите по Ботев. В момента, в който тръгвам, Вектрата също тръгва надясно(въпреки левия мигач). АБС, калксон, свален джам, готовност "да станеме роднини". А господинът (до него седеше синът му 12-14 годишен) ми заявява: Аре бе, ако ще караш - карай. Че бързам и правиш задръстване". No comment. Просто отминах.
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Окт 2004, 13:48

Асене, шапка и свалям, ако повечето хора реагиат така по улицата, става въпрос и пешеходци и шофьори всичко ще изглежда наистина по европейски, а може би и пътните инциденти ще намалеят! :wink: :D :bowdown:

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 25 Окт 2004, 15:14

Съгласен съм.

Начина не е с псувни и клаксони.

Ако има едно качество което съм научил в Австралия, това е да мога да се контролирам в подобни ситуаций. И наистина мисля че е нещо полезно в този свят.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 27 Окт 2004, 11:52

TheBoss написа:Миналата седмица, когато валя дъжд. Място на случая - ул. Позитано и бул. Христо Ботев. Опел Вектра (от новите) седи с ляв мигач (изнесен доста в ляво) и чака. Мушкам се покрай него и паркираната кола и искам за завия надясно (пуснал съм и десен мигач на всичкото отгоре). Също спирам да изчакам колите по Ботев. В момента, в който тръгвам, Вектрата също тръгва надясно(въпреки левия мигач). АБС, калксон, свален джам, готовност "да станеме роднини". А господинът (до него седеше синът му 12-14 годишен) ми заявява: Аре бе, ако ще караш - карай. Че бързам и правиш задръстване". No comment. Просто отминах.

абе тук някой във форума имаше подпис отдолу: "Дай ляв мигач и бягай в дясно да те ударят", та на онзи явно не му е само подпис, а ДЕВИЗ!

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 27 Окт 2004, 12:49

Е аз пък в неделя тръгвам от нас за Еко-то , карам си по една улица с предимство и по едно време на метър и полвина пред мен/ толкова е, щото още ми седят гумите по асвалта и го премерих с окомера; )/ та излиза некъв жълт кадет, явно бившо такси без въобще да погледне на дясно......добре че хвана АБС-а, че често дава няква компютърна грешка и светва лампата, съответно небачка.....ако небеше хванал директно се удрях в него, но така колата успя да завие леко в дясно ,а ония тупанкато чу спирачките поне успя да даде малко газ и се разминахме на косъм.......аз седя като застрелян, щото за тая 1 секунда дето стана ситуацията почнах да си представям смазаната ми броня, климатици глупости, :evil: тенекиджии :evil: и т.н.т. .....колата угасна, нямаше време и за съединител....а ония калъф само махна нещо и продължава.....даже и ненамали.........така се вбесих.....на Асен размислите хич не ми се появиха на ум.......запалих, газ след него, почнах да му светкам, ония даде леко в ляво.....изпреварих го и спирях пред него ......бях леко позеленял...а ония отвори стъклото 1 мм и почва мног извинявай..не те видях....теглих му една и заминах....тоя знае ли колко пари и нерви съм потрошил по тая кола...даже неспря да се извини мамка му....ами ако беше някоя жена, или някоя жигула с хубавите спирачки.......не ми се мисли кво ставаше :evil:
Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 27 Окт 2004, 16:40

!!Asen_X написа:...Една бабка тръгна да пресича без да се огледа .... светках, свирках - дръжки ....спирачки, дандания, .....и тая вместо просто да спре на място, продължи да тича из платното и то точно по траекторията на колата....

Съчувствам ти, защото аз изживях същото на Подуене, но! ... ми остана обеца на ухото...

Никога не свири, те се стряскат и вместо да спрат хукват през глава КЪМ колата... Ужас е просто... на Подуене слизат от трамвая и вместо да ползват подлеза, се промушват през оградата и тръгват, без да се огледат да пресичат директно през кръстовището.
На една бабка така свирнах, после едвам я увардих, часове по-късно сама установих, че може и да може да я заобиколиш, но ТЯ да не знае (това в най-лошия случай) в най-добрия, просто преминаването е с повишено внимание и крака върху спирачката. Може да звучи грозно, но се държат като "сиви искърски говеда" като пресичат. Тогава не само аз си "изкарах акъла", на бабата сърцето сигурно и спря, а и от свиренето на спирачките, май на мен ми теглиха майната, въпреки, че си бях на зелено, в правото си и на средата на кръстовището.
Да караш Peugeot е страст!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarcheto » 28 Окт 2004, 21:22

И на мен ми се случи нещо подобно, както на Асен. Пресечка отдясно и оня що да не се изнесе до средата на платното ми... а и кола насреща -> Спирачки (но нямам ABS :( ) и добре че знам номера с отпускането когато блокират колелата. Спрях на сигурно 2 мм от него и сътветно много псужни а оня качил и жената и детето. Абе въобще карат без да мислят А това е наи-важното !!!

Потребител
Аватар

Re: Камикадзета дебнат из София...

Мнение от sinnerminner » 29 Окт 2004, 15:52

Fking написа:....Карам посока, от 10 към втори блок на ТУ, за тези които не се сещат ... карах със 70 защото ... ускорявам малко, за да...

за тези които се сещат това е отсечка 200 метра по която постоянно минават студенти и няма тротоар
и ти се оплакваш от калпави шофьори
Не оставяй днешното ебане за утре!!!

Назад към Страхотни истории