Колко масло ви събира .. 320 ... 7 литра или ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
SummonedToDIe написа:някой май не правят разлика между колко събира и колко се ДОЛИВА ПРИ СМЯНА
E тва е истината едно е колко събира съвсем другое колко се долива
които успее да ми източи всичкото масло от двигатела без някви промивки а по нормалния начин получава една каса бира.
Ама ще я пием заедно.

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
От личен опит знам че е м/у 6.3-6.5л имам каталози и навсякаде пише 6.5л.Ама зависи колко хубаво се е източило старото масло от филтъра и картера!Тва 7л. да не е няква Alpina 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Тъкмо смених едно масло на една Е36 М50 хвана 6.6л(за пръв път сипвам над 6.5)ама пак не са седем,незнам майстора ли ви казва че е сипава 7л или вие си ги сипвате 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
На мойто му сипах 6.5 някаде но е под средното ниво на пръчката
и се чудя дали да му долея още малко 

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Аз преди 3 часа смених маслото. И аз като вас прочетох че събира 6.5л и си купих 7л. Наляхме 6.5л, запалихме двигателя, изгасна лампата, извадихме щеката и нивото беше 1мм над минимума. Доляхме и останалата половинка и се нормализира. Малко ми стана чудно, защото преди да тръгна за морето нивото беше пак 1мм над минимума и се нормализира (по средата м/у min и max) с 1 литър, а сега със половин. Само да отбележа, че маслото не го сменях на подемен крик, ами със гущер и колата беше вдигната толкова високо, че имах чувството че застана само на задна дясна гума. Разстоянието м/у земята и предната лява гума, където повдигнахме беше около 40-50см. Та мисълта ми беше, че по този начин наклонихме маслото към пробката, която е отстрани на картера отдясно, и изчакахме доста време да се оттече. Затова може да ми ги е събрало сичките 7 литра. Немците не са го конструирали да се сменя по този начин, а на подемен крик и може би остава около 0.500л масло в мотора. Утре като стана на студено ще го проверя как е. За моя радост не започна да пуши отзад, явно не е било наблъскано с добавки. Та по темата: моя събра 7 литра.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
А на мен защо ми казват че трябва 5литра да купя а около 4 и нещо ще хване + остатък на 318 ис

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
vidlar написа:Защото мотора не Ти е с 6 цилиндъра вероятно! Хората питат за 6 цилиндров...SnaiPeRisT0 написа:А на мен защо ми казват че трябва 5литра да купя а около 4 и нещо ще хване + остатък на 318 ис![]()
това ми е пределно ясно ... но чак такава голяма разлика ...

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
..
m50b25 vanus при смяната събра около 6.8л и остана малко до макса , така че 7л до макса предполагам.. 

57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4