ПТП

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

ПТП

Мнение от Maniac » 18 Окт 2004, 22:20

Денят е понеделник 27.09.2004 , часът - 8:34 сутринта и както всяка сутрин излизам от вкъщи в 8:29, отварям входната врата, запътвам се към паркинга, гледам си автомобила (БМВ е34 520и 12В) дали е на трупчета, гася алармата, качвам се в колата, докато слагам панела на радиото си слагам и колана, паля колата след това фаровете и потеглям. Излизам на Цар Симеон, карам в насрещното движение 200-тина метра и правя десен завой на бул. Константин Величков. По всичко си личи, че ще е един невероятен ден. Както всяка сутрин през работните дни(до преди 2 седмици), пускам аварийните светлини и спирам, за да се качи един вече бивш колега. След това културно давам ляв мигач, изнасям се на трамвайните линии и пресичам бул. Тодор Александров и спирам първа кола на светофара на бул. Константин Величков и бул. Александър Стамболийски. До мен спират 2 мотоциклета. Със светването на жълтата светлина мотоциклетите подпалиха гумите и излетяха напред ... аз като по чудо бях в невероятно настроение и си тръгнах нормално. След 100-тина метра единият мотор беше стигнал вече следващият светофар а другият караше с нормална скорост за София (около 70км/ч). Тъкмо се чудех какво става защо кара така бавно и изведнъж виждам в дясно едно зелено Рено Лагуна 2.0 - Автоматик с мигащ ляв мигач и забелязвам как тръгва да прави обратен завой. Моториста също видя, но беше прекалено близко на около 20-тина метра. Нямаше да стане нищо ако шофиорът на Лагуната (ЖЕНА) беше продължила с маневрата, но тя явно видя мотористът и спря, като така му препречи пътя.Мотористът наби спирачки но се ЗАБИ (буквално) в шофиорската врата на РЕНО-то. Веднага - аварийки, ДжиЕсЕм-а на 150, докато колегата отива да види как са пострадалите. Докато разговарям със Спешна Медицинска Помощ виждам че главата на мотоциклетиста е под бронята на Реното и го бях отписал. Казах на СМП каде и какво се е случило и отивам и аз да видя как е шофиора на Мотора. През това време се колегата ми и още един мъж се опитват да извадят главата на моториста от под колата. Казват на ЖЕНАТА-ШОФИОР да дръпне леко колата назад но разбира се колата тръгва първо напред и ние тримата скачаме да я спираме и крещиме като ненормални. Извадихме моториста от под колата и видяхме, че е с каска, а каската - счупена отзад! Очудващо за нас след 10-тина секунди моториста се съвзе и седна, подпирайки се на Лагуната. Той беше в такъв шок, че не казваше нищо. Напвави опит да стане, но не успя, ние му казахме да не мърда, а шофиорката на лагуната се опита да го "излекува" като го задърпа да става. И пак последваха крясъци от наша страна. след 4 мин дойдоха 3 патрулки, линейка нямаше.
Видяхме, че мотористът е добре и след 15-та минута решихме да тръгваме за работа - разбира се линейка още нямаше. След този инцидент си мисля различни работи.

1.Ако мотористът беше без каска щеше 100% да е със смазана глава.
2.Ако вместо мотор беше Автомобил или Камион, шофиорът на Лагуната щеше да е ПОМЛЯН.
3. ДОБРЕ ЧЕ КАРАХ БАВНО - с 10км/ч по-бързо и щях да съм върху мотоциклетиста.

И много други неща от този род. Но най-важните неща които всеки ден си повтарям са:

АЗ ВИНАГИ СЛАГАМ ПРЕДПАЗЕН КОЛАН и изисквам от всеки, който се вози, независимо дали е на предната или на задната седалка, да си слага предпазният колан.

АЗ ВИНАГИ КАРАМ С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ.

АЗ НИКОГА НЕ КАРАМ, СЛЕД КАТО СЪМ ОПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ.

Дано никога не ви се случи това което се случи на онова момче.
Желая ви милиони безаварийни километри. Помагайте си! И нека бъдем по хуманни и колегиални едни към друг, както на пътя, така и навсякъде в живота.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 18 Окт 2004, 23:00

Maniac :bowdown: :yes:

Такива трябва да сме всичките! Поздравявам те, че си спрял и си помогнал. Много малко хора биха го направили! И затова, което си написал с Главни букви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 18 Окт 2004, 23:11

Само мога да те поздравя и да ти стисна ръката :yes: :wave: :bowdown: :bowdown:
One passion,one car,one life...

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 18 Окт 2004, 23:17

Манияк, евала брат! 8)

И аз днес направих едно добро дело.. един реис 111 забърса едно Клио карано от жена която няма никаква вина, като му отнесе огледалото и смачка предния калник и замалко да отнесе и мен, бях на сфетофара, а той мина с горе долу 60-70 км/ч и нахалника въобще не спря. :ranting: Аз го настигнах и на следващата спирка спрях колата пред него и не го пуснах да мине докато Клиото не дойде.Ако беше ударил мен и колата ми можеше да се движи щяха да ме пишат във весника! :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 19 Окт 2004, 11:29

Какво да ви кажа има всякакви откачалки по пътищата кво да се прави. :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320Ci

Мнение от Asterix » 19 Окт 2004, 12:39

Чесно как не сте я набили таа жена дето е карала ... да тръгне напред пфффф

Добре сте направили -.-b -.-\/

И добре, че пича е бил с каска щото иначе е щяло да му събирате мозъла с лъжичка ...
Изображение
Click
тел. 0878 11 30 94

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 19 Окт 2004, 20:41

МАНИЯК- :yes: SlipKnoT- :bowdown:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 19 Окт 2004, 21:03

Така трябва Маняк! :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acrimonious » 20 Окт 2004, 14:59

Евала маняк! И НА МОТОР- ВИНАГИ С КАСКА- МОЯТА МЕ СПАСИ ОТ РАЗБИВАНЕ НА ГЛАВАТА В БАРИЕРА!!!

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Re: ПТП

Мнение от viper » 20 Окт 2004, 17:21

Maniac написа:.....Нямаше да стане нищо ако шофиорът на Лагуната (ЖЕНА) беше продължила с маневрата, но тя явно видя мотористът и спря, като така му препречи пътя........ шофиорката на лагуната се опита да го "излекува" като го задърпа да става. .....

Струва ми се, че това обяснява всичко ...... :evil:

Потребител
Аватар

Мнение от Maniac » 20 Окт 2004, 19:13

... по принцил съм против дискриминацията... но понякога очевидното е просто... очевидно :)

Viper, има и жени, които са добри шофиори ... просто все още не познаваме такива :P

важното е че всички са живи и здрави ... щом е само ламарини и тук там някое натъртване ...

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 21 Окт 2004, 12:31

Maniac написа:Viper, има и жени, които са добри шофиори ... просто все още не познаваме такива ...

Аз познавам ако искате и вас ще запозная :wink:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Назад към Страхотни истории