Колата просто спря и изпуши. - ПРОБЛЕМА РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Колата просто спря и изпуши. - ПРОБЛЕМА РЕШЕН
При движение с около 180 км./час по автомагистрала Хемус, колата изгуби отведнъж мощност и спря. Малко преди да спре изпуши зверски. Никакво палене. Индикацията за температурата не е мръднала, нищо не изплюва и като проблем или грешка. Вече е репатрирана пред Дару и чака в понеделник да влиза за ремонт. Предположенията са от изкривена глава, до бутала и сегменти.
Гледахме с приятели няма мехури по маслото, както и мазно в антифриза.

Последна промяна lowlevel на 11 Сеп 2008, 23:39, променена общо 1 път
нещо в горещините много се предават дизелите по магистралата, твоята 525д, на колегата 530д и на другия колега 525тдс
като кара с 180 пак ли беше с пуснат климатроник ? и пак ли си пътувал в жегите ?
дано не е блокирал двигателя макар че точно това маи са симптомите
бтв: бях в дару преди 2-3 дни и един немец с немска регистрация си тръгна с неговата оттам 525 Д автомат и отзад пушеше мнооого в синио и бяло, лоша реклама за тия комънреил се създава в последния месец
като кара с 180 пак ли беше с пуснат климатроник ? и пак ли си пътувал в жегите ?

бтв: бях в дару преди 2-3 дни и един немец с немска регистрация си тръгна с неговата оттам 525 Д автомат и отзад пушеше мнооого в синио и бяло, лоша реклама за тия комънреил се създава в последния месец
а

******Colin McRae 1968-2007******

http://www.vbox7.com/play:6781825e

- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
Ужас
Първоначалната диагноза е трагична - "издухал" турбо компресор от който е излетяла гайка и е влязла в мотора. Днес или утре ще отворят двигателя да видят там какви са щетите.
Та възникват следните въпроси:
- какво може да му се е прецакало на това турбо;
- има ли смисъл да търся от друго място, ново или ВУ или да плащам това в Дару за 2500 без ДДС;
- има ли смисъл да ремонтирам колата на друго място с подобна щета ?
Поздрави,
- има ли смисъл да търся от друго място, ново или ВУ или да плащам това в Дару за 2500 без ДДС;
Поздрави,
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Колега питай как гайката е минала през интеркулера , защото ми е много интересно как става този номер!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
Re: Ужас
lowlevel написа:Първоначалната диагноза е трагична - "издухал" турбо компресор от който е излетяла гайка и е влязла в мотора. Днес или утре ще отворят двигателя да видят там какви са щетите.
Поздрави,
аз ти препоръчвам да отидеш на няколко места да ти кажат че и мен ми ги говореха едно запекъл сегмент - у - а , гарнитура на главата и така успех
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
ами така
Ca_Ma написа:нещо в горещините много се предават дизелите по магистралата, твоята 525д, на колегата 530д и на другия колега 525тдс
като кара с 180 пак ли беше с пуснат климатроник ? и пак ли си пътувал в жегите ?![]()
така е, следващия път като взимате печки, да си имате едно наум

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Печки печки.. ама на по 300 000 км...
Аз да чукна на дърво я карах ония ден на диганостика в НН и казаха че колата е "чудесна" работи Перфектно и всички дюзи и турбото са си наред.
Налягането в рейла при 100 и при 4500 оброта е еднакво...

Аз да чукна на дърво я карах ония ден на диганостика в НН и казаха че колата е "чудесна" работи Перфектно и всички дюзи и турбото са си наред.

Налягането в рейла при 100 и при 4500 оброта е еднакво...

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
Казаха че до утре ще успеят да отворят двигателя и да кажат какво е станало в него. От отговорите досега почвам да си мисля че не са много коректен сервиз.
Вече разговарях с няколко "сервизни" специалисти, и общото мнение е че много трудно каквато и да е било гайка ще премине през интеркуулера и ще попадне в двигателя.

Вече разговарях с няколко "сервизни" специалисти, и общото мнение е че много трудно каквато и да е било гайка ще премине през интеркуулера и ще попадне в двигателя.
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
Ъпдейт - Намерихме гайката, не е влязла в двигателя. но пък сега пък взеха да ми говорят за някакъв си маслен удар, като в Камор направо казаха че ще трябва нов двигател ???. Проблема е също че колата не иска и да запали. Някой дали знае има ли някаква защита която може да е сработила и да пази двигателя.
Поздрави,
Поздрави,
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
lowlevel написа:Ъпдейт - Намерихме гайката, не е влязла в двигателя. но пък сега пък взеха да ми говорят за някакъв си маслен удар, като в Камор направо казаха че ще трябва нов двигател ???. Проблема е също че колата не иска и да запали. Някой дали знае има ли някаква защита която може да е сработила и да пази двигателя.
Поздрави,
Гайката беше в кулера нали, от цялата тази история "майсторите" премериха ли ти налягането в цилиндрите, дали имат разлика и ако е така, тогава вече маслен удар и други такива глупости, ако имаш маслен удар поне една биела ще се е показала да "види какво става отвън"
Майстори, щом в оторизиран сервиз не могат да ти кажат каква е причината, между другото виж дали дебитомера не се е откачил , но те "майсторите" би трябвало да са прегледали за грешки в компютъра!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
Не, не са мерили нищо. Аз колата междру другото си я прибрах от Дарукар, и гайката изпадна от кулера докато подреждах частите в багажника. Но турбото наистина е на салата, а двигателя все още не е отварян. А пък час за камор имам чак за 16 септември, ако някой има идея къде мога да отида и да прегледат и замерят налягане. Иначе двигателят е физически външно цял, без избити детайли. Пълен е обаче с масло явно от турбото.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
lowlevel написа:Ъпдейт - Намерихме гайката, не е влязла в двигателя. но пък сега пък взеха да ми говорят за някакъв си маслен удар, като в Камор направо казаха че ще трябва нов двигател ???. Проблема е също че колата не иска и да запали. Някой дали знае има ли някаква защита която може да е сработила и да пази двигателя.
Поздрави,

Нищо лично ,Просто бизнес !
- huligana90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: BMW X6М
И ние както си пътувахме за морето 15-20 километра преди Бургас с 170-180км. колата спря и изпуши много яко след това отворихме капака и водата беше влезла при маслото
след тва само въртеше без признаци
Сега я докарахме и чакаме майстора да я отвари колата е bmw 725

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2