Проблем с ремъка на динамото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ремъка на динамото

Мнение от icko_h » 16 Авг 2008, 0:54

Здравейте колеги от скоро имам проблеми с ремъка на динамото водната помпа и хидравликата.Значи проблема е следния когато навия волана или дам много зор на колата оптягащата ролка се връща назад и ремъка се отхлабва мноо не приятно а оптягащия механизъм е чисто нов :winky:
B M W

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 16 Авг 2008, 1:12

СЕРВИЗ брат ми, сервиз му е майката, ама там дето си ги разбитрат нещата, а не кварталния гараж, дето само гледат и се чудат какво да ти измислат, че видиш ли щерката имала рожден ден и трябвало подарък да се купи :shock: / личен опит /
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 16 Авг 2008, 1:43

Първо, кажи с какъв ремък си!
Всички извън оригинала имат разлика в размера и то винаги в +.
Кажи и какъв обтегач си взел и защо въобще си го сменял.Изноващата част е ролката, а тя се сменя отделно от обтегача.Ако си взел някакъв не оригинален, трябва да знаеш, че натягащата пружина е доста по-слаба от оригинала.
Така като ги събереш, не оригинален обтегач + някакъв ремък, който е с 3-4мм по-голям диаметър и проблемът става ясен, но все пак кажи с какви части си сменял, за да ти се даде адекватен отговор ;)

Аз си смених двата ремъка и двете ролки, купих ги от Варна Карс, смених си ги сам и такива проблеми нямам!

EDIT:Чак сега видях, че си с TDS, споменавайте ги такива неща преди това!!!Сега покажи от RealOEM, кой точно е твоя ремък и обтегач, защото там има няколко варианта, с амортисьорче, без амортисьорче...

Потребител
Аватар

Мнение от icko_h » 16 Авг 2008, 10:39

оптегача е с амортисиорче
B M W

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от Dien » 16 Авг 2008, 11:19

Имах го същия проблем , след смяна на демпферната шайба ...
Купих всичко ( ремаци , ролки, основа оптегач , оптегач ) .
При монтажа всичко беше добре но при паленето на двиг. амортисиорчето (оптегача ) "щракна" и излезе от работно положение и
ремака "увисна".
Каде ли неходих , кой ли не се чеса по главата ...
Оказа се , че демпферната шаиба ( новата беше реплика ) е малко по-голям диамерър от оригиналната , и така ремъка се оказва по-къс и при палене или повечко "газиране" опъвача ( амортисиорчето ) неможе да поеме издърпването и щтраква в монтажно положение !
Решението излезе много просто >>> по голям ( дълъг ) ремък ! :)

Дано да съм помогнал :)

Потребител
Аватар

дсдсдсжх

Мнение от icko_h » 17 Авг 2008, 1:03

Направих проверка и останових следното:Ремъка е с номер 5пк1815 който по каталог излиза оргиналния размер но за моята кола идва доста по къс и поради това не може да зацепи до край оптягащия механизъм.И най лошото е че на този брой писти ремъци няма малко по голям размер и сега съм в невидение.Имам само няква надежда от един приятел с авточасти че ще намери от някъде малко по голями размери ремъци за да пробвам какво ще се получи.
B M W

Потребител
Аватар

Мнение от mmiladinov » 17 Авг 2008, 2:14

имах същия проблем. има ремък до алтернатор и след алтернатор т.е. с различна дължина. единия е с около 3 см по дълъг. сложих по-дългия и всичко е 6. всичко това само ако амортисьорчето е наред.

p.s. сега виждам че колегата по-горе е оправил проблема по-същия начин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 18 Авг 2008, 12:37

mmiladinov написа:имах същия проблем. има ремък до алтернатор и след алтернатор т.е. с различна дължина. единия е с около 3 см по дълъг. сложих по-дългия и всичко е 6. всичко това само ако амортисьорчето е наред.

p.s. сега виждам че колегата по-горе е оправил проблема по-същия начин.

Точно , ремаците са 2 модела 1815 и 1845 !!!!!!!!!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Потребител
Аватар

Мнение от icko_h » 28 Авг 2008, 17:57

1850 ремък ми реши проблема
B M W

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 28 Авг 2008, 21:07

bmwmania написа:СЕРВИЗ брат ми, сервиз му е майката, ама там дето си ги разбитрат нещата, а не кварталния гараж, дето само гледат и се чудат какво да ти измислат, че видиш ли щерката имала рожден ден и трябвало подарък да се купи :shock: / личен опит /
Много правилно ,всяко по -евтино нещо ти по-скъпо след време . П.П.Колега от доста време се каня да те поздравя за уникално изглеждаштата Е39 ,като тази се броят на пръсти в Бг :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

Назад към E39