относно автоматични скорости
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Djelebov написа:Ще използвам темата, за да не отварям нова с подобно име:
От 3-4 дена забелязвам, че смяната на скорост се усеща малко повече от преди , като я взех не се усещаше така. Не съм сменял маслото на скоростите , ама другата седмица ще го сменя и се надявам да се оправи, би трябвало тва да е проблема нали
И още нещо- скоростния лост е топъл отдолу(металната пръчка) и пластмасата PRND432 също е топличка![]()
![]()
Не би трябвало да са топли тези детайли, освен ако не я е напекло слънцето нещо. Виж да не ти грее от катализатора, следващия варянт е да не се охлажда маслото на скоростите което може да бъде фатално.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ако неработи добре кутията може да грее
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Djelebov написа:Ще използвам темата, за да не отварям нова с подобно име:
От 3-4 дена забелязвам, че смяната на скорост се усеща малко повече от преди , като я взех не се усещаше така. Не съм сменял маслото на скоростите , ама другата седмица ще го сменя и се надявам да се оправи, би трябвало тва да е проблема нали
И още нещо- скоростния лост е топъл отдолу(металната пръчка) и пластмасата PRND432 също е топличка![]()
![]()
Маслото го смени задължително,както и филтъра и то при хора ,които знаят как се прави това.Металната ръчка е нормално да е топла,така ,че не се притеснявай.

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
pavlin_e30 написа:ако неработи добре кутията може да грее
Смяната на скорости почна да ми прави впечатление, усеща се, дръпва повече, което май означава, че кутията не работи добре, нали ? дано да се управи с маслото

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
zvetiko написа:Djelebov написа:Ще използвам темата, за да не отварям нова с подобно име:
![]()
Маслото го смени задължително,както и филтъра и то при хора ,които знаят как се прави това.Металната ръчка е нормално да е топла,така ,че не се притеснявай.
мерси,

pavig написа:Колеги, моятя е 90' 129кс. някои може ли да ми каже, как да разбера с колко скорости ми е автоматика. струва ми се че не включва пета, ако има такава.
на самата кутия има метална табелка. първата цифра е броят на предавките - 4H-4 предавки, 5H-5 предавки. така е при кутиите на ZH. за Getrag не съм много наясно, май слагат само един тип кутия, но нека някой по вещ се изкаже.
другият начин е да видиш управлението на кутия (намира се при управлението на мотора) и по номера на комп. да видиш, на какви кутии се слага.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
pavig написа:Колеги, моятя е 90' 129кс. някои може ли да ми каже, как да разбера с колко скорости ми е автоматика. струва ми се че не включва пета, ако има такава.
С 4 скорости ти е кутията

:)
Кое определя превключването на предавките при автомата, щото аз на моя каквото и да правя под 120 км/ч не включва на 5. На 120 км/ч оборотите са на 2000 на 5-та...
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2