Problem s AMORTISJORITE

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Problem s AMORTISJORITE

Мнение от Bajo » 11 Окт 2004, 17:39

Преди месец реших да си сменя амортисьорите в сервиза ми казаха че няма много живот и им казах да ги сменят сложиха ми последната модификация на Монро за мен са боклуци ама само такива имали както и да е след 10 дни колата започна да вози като С класа с каравана а моето е много ниско и си строших за една вечер и двете брони отидох оказа се че амортисьорите са паднали на около 3-10 % пълна скръб смениха ми ги оправих броните и бях доволен до преди седмица пак същото и пак без предна броня вече не знам какъв е смисъла да ходйя пак да ми ги сменйят като явно или са бъклуци или те не правят нещо както трябва с тях ще се оправя,но
понеже тя е М пакет даже и окачването ми беше такова ми развиваха теория че трябва да сменйя пружините че били спортни и по куси но доколкото имам скромни знания дори да е така трябва поне 1-2 години да карам а не по седмица основното ме интересува да се ръся ли дебело за КОНИ/спортната версия за бегачки/ с Пружини или да си сложа Билщаин
ИНТЕРЕСЪВА МЕ НЕЩТО ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЩАИН КАК ВОЗЯТ ДАЛИ СА ДОБРИ ЧЪВАЛ СЪМ МНОГО НЕща за тях но все пак заслужавали си трябва ми твърди амортисьори ако може нйякои да ми препоръча нещо свясно
===============================================
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!
Edited by Vassilen

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Окт 2004, 20:44

ами така става за съжаление с късите пружини и нормалните амортисьори. И аз съм минал по този път - без да си троша броните :D
Сега съм с Bilstein комплект пружини + амортисьори. Карам повече от 1 година така и колата се държи прекрасно на пътя. Много съм доволен!
Според мен най-добре е да си вземеш точните амортесьори за твоите пружини или направо нов комплект пружини + амортисьори. Иначе няма смисъл. На баща ми Ауди-то изкара точно 6 месеца със чисто нови амортесьори KONI т.е. бяха купени само два амортисьора за отпред, но явно не са били със точните пружини или пък са били менте :? Сега уж щели да ги сменят ...
MONRO :puke:

Vasilen-e благодаря! Спести ми доста мъки :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 11 Окт 2004, 21:13

Аз също съм изпаднал в размисъл какви амортисьори да слагам. Пружините и на мен са ми по-ниски от нормалните - отпред с 40мм, отзад с 25мм. На мен също ми сложиха преди година монро и съм напълно съгласен, че са пълни боклуци. Сега съм се ориентирал към Делфи ДеКарбон или Билщайн. Много съм очуден обаче, защо повечето фирми за амортисьори препоръчват за моите пружини нормални амортисьори, единствено Билщаин имат амортисьори за този размер пружини. Та затова въпроса ми е - ако сложа нормални амортисьори (засега съм се спрял повече на Делфи-то - нещо много ми ги препоръчват напоследък) ще стане ли работата или няма да стане, т.е. главното което ме интерисува е дали колата ще се държи добре. Оригинално бях с Боге (нормални), но те бяха станали такава скръб, че нямаше как да преценя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW M POWER » 11 Окт 2004, 21:14

Щом пружините са ти къси ако купуваш Bilstein трябва да си купиш Bilstein sport shock absorbers, но според мен е по добре направо да си купиш комплект пружини и амортисьори особено ако не си слагал ти пржините и не знаеш дали са свясни. Моята кола е с Bilstein Sport Shock and H&R Springs и съм много доволен, вози твърдо обаче на мене така ми харесва.
Винаги с вратите напред

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 11 Окт 2004, 21:16

Тоя отговор едва ли беше за мен, ама ще го приема 8) . Аз също съм с пружини H&R, затова искам да те питам какъв рамер са точно твоите и точно с кой номер амортисьори на Билщаин си.

ПП. Баси що не гледам по-внимателно :D . С това М3 Купе едва ли окачването ти има нещо общо с моето :( .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW M POWER » 11 Окт 2004, 21:28

Ами на този линк можеш да видиш с какви пружини сум
http://www.turnermotorsport.com/html/detail.asp?PRODUCT_ID=29910-2

а на този са амортисьорите
http://www.turnermotorsport.com/html/detail.asp?PRODUCT_ID=E36M3BILSTEIN
Винаги с вратите напред

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW M POWER » 11 Окт 2004, 21:35

Това препоръчват за Е36 318/320/325/328 ама не дават парт номер, напиши им един е-маил те ще ти кажат кои са парт номерата.
http://www.turnermotorsport.com/html/detail.asp?PRODUCT_ID=E36LATESPSETMONO
Винаги с вратите напред

Потребител
Аватар

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ИНФОТО

Мнение от Bajo » 12 Окт 2004, 12:15

ЩЕ го измисля тогава
Последна промяна Bajo на 12 Окт 2004, 13:59, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Окт 2004, 12:44

Прочети правилата на форума - тук пишем само на кирилица 8) . Май въобще не си прочел Vasilen какво писа. За каква снимка става въпрос - за аватар или за снимка на колата? За амортисьори Билщаин може да се обърнеш с ЛС към LudiaGSM - той работи във фирма дето внася въпросните амортисьори.

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Окт 2004, 15:39

нормалните амортисьори с къси пружини заминават точно за една дупка! не купувай нормални!
пробвал съм го лично :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 13 Окт 2004, 21:08

Ок, де твоите пружини колко са свалени, защото моите са както казах 40мм отпред и 25мм отзад и странното е, че беше с нормални амортисьори Боге.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 14 Окт 2004, 8:48

които сте с къси пружини какви са на цвят ? моите са червени ,къси ли са ? какви амортисьори да взема за тях ? че си заминават вече ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 14 Окт 2004, 10:48

Ами и аз питам - ама още никой не е дал убедителен отговор за амортисьорите, а иначе и моите са червени. Ама това според мен не е толкова важно - по-важно е с колко свалят колата отпред и отзад, а не какъв цвят са, щото май между двете неща няма връзка или поне не е задължително да има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2004, 11:44

Добре, ама на спортните амортисьори на някои марки защо пише да се монтират само на нормални пружини тогава?
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Окт 2004, 14:16

предишните ми пружини бяха червени и сваляха с 30-40мм колата - така пишеше. Амортисьорите ми бяха чисто нови БОГЕ. Изкараха няколко месеца. Сегашните ми пружини са сиви и са много по дебели от червените / а червените са по дебели от оргиналните/
Мисля че Билщайн имат амортисьори по-къси от нормалните с 30мм, поне така пише в каталога на ДиВ. Може би те са за теб.

Назад към E36