Някой с 520i да е слагал чип?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Някой с 520i да е слагал чип?
Гледам дават да вдига между 15 и 18 коня за този модел и с към 14% въртящия момент....
Някой ако е слагал нека все пак да си сподели впечатлението, усеща ли се разликата?
Някой ако е слагал нека все пак да си сподели впечатлението, усеща ли се разликата?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
5hp18 (a5s310z) кутията която е в 520иа се слага и на е36 М3 , така че би трябвало да устиска на натоварването
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Здравейте,на двамата мога да ви дам някакъв отговор:
1.Това което се пише невинаги е вярно особенно при атмосферните мотори,ще имаш подобрение,но то със сигорност няма да е в тези цифри който изброи а значително по-малки,но ти препоръчвам чип без значение каде ще го правиш
2.при автомата подобрението ще се усеща по-малко понеже там самото потегляне и смяна на предавки е по-плавно,но със сигорност няма да стане нищо на скоростната кутия,но като се прави чипа задължително се взема под внимание че колата е автомат.
Дано съм полезен и успех с чипосването
VRPerformance
1.Това което се пише невинаги е вярно особенно при атмосферните мотори,ще имаш подобрение,но то със сигорност няма да е в тези цифри който изброи а значително по-малки,но ти препоръчвам чип без значение каде ще го правиш

2.при автомата подобрението ще се усеща по-малко понеже там самото потегляне и смяна на предавки е по-плавно,но със сигорност няма да стане нищо на скоростната кутия,но като се прави чипа задължително се взема под внимание че колата е автомат.
Дано съм полезен и успех с чипосването

VRPerformance
- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
Колеги, аз съм с чип...
Слагах го в Бургас, момчето доста си разбирше обясни ми какво де-факто е "чипа", и, не ми каза, че ще литна
Исках да се приборя с тази мудност при ниски обороти, но , не стана
то и момчето ми каза ,че при високи се държи по-добре с чипа...
И така... не можах да намеря някаква съществена разлика
Съжалявам, ако съм ви разочаровал, но такива са фактите...при мен.
Слагах го в Бургас, момчето доста си разбирше обясни ми какво де-факто е "чипа", и, не ми каза, че ще литна

Исках да се приборя с тази мудност при ниски обороти, но , не стана

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Jordandim написа:Колеги, аз съм с чип...
Слагах го в Бургас, момчето доста си разбирше обясни ми какво де-факто е "чипа", и, не ми каза, че ще литна![]()
Исках да се приборя с тази мудност при ниски обороти, но , не станато и момчето ми каза ,че при високи се държи по-добре с чипа...
Ти просто потвърждаваш моите предположения

Аз доста търсих информация и общо взето навсякъде казват, че няма смисъл за атмосферен двигател, особено пък ако е автоматик (имаше нещо общо с предавателното число при автоматика и с Nm-те).
Оставяме тези забавления за хората с печките и турботата

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ако сложиш чип само надали ще има видима разлика. Ама ако сложиш чип, спортен филтър и сипваш 98 според мене 100% ще усетиш разлика.
Ca_Ma написа:със сигорност има, возил съм се с Е36 320 купе с чип и без чип, като с чипа дори нямаше прекъсвач и нямаше нищо общо... =) но пък колата стана тотал щета за 5 днии наи важното чипа не беше монтиран в БГ ! така че колегата е прав, чип+спортен филтър + махане на катализатора и си е друга кола =)
И по-високо октаново число на бензина! Бензините под 98 са смях в залата (лично мнение).

Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!
- Каква яка графика!
има ефект аз сам с такоз 4удо и има ефект.но сьм с колектори на суперспринт без катализатор (само резонатор) краиното гарне пак е резонатор(не не гарми и не трешти)нито има звук като на лада или опил....дебели изпускателни трьби..карам я от известно време с ОМВ 100 и има ефект...аз сложих суперспринта и след това сложих 4ипа и разлика има..тествах ги поотделно..колата е 320 фанус и е купе..ако имате вьзможност си сложете разлика има но сменете и другите неща за които писах по горе..успех 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
p0lterguest написа:слагай чипа брат и спортен филтър и ..ти си човека....
махни и катализатора.. 100% ефект
И какъв е този спортен филтър, някой няма ли да го покаже накрая

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3