520i не пали!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
520i не пали!
Колеги имам следния проблем - опитвам се да запаля, чува се само някакво странно цъкане от бордовия и дисплея примигва след което нищо. От двигателя не се чува никакъв шум? Каква може да е причината?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Здр колега ,това е паднал акумулатор ,първо провери таралежа ,преди година много нерви ми скъса докато разбера че е той ,има подробно описан проблема в много теми,успех 

Нищо лично ,Просто бизнес !
100% акумулатор! При мен го направи този номер още в Германия на тръгване насам, запали с бутане, по време на пътя насам явно зареждаше и горе долу държеше ток, оставих я два дни без каране и пак същия номер - здраво цъкане отпред под капака и даже не опитва да превърти стартера... Нов акумулатор малко НАД 100 Ампера и проблема се реши. При сменянето обаче на акумулатора ми изгоря термостата за външната температура, как е станало - не ме питайте или майсторите които го сложиха са били доста сръчни да сменят моя работещ преди това с неработещ е друг въпрос. Но с клемите трябва да се внимава, защото бордовия заминава...
Доколкото знам при даване на контакт цялата електроника в колата "дърпа" около 8 ампера ток само за да направи чек системата. Отделно Стартер, Музика, Ел.стъкла, Аларма и т.н. са допълнително натоварващи го и може и да е нов, но ако е слаб ефекта е като на стар акумулатор. Дано съм ти бил полезен!

Доколкото знам при даване на контакт цялата електроника в колата "дърпа" около 8 ампера ток само за да направи чек системата. Отделно Стартер, Музика, Ел.стъкла, Аларма и т.н. са допълнително натоварващи го и може и да е нов, но ако е слаб ефекта е като на стар акумулатор. Дано съм ти бил полезен!
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!
- Каква яка графика!
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Дам толко дават ......при мен и със кабели не можеше понеже акомулатора беше мъртъв та знае ли се ...като не е зареждал алтернатора и е станала белята

Ca_Ma написа:boby29 какъв акумулатор си сложил НАД 100 ампера това да не е дизелпо каталог го дават към 75 ампера за 520
По каталог не знам колко му дават, но със сегашния нямам проблем! Май е 102 ампера, може да погледна, ако е важно. Вярно е че дизелите имат нужда от по-здрав акумулатор, но не ми е за първи път бензинова кола да ми прави проблем с акумулатор ТОЧНО по каталог и затова предпочетох да взема това, което ми предложиха, още повече че за разликата в парите между единия и другия меко казано си заслужаваше. АКО колата да кажем при палене в студено време или по някаква друга причина изчерпва напълно капацитета на акумулатора при стартиране то той вярвай ми се съсипва доста по-бързо! Нека си има малко запас - не пречи

При мен разликата в парите беше около 50 лв между единия и другия и... Нали знаеш че 50 лв къде не сме ги давали и къде ли няма да ги дадем така или иначе

Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!
- Каква яка графика!
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
Re: 520i не пали!
herozero написа:Колеги имам следния проблем - опитвам се да запаля, чува се само някакво странно цъкане от бордовия и дисплея примигва след което нищо. От двигателя не се чува никакъв шум? Каква може да е причината?
стегни си клемите ако не ти е умрел акумулатора

Ca_Ma написа:не е за парите, а за това че единия има един пусков ток., другия друг (по висок) но ти си знаеш наи добре =)
Рискувах, проблем досега няма, оттам нататък всеки си преценява сам за себе си

- Каква яка графика!
- Каква яка графика!
14 мнения
• Страница 1 от 1