кой как е станал "БМВ ентусиаст" ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 11 Окт 2004, 20:52

преди за мен BMW беше :bowdown:
след като се возих в няколко вече :bowdown: :bowdown:
след като и аз :driving: едно Е30 вече :shock: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
и оттогава - BMW ще е колата - и закупих 8)

Swatch имат една много хубава реклама "Swatch. The others just watch".
мога да кажа "BMW. The others just follow you"...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 11 Окт 2004, 21:18

аз пък станах ентусиаст благодарение на вашия ентусиазъм. Преди 2год. не знаех какво е БМВ. Аз и един съученик(Veyron) открихме сайта(по-точно той) и започнахме да четем теми и да се интересуваме сериозно от марката и ето ни след 2год. нито сме карали м5-ци нито са ни возили в такива зверове ,но сме невероятно запалени по БМВ. Аз единствено съм се докосвал до Е36 316и ,щото преди 3месеца си изкарах книжката на него.
Изображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 11 Окт 2004, 22:18

Преди около 3 години учителя ми по физика си купи чисто ново Е46, бяхме някъде на кафе и той пристигна доста късно - с БМВто, тъкмо беше го взел. Беше отишъл да го прибере със старата си кола, Опел Корса в най-бруталния нюанс на оранжевия цвят който можете да си представите, и някой от БМВ представителството докара Опел-а до заведението. Естествено, като го оставиха там с 2 коли, после някой трябваше да му помогне да си ги прибере ;) И... ами беше достатъчно добър да ми даде да закарам БМВто обратно до тях. Не знам дали беше от оранжевите уреди, миризмата на нова кожа, нощния въздух нахлуващ през moonroof-а, ускорението или звука на двигателя, но реших че някой ден и ще имам такава кола. И този ден дойде -- далеч по-скоро отколкото очаквах. Не че се оплаквам :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 12 Окт 2004, 6:53

kay написа:Преди около 3 години учителя ми по физика си купи чисто ново Е46, бяхме някъде на кафе и той пристигна доста късно - с БМВто, тъкмо беше го взел. Беше отишъл да го прибере със старата си кола, Опел Корса в най-бруталния нюанс на оранжевия цвят който можете да си представите, и някой от БМВ представителството докара Опел-а до заведението. Естествено, като го оставиха там с 2 коли, после някой трябваше да му помогне да си ги прибере ;) И... ами беше достатъчно добър да ми даде да закарам БМВто обратно до тях. Не знам дали беше от оранжевите уреди, миризмата на нова кожа, нощния въздух нахлуващ през moonroof-а, ускорението или звука на двигателя, но реших че някой ден и ще имам такава кола. И този ден дойде -- далеч по-скоро отколкото очаквах. Не че се оплаквам :)

:D :) :D :) :D :) :D :)

да взема и аз да стана даскал по физика в такъв случай ? :oops: :D
ама със скромната даскалска заплата от 200-250лв. ще има да събирам 30-те бона които ми трябват (и то за не нова кола) поне 20 години :) и ако докопам такава кола не виждам сила която ще ме накара да я дам на ученик да я закара до нас, а аз да се кача на старата корсичка -> още повече чисто нова току- що купена... едва ли е направил регистрацията и каско-то още... :)

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 12 Окт 2004, 9:09

През далечната '73 баща ми купи първата кола.Червено БМВ Изета :shock: от някъкъв моряк.Явно от тогава нещо в крехката ми детска психика..... :wink:
Преди 4 години вече бях имал Гранада 2,8-прекалено мека возия и разход,МБ 300д-по-добре ама тромав,Голф2 ГТД+кулер-нищо не харчи и върви екстра ама вози трагично,не спира и интериора кофти и тогава се качих на Е30 324тд :shock: и :twisted: върви,вози,спира,изглежда от вън и от вътре 100 пъти по-добре от другите.!!!!
После открих и форума /Андро :bowdown: / и нещата съвсем отекоха :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 12 Окт 2004, 9:27

любовтами по тази кола запо4на в дале4ната 98 година ходех тогава в един колеж и едно моми4е ме возеше с една 325 много зла машхина ,аз и преди това харесвах марката но както каза ексаитар4ето само заради това 4ее бмв еи голема газария,тогава тази кола мия продаваха за 3000 хиляди лева нищо пари от всякаде изпипана ,но за времето си много малко ми се видяха пак и аз книжка нямах още.бесхе ми 4удно как може такава кола да е толкова ефтина като те варвя ха по 7 хиляди лева хммм и родителите ми смятаха 4е несто нее наред и може ви колата е крадена или нещо нее наред с нея ,а тогава както пове4ето то вас знаеха 4е колите минаваха дота сурова проверка особено бмв тата .както и дае отказахмесе наи голямото ми нещастие доиде когато рабрах каква е всъщност изтината след време попитах моми4ето каке ма таз колица много евтина нещо нее наред а тя ми отговори 4е гайето и има заложна къща и някав му далжал пари и поне го бавил,много време и мом4ето я зел и си турсел парите от нея еиииииииииииииииии направо си захапах подметките от яд ма пусти коли знаеш ли дали не са крадени ,това до тогава от както имам книжка карам 2 форда все големи и тежки масхини кеф ма все ми се изкаше нешти4ко агресивно да има лукса и агресиятаа в нея 5 цата мие при сарце и все нея си гледах караха ме 3 ка да гледам да купя но сядам вътре и ба теснобе като кенеф {нищо ли4но кам колегите просто моито мнение как се 4увствам аз вътре),е като седнах в 5 цата седа гледам капака ,таблото гледам гледам и си кавам да това е моита кола тогава бесна офанзива за сабиране накинти ,но докато сабирах кинтите бях на море прибирам се аз и гледам на другото платно на магистралата светят фарове къси дулги къси дълги и какво да видя с бесна скорост минава едно ауди ,а заднего 5 4ата забила муцуна в земята дупето високо на горе ,гледаше бесно и сякаш се 4увасе ссссссссссссссссссссссс бегаи бе пръ4ка .еи тогава такъв кеф 4е нямах тарпение да се здобия стая злобарка ,любовтами стана безграни4на .

изтината е 4е когато си купих бмв то си мислех да 4е е дупарика но изтината е 4е когато разбрах за форума и когато запо4нах да влизам тук и да 4ета постоветеви и да се сабираме ,и да ми помагате ,тогава станах изтински ентусиаст за което САРДЕ4НО ВИ БЛАГОДАРЯ НАВСИ4КИ ви е ми показахте каквое наистина да караш бмв

които неможе да раз4ете дебелия текст да мине направо на последния абзац 4е сихурно пак сам омазал положението :lol: :lol:
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 12 Окт 2004, 9:53

При мен не стана изведнъж... Имаше няколко етапа :)
Първата ми среща с БМВ беше през 1994та. Шефа на сервиза в който бачках имаше една Е34- 92 година дето не я изкарваше от гаража. Виждал съм я навън само вднъж тая кола. 520 обаче беше СУПЕР. Пича мнго си я поддържаше. Още тогава яко се кефех на злата мутра дето имаше.
После ме возиха на една Е30 318ис по едни заледени пътища и много се дивях на тоя смел пич дет така я пържи тая кола на тоя лед с тва задно със 120. Умрях от шубе тогава (е добрв де... не умрях ама яко адреналин :) ). Аз тогава имах застава и ми беше ясно какъв е пътя...
Последната капка беше като шефа ми си взе една 745и и ходих до милано. Излизам от летището а точно отпред спряла една тъмно синя нова седмица (от най-новите). Тук бях виждал само една такава... сребриста дето беше тук само за една седмица и след това я удариха.
Та седя си аз и чакам и гледам тая седмица и си викам... Еййй.. баси кой ги кара тиа зверове бе ? (Очаквах шефа да дойде да ме земе с Ягуар). Пристига ония цъка дистанционното и се отваря багажника на 7мицата... Направо онемях. Ихаааа.. Гаааз по миланските улички. Между 2 светофара (80-100 м) дигаше 80 и след тва спира... ДОбре че не хранят много в самолетите, че да съм съсипал новата кожа в купето ;) Вътре една специфична миризма... Страшно. направо се влюбих.
После като ходих да търся моето сегашно БМВ... мислех да зимам 3ка... да ама не намерих каквото търсех. Се някакви убити машини, скъсани и раздрани задни седалки, счупени копчета... Намерих една 316ка която се едно беше карана от призраци... ама 316.. а аз исках 320... поне. Та от автокъща на автокъща... и насякъде.. "Ако може да видя ВСИЧКИ БМВта"... и на една на околовръсното... влизаме с бащата и не входа отсреща седи едно тъмно син(нямам Р-малък)о БМВ с зверска стойка. Оключиха първо него и им казах че другите няма смисул да отварят. Бях решил че това е моята кола. Отвътре също беше т. синя (моя любим цвят) Лъхна ме познатата миризма на БМВ... и бвх готов. 3 дена не можах да спя. Заеми, прехвърляния, застраховки, прегледи.... И Гаааз :) Много съм доволен от машината.

Спомних си думите на шефана сервиза... "БМВ е за каране а Мерцедес е за возене"... и още "От БМВ се минава само на БМВ". Определено и следващата ми кола ще е БМВ... живот и здраве...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 12 Окт 2004, 9:59

ами какво да ви кажа , карал съм всякакви коли и хубави и лоши но след време осъзнах , че съотношението цена качесво и удоволсвие е само една и тя носи трите букви на сигурноста BMW и до ден днешен след доста покарани коли само затвърждавам мнението не искам да карам друга кола само BMW ми носи истинска наслада на душата.... п.с. първото BMW карах 91г една 320 купе и няма да ви разправям.... а на теб приятелю дето разправяш за тази 540 качи се на една м-ка е39 и пак ще си говорим и този дето ти ги разпрявя за това , че 520 неможе да направи 240 пак не му вярвай :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от gorobeemweto » 12 Окт 2004, 10:11

Здравеите.....
Честно да ви кажа аз не съм станал фен на БМВ-та,защото сам карал първо кола с марката БМВ и после сам се влюбил в нея като някой "пубер"....
За мен БМВ винаги е било нещо специално........нещо различно от обикновен автомобил.......нещо уникално!!!Винаги съм испитвал респект към автомобила с мюнхенско родословие и към шофьорът му разбира се.
Много дълго време мечтах само мъничко да се повозя на БМВ.......само да се повозя.И след като искаш нещо толкова много то рано или късно става(поне така съм чувал)...........и при мен стана,само че аз отдавна вече бях ФЕН на МАРКАТА!!!.......без да имах пряк контакт с БМВ.
....Преди десет години за първи път усетих различното.....усетих нещо което не бях усещтал никога преди макар че се бях возил във всички немски коли без БМВ,разбира се.Тогава честно казано станах ЕГОИСТ по отношение на марката БМВ,какво значи "станах ЕГОИСТ" ли?!! ще ви кажа;Прииска ми се много малко хора да имат достап до БМВ-та....Прииска ми се само хора които разбират целия смисал на думата извинявям се"" на святата дума Б М В да имат такива.Аз разбира се нямаше как да огранича достъпа,но и до ден днешен съм твърдо зад идеолотеятя, че да притежаваш автомобил от марката БМВ първо трябва да го Обичаш като одушевено същество,защото всяко БМВ има душа....не знам другите коли имат ли, но знам че БМВ-тата имат. Второ трябва да искате непоколебимо да притежавате такъв екземпляр....и трето чак тогава да седнете и да завъртите ключа............аз лично почвам да треперя в такива случаи......Сега вече като притежател на бавария знам едно......,че съм усетил истината твърде рано и точно това ме прави истински щастлив.......
U D O V O L S T V I E OT S H O F I R A N E T O .

Потребител
Аватар

Мнение от gorobeemweto » 12 Окт 2004, 10:12

Здравеите.....
Честно да ви кажа аз не съм станал фен на БМВ-та,защото сам карал първо кола с марката БМВ и после сам се влюбил в нея като някой "пубер"....
За мен БМВ винаги е било нещо специално........нещо различно от обикновен автомобил.......нещо уникално!!!Винаги съм испитвал респект към автомобила с мюнхенско родословие и към шофьорът му разбира се.
Много дълго време мечтах само мъничко да се повозя на БМВ.......само да се повозя.И след като искаш нещо толкова много то рано или късно става(поне така съм чувал)...........и при мен стана,само че аз отдавна вече бях ФЕН на МАРКАТА!!!.......без да имах пряк контакт с БМВ.
....Преди десет години за първи път усетих различното.....усетих нещо което не бях усещтал никога преди макар че се бях возил във всички немски коли без БМВ,разбира се.Тогава честно казано станах ЕГОИСТ по отношение на марката БМВ,какво значи "станах ЕГОИСТ" ли?!! ще ви кажа;Прииска ми се много малко хора да имат достап до БМВ-та....Прииска ми се само хора които разбират целия смисал на думата извинявям се"" на святата дума Б М В да имат такива.Аз разбира се нямаше как да огранича достъпа,но и до ден днешен съм твърдо зад идеолотеятя, че да притежаваш автомобил от марката БМВ първо трябва да го Обичаш като одушевено същество,защото всяко БМВ има душа....не знам другите коли имат ли, но знам че БМВ-тата имат. Второ трябва да искате непоколебимо да притежавате такъв екземпляр....и трето чак тогава да седнете и да завъртите ключа............аз лично почвам да треперя в такива случаи......Сега вече като притежател на бавария знам едно......,че съм усетил истината твърде рано и точно това ме прави истински щастлив.......
U D O V O L S T V I E OT S H O F I R A N E T O .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 12 Окт 2004, 12:32

Vasilen написа:Да ма прощаваш, но ти обесняваш как ти си станал фен или ние как да станем :evil:

Моля?

Vasilen написа:Момчето съвсем конкретно е попитало какво бъркаш другите!!!!
Какъв ти е проблема че се самоизтъкваш че приятел ти е дал 540 и ние да не си въобразяваме че караме коли.

С кое точно се самоиzтъкнах, ще ми каже6 ли моля те? С това, че съм имал удоволствието да карам 540ка? :shock: Трябва6е да карам 314i zа начало zа да не стане сега проблем или?

Vasilen написа:Тук се уважаваме за това че споделяме възторга си от любимата марка няма значение какво караме дърта Е21 или чисто нова Е46.
Пфууу ...

Значи просто имате селективно уважение или такъв иzвод си водя в момента от това, което си написал.

Споделих събсем нормално, че съм се вманиачил на тема БМВ точно покрай това, че карах споменатия автомобил. Кое точно те раzстрои толкова в думите ми???? :shock:

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 12 Окт 2004, 13:44

DEFLEPPARD написа:да взема и аз да стана даскал по физика в такъв случай ? :oops: :D ама със скромната даскалска заплата от 200-250лв. ще има да събирам 30-те бона които ми трябват (и то за не нова кола) поне 20 години :) и ако докопам такава кола не виждам сила която ще ме накара да я дам на ученик да я закара до нас, а аз да се кача на старата корсичка -> още повече чисто нова току- що купена... едва ли е направил регистрацията и каско-то още... :)

Гарантирам ти, че ако станеш лектор в същия колеж няма да взимаш 200 лв. на месец. Добре че не зависи от теб, иначе щеше да има един ентусиаст по-малко. И естествено, че ако бях просто поредния ученик това никога нямаше да се случи. Не давай оценки и мнения за хора и ситуации без да знаеш нищо.

Потребител
Аватар

Мнение от US spec » 12 Окт 2004, 17:49

аз станах любител както повечето от ваз.

Когато имигриахме тук се запознах със няколко момчета от квартала, всички по цял ден си говорехме за коли и такива нещта. когато станахме на 16г. идин мои приятел му купиха 325(афтоматик :evil: ) като подарак. Това запали нещата, занчи по цял ден само това говорихме, прес вечертъ се ровихме по архивите на разни БМВ саитове. Оправяхме го, модификаци, састизания.

Като свърши гемназията тои продаде колата и бзе Subaru WRX, дълго време му разправях как няма да му хареса, моше да е по бърза, но чуфството просто е различно, но тои не ме ислуша. За сметка на това аз се здобих със М3 от 95г, колата на мечтите ми. Това му беше, обещах си че друга марка кола няма да купувам. Колата реягира веднага и ми е кеф всеки път когато сядам зат волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 12 Окт 2004, 17:55

Ами аз винаги съм се интересувал от коли, вече няколко години взех и да карам, карах и карам адски много различни коли, но още преди да почна да карам нещо в БМВ ме влечеше повече отколкото другите. След като почнах да карам се убедих, че това е колата която ми дава всичко което искам, даже и малко отгоре :twisted: Както писах в една друга тема - като се прибера с няква юзърска талига, слизам пред нас и се качвам да спа. Като се прибирам с БМВ, първо карам докато има бензин или почна да заспивам и след това като сляза пред нас си мисля "Искам да е мое". От друга страна, съм един много практичен човек ама много и затова БМВ е мойта кола. Просто защото никоя друга кола не е толкова ергономична и практична. :lol:
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BmwE30 » 15 Окт 2004, 6:40

ПИШИ НА КИРИЛИЦА !!!

Един.
Vesty Boy BMW E-30

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории