относно 1.8 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- traqn_savov
- Потребител
-
относно 1.8 тдс
така брат ми си купи бе ем ве e36 318tds
Странното е че навсякаде го дават че е с верига, а пък брат ми вика че е с ремък
хора разяснете какъв двигател е, как да му търся ремъци и ролки блааа
навсякъде излиза че е 1.7 с верига какво става тук

дайте ми моля технически справочник за 1.8 тдс със ремък, да го видя тоя двигател, щото се излагам...
Странното е че навсякаде го дават че е с верига, а пък брат ми вика че е с ремък

хора разяснете какъв двигател е, как да му търся ремъци и ролки блааа
навсякъде излиза че е 1.7 с верига какво става тук

дайте ми моля технически справочник за 1.8 тдс със ремък, да го видя тоя двигател, щото се излагам...

Последна промяна traqn_savov на 26 Мар 2017, 23:23, променена общо 1 път
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
с верига е,кви са тия глупости,като го погледнеш как ще го разглобиш да извадиш ремъка
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
- traqn_savov
- Потребител
-
alter написа:До сега не съм виждал купе tds. Да не е компактче?
А за въпроса ти: отиваш в най-близкия магазин за части и като кажеш 1.8tds и няма как да ти продаде ремък, щот няма такаво нещо за този двигател.
Хм има има модификация BMW 1.8tds Touring каквото е и въпросното бмв..
http://images.google.bg/images?q=BMW%20 ... a=N&tab=wi
Последна промяна traqn_savov на 26 Мар 2017, 23:24, променена общо 1 път
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Гледай сега,незнам брат ти какво може и какво не, но няма Е36 Дизел с ремък
Всички са с верига ,а при бензиновите само М40 е в ангренажен ремък
Ти са на глупаци ли ги правиш колегите по горе немога да разбера с верига е и толкова
Мотора на 318тдс е М41 и е 1665cc.

Всички са с верига ,а при бензиновите само М40 е в ангренажен ремък

Ти са на глупаци ли ги правиш колегите по горе немога да разбера с верига е и толкова

Мотора на 318тдс е М41 и е 1665cc.

- traqn_savov
- Потребител
-
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!\

Последна промяна traqn_savov на 26 Мар 2017, 23:24, променена общо 1 път
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Ъп на темата...
Явно тези двигатели се оказват много кекави, на път от германия до тук счупи двигател, в момента е купчина желязо..
срам и позор, просто незнам какво да си мисля.

Ъп на темата...
Явно тези двигатели се оказват много кекави, на път от германия до тук счупи двигател, в момента е купчина желязо..

Но за да счупиш двигател(на каква'то и да е кола, говоря общо не само за BMW), трябва доста да се постараеш(да я караш над нормалните температури на двигателя, без масло и т.н.) или предишните собственици са я докарали до такава степен. Разкажи повече как се е случило, поне други колеги включително и аз да се предпазим.
Поздрави
Колега съжелявам за случилото на брат'ти.
Но за да счупиш двигател(на каква'то и да е кола, говоря общо не само за BMW), трябва доста да се постараеш(да я караш над нормалните температури на двигателя, без масло и т.н.) или предишните собственици са я докарали до такава степен. Разкажи повече как се е случило, поне други колеги включително и аз да се предпазим.
Поздрави
- metodi80
- старши ентусиаст
-
traqn_savov написа:
Ъп на темата...
![]()
![]()
срам и позор, просто незнам какво да си мисля.
![]()
Виж сега ....
Във форума на БМВ и конкретно в техническия подфорума Е36,хора които карат БМВ ,задават въпроси относно проблеми с колите си и колеги ,които могат да помогнат дават съвети как да бъде решен съответния проблем. Смея да твърдя че форума на БМВ е най добрия по много причини ,но най важната е ,че тук хората наистина си помагат...ама наистина.... Значи предвид това искам да ти кажа ..... Първо не видях ти да имаш проблем ,ти задаваш въпрос за един автомобил ,който не е пристигнал в България и дори не си видял ,не знаеш какъв му е двигателя, а си тръгнал да търсиш части!!! Не караш БМВ , а се опитваш да убедиш няколко колеги ,които карат БМВ и конкретно тдс ,че двигателя е с ремък. И накрая даваш мнение че БМВ било "срам и позор".... и че двигтел на БМВ бил "кекав" .... ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА. Ти съзнаваш ли че пишеш във форума на най добрата кола ...и обиждаш.....!!!!!!!!!!!!!!! Айде помисли малко ......Говориш пълни глупости и то не там където трябва.... Тази кола ,която брат ти е тръгнал да докарва явно си е била скапана ...но проблема не е до колата и до двигателя а до поддръжката на предишния собственик. Няма кола ,която да върви добре без поддръжка ....нали ?!!!!!!!! Пожелавам ти да се качиш в читаво БМВ и тогава ще видиме каква песен ще запееш. БМВ си е БМВ..... няма друга такава .....
Айде със здраве .....
- traqn_savov
- Потребител
-

Последна промяна traqn_savov на 26 Мар 2017, 23:25, променена общо 1 път
Дано успееш да го съживиш двигателя .... Кофти е човек да си купи нещо ,което всички му казват ,че е мног добро и точно при него да се окаже че нещо не е както трябва
!!! Успех с колицата ! 

- traqn_savov
- Потребител
-
да найстина е кофти, сега научавам, че някакъв "майстор" свалил скоростната и я пъхнал в багажника
почва да ме плаши повече намесата на майстора, отколкото самата повреда...

почва да ме плаши повече намесата на майстора, отколкото самата повреда...
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
повредата
Така, двигателя е напълно пръснат, колянов вал 3-тата биала, дупка в цилиндъра, начупена и крива глава...
причината
Поради неизвесна на мен причина, двигателя е превъртял малко ангренажната верига, горе нямат шпонка, и се стягат с болта лице в лице
повредата
Така, двигателя е напълно пръснат, колянов вал 3-тата биала, дупка в цилиндъра, начупена и крива глава...
причината
Поради неизвесна на мен причина, двигателя е превъртял малко ангренажната верига, горе нямат шпонка, и се стягат с болта лице в лице
Последна промяна traqn_savov на 26 Мар 2017, 23:26, променена общо 1 път