Моторче (жило) на задно стъкло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Моторче (жило) на задно стъкло

Мнение от DANTE525tds » 15 Авг 2008, 16:50

Колеги едно въпросче!
На задна лява врата ми се прецака машинката с жилото за смъкване на стъклото!
Някой дали знае ,освен от Е39 от друг модел става ли да сложа или да си търся от 5-ца?
На една морга ми искаха 150 кинта, ама ако мога да мина по-тънко ....???
Благодаря предварително!
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 15 Авг 2008, 16:55

Колега, ако искаш ще ти дам телефон на един сервиз в Княжево само с жила се занимават. Аз лично съм им клиент от доста време и съм супер доволен. Беше ми скъсано жилото на предното стъкло и за 100 лева го смениха и смазаха целия механизъм и дават 2 години гаранция :yes:

ЕДИТ: Ето и телефона 0889419237, ако искаш им звънни и си запиши час, момчетата работят много бързо и коректно ;) за 1 час си готов
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 15 Авг 2008, 17:02

Ще го имам предвид, ама на мен ми казаха 4е цялата машика била пре..., даже ми я махнаха да ми я правят, ама не ставала!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 15 Авг 2008, 17:03

Кое точно се е прецакало, жилото, машинката, водача, кое точно???
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 15 Авг 2008, 17:09

Самата машинка, нещо моторчето не въртяло както трябва, а и жилото било набрано! Абе четно и аз не разбрах, ама е машинката!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Бай Митьо » 15 Авг 2008, 17:34

Е ти не го ли видя?? Така ще бъде трудно да ти помогнем, защото всъщност не казваш какво е точон??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 15 Авг 2008, 18:32

Амии! Колкото ми обясниха, моторчето! Просто ми го смъкнаха и взеха да го правят, после ми звъннаха да си търся нова машинка !
Наистина и аз не знам точно, за това питам дали става от друга кошница!?
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от barzakof » 17 Авг 2008, 12:55

Миналата година последователно ми отказаха стъклата и на двете задни врати.Няма вариант на замяна с друг модел и освен това механизма се продава заедно с моторчето въпреки , че според мен са делими.При мен моторчетата бяха здрави ,но има една пластмасова ролка с канали по които върви жилото - тя се прецаква и няма начин за оправия.От сервиз в Пловдив ми изпратиха механизмите за 500 лв общо. Смяната ми я направиха в сервиз за стъкла за 20лв. Това е често срещан дефект на Е39 , защото всички морги до които се обаждах нямаха механизмите - тъкмо ги били продали и цената беше точно такава - 500лв. Във фирмен сервиз цената на единия комплект е около 560лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Бай Митьо » 17 Авг 2008, 13:48

barzakof написа:Миналата година последователно ми отказаха стъклата и на двете задни врати.Няма вариант на замяна с друг модел и освен това механизма се продава заедно с моторчето въпреки , че според мен са делими.При мен моторчетата бяха здрави ,но има една пластмасова ролка с канали по които върви жилото - тя се прецаква и няма начин за оправия.От сервиз в Пловдив ми изпратиха механизмите за 500 лв общо. Смяната ми я направиха в сервиз за стъкла за 20лв. Това е често срещан дефект на Е39 , защото всички морги до които се обаждах нямаха механизмите - тъкмо ги били продали и цената беше точно такава - 500лв. Във фирмен сервиз цената на единия комплект е около 560лв.

Същия проблеми имах, колегата е прав, доста срещан, но пък за кола 10г няма какво да се учедваме - оправих го с малко стаманизирана тел, е може да ми се смеете и стъклото остава с един пръст нагоре, не се скрива във вратата като е свалено, но пък спестих тези пари! Дадох 0лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw

Мнение от dimitar_kodoshev » 19 Авг 2008, 12:04

Здравейте колеги, имам същия проблем със двете задни стъкла и като гледам за какви цифри става въпрос :shock: . Предпочитам да не му обръщам внимание или ако мога сам да си ги оправя.ще съм БЛАГОДАРЕН на всеки който обесни как се свалят кори, дръжки, махагони и т.н.а за механизма ще се оправям,доброто е, че моторчетата работят.Благодаря :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Бай Митьо » 19 Авг 2008, 13:21

dimitar_kodoshev написа:Здравейте колеги, имам същия проблем със двете задни стъкла и като гледам за какви цифри става въпрос :shock: . Предпочитам да не му обръщам внимание или ако мога сам да си ги оправя.ще съм БЛАГОДАРЕН на всеки който обесни как се свалят кори, дръжки, махагони и т.н.а за механизма ще се оправям,доброто е, че моторчетата работят.Благодаря :help:

виж колега потърси мой мнения, в който съм обяснил със снимки как се сваля кората на задните врати! имам снимков материал!
Иначе с думи - махагоне не го сваля няма смисъл, вкарай плоска отверка с парцалче, да не надраскаш между кората и вратата(ламарината) и натисни навътре към кората, така леко по леко отваряш щипките, ще видиш на снимкит, преди това отвии болчето зад дръжката за отваряне. След като отвориш щипките дърпай кората нагоре, т.е. към стъклото нагоре. След това ще видиш една изолация, леко тактично я отлепай от крайщата и. Готово ще видиш механизма! на скъклото, ще видиш центр. водач и тн
Дано съм ти помогнал

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nicco » 25 Авг 2008, 11:08

Ако проблема са жилата, в Княжево ще го оправят срещу 80 лв на прозорец. Хората са читави и знаят проблема с ел.стъклата на БМВ в детайли. Запиши си час
Ако караш твърде бързо, ще те носят много бавно.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 27 Авг 2008, 1:44

Горят им моторчетата!!! - детски болести... :mhihi:

При задната врата се купува само моторчето, докато при предната морторчето е заедно със жилото!

Потребител
Аватар
Кара: E39

Мнение от Zozo » 28 Авг 2008, 1:45

Доста хора сме си изпатели от тези моторчета, цената е действително такава 500лв. На мен ми го заступориха в сервиз да не се движи изобщо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 28 Авг 2008, 11:20

Колеги, на мен пък почна да ми скърца шофьорското стъкло докато го свалям и много ме притеснява да не спре. Какво да го правя? :help:

Следваща

Назад към E39