Жена зад волана

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

Жена зад волана

Мнение от Skarabey » 06 Окт 2004, 15:18

Долното е от един друг форум, но понеже ме развесели и реших да го пусна тук. Нека жените шофьори да не се обиждат!

"Achtung Baby: жена зад волана

По принцип смятам, че 70% от жените са безнадеждно загубени, а останалите 30%, които могат да се похвалят със що-годе здрав разум, някак все не са наоколо, когато искаш да докажеш тази теория с процентите. Има обаче една отделна категория, където попадат както част от жените от 70-те %, така и от 30-те, която заплашително се увеличава.
Позна, става дума за жените шофьори. Като стария виц, в който се пита, ако кола блъсне жена, кой е виновен. Разбира се, жената, защо е излязла от кухнята? Но това е много по-лошо: освен, че е излязла от кухнята, тя е седнала зад волана. И да, тя кара.
Няма значение как е взела книжка, дали с подкуп, с връзки или благодарение на силното късогледство на катаджията, чието зрение е било ограничено до огромното деколте, с което тя умишлено се е явила на изпита за правоуправление. Тя е вече licensed to kill и обикновено има и с какво: жените рядко взимат книжка, ако нямат предвид кола, която да карат.
И така, пази се, тя е на пътя. Каквото и да ми обясняват за жените, които били по-внимателни шофьори от мъжете, защото ги било страх, не могат да ме убедят. И ти, предполагам, не си чувал за мъж, предизвикал пътно-транспортно произшествие, защото си е слагал червило пред огледалото за обратно виждане, докато е карал. И все пак, жената шофьор е твърдо убедена, че притежава наполеоновски способности и може да прави няколко неща наведнъж. Но не се задоволява да показва тези си способности като, примерно, пуши или припява на касетофона, докато шофира. Не, тя търси нещо на задната седалка и без да иска, някак се озовава в съседната лента, предизвиквайки буря от яростни псувни и скърцащи спирачки. Тя е съвършено изумена от това – какво им става на тези хора, какво толкова се е случило? Тя разглежда магазините, за да види какво ново има по витрините, и неусетно се качва на тротоара, където обикновено спира в някой паркиран автомобил, за предпочитане нов и лъскав. Недоумение отново застива на лицето й: тя обяснява, че всъщност е искала да даде път на колата отляво, която я е задминавала. Друг път.
И най-милата жена (макар и смятам, че тези две думи не се употребяват заедно) се превръща в истерично кълбо от нерви, щом веднъж се озове зад волана. Пищи пронизително. Какво прави този в мойта лента, ще ме утрепе. Чакай, казваш, той съвсем не е в твоята лента, напротив, ти си в неговата. Глупости, отсича тя, и процежда през зъби към невинния шофьор, оказал се на една улица с нея, ‘козел’ по начин, който би накарал стар тираджия да се изчерви.
Една моя позната се престроява по съвършено своеобразен начин: включва мигача, брои до пет и завърта волана. Разбира се, доста често й се налага да плаща за нови врати, кога нейни, кога чужди, но все пак, цяло чудо е, че все още е изобщо жива.
Женското племе е опасно по принцип, но нищо не може да се сравни с жената шофьор. И по презумпция тя никога не е виновна, нищо и никой не може да я убеди в противното. Опитай да спориш с нея, и ще се натъкнеш на необорими доводи от типа, ‘ми той защо намали без да ме предупреди’ и ‘какво, като е пешеходна пътека, тя, бабичката, не вижда ли, че идва кола?’. Безнадеждно е, повярвай ми.
Макар и жената съвсем да не иска да попада (разбирай предизвиква) в катастрофи, тя неизменно успява, и тогава нейното учудване няма граница. Така или иначе, веднъж щом дело сделано, тя има два типа на поведение. Първият от тях е, когато тя по изключение има някакви минимални съмнения, че може би с нещо е виновна. Тогава изкарва най-изкусителната си усмивка и започва да пърха с клепки, убеждавайки другия участник в ПТП-то (макар че той съвсем не е участвал, на него му е дошло като гръм от ясно небе), че какво толкова, я, тука малко Ви ударих, нищо, то лесно ще се изчука. Тя не дори не казва катастрофа, използва умалителни, тука една катастрофичка стана, силно подценявайки стореното – и така, докато другият шофьор, дотолкова поразен от тази наглост, не махне нервно с ръка и не й каже да се маха, по дяволите, докато не е размислил. Което тя и прави.
В повечето случаи обаче, жената е абсолютно сигурна, че за всичко е виновна другата страна и уверена в своята правота, фучи като стадо леопарди (или на каквото там се събират леопардите) дори и след като полицаите са я глобили, обяснявайки на всеки, който би я изслушал, как именно е станало всичко. Тя, всъщност, е не по-малко изненадана от този, който е ударила, как се е случило това. Как, наистина? Тя си карала съвсем кротко и по правилник, и изведнъж отнякъде изскочил този… Мистерия, ако я слушаш, и просто женско каране, ако си бил в колата. Жената шофьор се превръща в патологичен лъжец в старанието си да се оневини – и е в крайна сметка дотолкова задобрява, че започва сама да си вярва. Лъжите обикновено са изпипани в детайл, но понякога се случват и такива от типа, ама това дърво на тротоара го нямаше до онзи ден, когато ти и сам виждаш, дори и да не си познавал дървото отпреди, че то си е там поне от 20 години.
Веднага, щом се почувства малко по-сигурна зад волана, и престане да кара вкопчена в смъртна хватка във волана, жената се еманципира да се докаже като шофьор, и тогава става страшно. Наистина, недей така, доказано е, че мъжете имат по-вярна преценка, какво общо има еманципацията… Едно му остава на човек да прави, не я насърчавай, карай я докъдето поиска и я пляскай през ръцете всеки път, когато понечи да пипне ключовете за колата. Така всички ще са по-спокойни." :wink:
Последна промяна Skarabey на 06 Окт 2004, 16:42, променена общо 1 път

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 06 Окт 2004, 15:31

:lol: :lol: :lol: :lol:

Между другото жената е страшен шофер :) :twisted:

Блондинка зад волана
Аватар

Мнение от Nicka » 06 Окт 2004, 15:38

:yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Окт 2004, 15:56

между другото жените процентно предизвикват по-малко катастрофи от мъжете. правете си изводите :)

но като стана дума за катастрофи- аз имам едно виждане което съм си изградил със времето- жените като се блъскат (или са на път да се блъснат следващите 1-2 секунди) във повечето случай не знаят че това ще се случи. демек- не са във час...

мъжете от друга страна във повечето случай са напълно във час със факта че след 1-2 секунди ще има катастрофа... било защото нещо не са дооценили (и го знаят) или защото виждат как някои друг нещо не дооценява.

просто различни стилове на каране- като женския определено е по-сигурен от гледна точка на птп...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 06 Окт 2004, 16:41

alx написа:между другото жените процентно предизвикват по-малко катастрофи от мъжете. правете си изводите :)
...

Това е само защото има повече мъже шофйори от жени такива.

Между другото напоследък забелязвам, че има няква странна порода "женски мъже" им викам аз... Карат кат жени - по средата на платното... ни гледа в огледало... Викаш си - е тва ако не е жена.. ама не. Друг пут пък жени карат като мъже...
Странни работи... сигурно е от радиацията.

Скоро четох статия, че карането зависи от психологическия тип на човек и от способноста му да разбира техника - колкото по-добре разбирах техника толко по-добре караш...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Окт 2004, 17:02

легба- "процентно" означава че ако карат 10,000 мъже и са се блъснали 1000 от тях (10:1) и карат 1,000 жени ма са се блъснали 50 от тях (20:1) - жените са по-безопасни шофьори статистически погледнато.

демек- колко мъже и жени карат- няма значение. гледа се съотношението.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 06 Окт 2004, 17:14

А как разбират кой кара и кой не кара ?
Щото да кажеме гаджето ми има книжка преди мен ама дали е навътяла толко км колкото аз ?
Но дори и да е така ,т.е. да са разбрали кой колко кара, като се върнеме на феилетона за "невинноста на жените шофйори" пак стигаме до извода че жените се удрят повече.

Да не говориме, че в PR ,а това определено е така, могат да маниулират мнението на обществото с подобни "проучвания" и сондажи...
И аз мога да кажа, че 70% от жените катастрофират през 1вата година от вземането на книжка докато при мъжете тоя % е 3.5%. Не само това ами това може и да се докаже. Как съм ги смятал и кой съм питал не е важно ;)

Това е като социологическо проучванв е yahoo.com Ползвате ли Интернет
да или не :)))
100% отговариат с да - извода е - всички хора ползват интернет. Ако има някои който се занимава с PR да обясни по-подробно как стават тия работи. Аз съм го учил тва нещо само 4 месеца при тва в казармата и пак ми стана ясно как ми праят на маймуни как си искат...
Как да вярвам на социологически проучвания като знам тва ?
И как да вярвам на снимки кат имам фотошоп ;)

Ииии че дълго се получи ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wazzz » 06 Окт 2004, 19:20

Skarabey xaxaxaxaxaxaxa .... забавно :lol:

Стига с тия глупости жени - мъже, бе :lol: По някой път сериозно имам чуството, че ни избиват мъжките комплекси и почваме разни подобни изказвания...на шофьор :) ...Според мен зависи само от човека...познавам не една жена, която кара доооста прилично. Познавам естествено и от тия опасните :) ....Само дето познавам и мъже от двата вида. Един комшия няма книжка. Да му се смея ли?... В някои хора по рождения са развити едни неща..при някои други...при някои се доразвиват...знам ли, не съм биолог, ама имам чуството, че си е супер лично някакво тва...

Потребител
Аватар

Мнение от Skarabey » 07 Окт 2004, 9:28

wazzz написа:Skarabey xaxaxaxaxaxaxa .... забавно :lol:

Стига с тия глупости жени - мъже, бе :lol: По някой път сериозно имам чуството, че ни избиват мъжките комплекси и почваме разни подобни изказвания...на шофьор :)

Не мога да разбера за кого точно се отнася изказването ти, но аз лично "мъжки комплекси" не избивам, просто защото съм ЖЕНА :lol:

wazzz написа: ...Според мен зависи само от човека...познавам не една жена, която кара доооста прилично. Познавам естествено и от тия опасните :) ....Само дето познавам и мъже от двата вида. ...

Абсолютно съм съгласна с това.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 07 Окт 2004, 10:46

забравили сте да споменете че когато жена види че ще катастрофира вместо хладнокръвно да се опита да избегне катастрофата, да заобиколи, да спре или нещо такова обикновено вдига ръцете от волана, затваря си очите и почва да крещи :)
а като паркирва дава назад без да поглежда дори огледалото докато не се чуе звука от кривене на ламарините на съседната кола :)

а майка ми като взе книжка (преди 2-3 години) първата година се блъсна 7-8 пъти като рекорда и беше 4 ПТП-та за 3 седмици
в сравнение: аз за 13-14те месеца откакто имам книжка не съм катастрофирал (да чукна на дърво) нито веднъж (през повечето от тия месеци карах нейната кола с която тя се блъскаше редовно)
и съм навъртял поне 3-4 пъти повече километри от нея...
НО това не й пречи да ме упреква колко по-лош шофьор съм и колко съм бил невнимателен и не знам си кво си... :D :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 07 Окт 2004, 11:19

wazzz написа:Според мен зависи само от човека...познавам не една жена, която кара доооста прилично. Познавам естествено и от тия опасните :) ....Само дето познавам и мъже от двата вида.

и аз съм напълно съгласен с тва
имам доста познати жени които карат много добре. една приателка си купи кола преди година някъде (тогава изкара и книжката) и за 3 месеца почти я помля колата, и то за глупости - да говори по жисиема на магистралата, да влезе в тесен гараж на огледала...
но пък скоро ме вози и мога да кажа че има коренна разлика, просто сега си кара много добре

а дет викаш има мъже дето хич ама хич не могат да карат
първо е въпрос на възможности - е ся не всички имат дарба, и след това естествено на практика

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 08 Окт 2004, 8:55

Legba написа: Друг пут пък жени карат като мъже...
Странни работи... сигурно е от радиацията.

Не е от радиацията не ееее.
Я гледай мойто морковче кат му дадеш 150 кончета и какви ги прави. :P
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 08 Окт 2004, 12:25

абе имам една приятелка кара BMW 2000г 320д комби еми тя е шофьор от доста години ама почти всяка седмица се подпира тук и там ... а на темата има мъже които са по-зле и от жените и такива познати имам една елементарна маневра се прави като с тир не е истина ... моето скромно мнение е , че и жените и мъжете процентно са еднакво добри и некадърни и тук говорим не за някакв измислена статистика а за реални набдения ( мои естесвено) ... примерно жена ми за 10г няма едно ПТП ,няма едно одраскване на колата тоест по пътя на логиката тя е много добър шофьор е да ама тя кара само в софия .... и т. н .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 08 Окт 2004, 12:28

Отчасти съм съгласен че някои жени наистина не могат да карат ама повече според мене си е въпрос на това колко опит имаш и кой тее учил да караш и колко време?
Моята приятелка беше наистина леш зад волана но след 2 месечни ежедневни курсове вечер на едни полигончета и магистралки вече кара доста по-добре от много мои познати Мъже...
Има ги всякви - такива дето могат дакарат много,и такива /руси с Х5/ дето не знаят къде се намират... :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 08 Окт 2004, 13:57

Аз пък съм забелязал (мъже и жени), които колкото и да се опитват - не става :!: Пример: на един пичага му правих музиката - той беше с E36ца 320ка Coupe (мечта направо и то от 95г, ама се отплеснах) от 6-7години карал, сменил 4-5 коли (всякакви като габарити), тази я има от 8 месеца и... Връщаме се от Авител (Лагера) по паветата за към църквата стигаме до кръстовище, на което като отивахме до магазина имаше СТОП и щяхме да се блъснеме (защото просто този иначе толкова добър шофьор не гледаше знаците) ПАК подмина стопа и горкичия ABS почти изнемощя, за да може да предотврати сблъсъка... Та минаваме си само с няколко отнесени псувни (аз почти нищо не казах, защото как аз шофьорът от половин година ще давам съвети на такъв изпечен "тираджия") си продължихме и точно след 50метра трябваше да направиме един десен завой (с първия знак от закона за движение по пътищата - Внимание!), той все пак намали, но застана на 10-20см. от дясната част на платното (дамек - бордюра). Тук е мястото да смопена, че този завой е леко така да се нарече остър (90 градуса), но дъгата е почти правоъгълна и за да го вземеш трябва да се изнесеш малко по в лявата част на платното (става въпрост за второстепенно-треторазрядна пресечка)... Та този "индивид" си взима най-спокойно завоя, но плътно до бордюра и аз в този момент на ум изчислявах колко ще му вземат за нов праг и боядисване :shock: (по междодругото сърцето ми се беше свило на топка за горката колица с клима и вс. друго без кожа) и само се чу едно такова приятно скърцане/лющене (даже звук от вдлъбване :shock: :P ) после подскочи и нископрофилната гума на бордюра и после от него на асфалта...

Идеята ми беше колкото и да се опитват някой хора - няма да се получи при тях. За това повечето такива, който познавам и те си го знаят и не се бутат между шамарите, но други... :ranting: :ranting: :maad:

П.С. Извинете за дългото писане, но нещо се отплеснах. А и за колата :bcry: :bcry: :banghead: :banghead:
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

Следваща

Назад към Страхотни истории