Проблем със охладитенлана система

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем със охладитенлана система

Мнение от Asmatika » 07 Авг 2008, 21:20

Както си карам днеска из центара и по едно време стрелката на градусите удари малко преди червената зона пуснах аз радиатора да ми духа топло и тръгвам стрелката се върна за нула време на 90градоса и стигнах аз криво ляво да работата и какво да видя тече водичка от някаде но неможах да намеря теча каде е.Прекалено бързо загрява и преколено бързо истива като съм в движение на загасено парно и като се прибрах пред нас не течеше вода.Според мене проблема е термостата но несъм сигорен.Двата долни маркуча ми направи впечетление че не са толкова топли докато горния не се пипа изобщо.
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30-ките на безин
Мечтае да кара: e24

..

Мнение от MeTo_BMWto » 07 Авг 2008, 22:05

колега може би силикона си е заминал :)
Изображение
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре Just e30 :)

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Авг 2008, 23:28

чакай да се развие темата,може и други неща да са...
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 08 Авг 2008, 8:52

Току щто стигнах в работата и забелязах още нещо стрелката на градусите дигна почти до червено и като пуснах да духа радиятора топло нищо....духаше стурдено едно 5 минути ако не и повече слет това почна леко топло.дано да от полза информацията

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 08 Авг 2008, 10:23

:roll: ма проверяваш ли водата,и виж термостата да не е заял
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 08 Авг 2008, 10:24

ама тя колата ти не е в ред и стига червеното обаче ти си я караш пълно споко-успех

А иначе първо долей течност след това обезвъздуши хубаво и после гледай хубаво за течове като през това време трябва да ти се появи и парното,после можеш да пипаш трите маркуча и да споделиш ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 08 Авг 2008, 10:43

Ми днес сипах вода сутринта преди да тругна като стигнах работа нямаше теч.или стрелката се базика нещо или нещо има друго дето не е както трябва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 08 Авг 2008, 13:53

Смених термустата обезваздуших цялата система долях антивриз и ще я пробва м довечера по задръстването и ако пак така прави ще споделя

Потребител
Аватар

Мнение от roko //M » 08 Авг 2008, 13:58

имах същия проблем като запаля и почваше да капи от радиатора и много бързо загряваше :arrow: ако не е много голам теча купи си препарат за запушване на дупки в бензиностанциите ги продават сипи добавката при запален двигател изчакаи 10 минути и почваи да обезваздушаваш не оставяи разширителния съд празен като се обезваздуши системата провери дали е зацепила перката ако е зацепена добре успех :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

e30

Мнение от KPETEH » 08 Авг 2008, 15:08

Е то си треат обороти за нормална температура. БМВ-то да се движи бавно не мое :mhihi: Глей го дали тече на студен мотор, да не би да капе по него и директно да се изпарявя? :roll: При мен има едни маркучи, сигурно за парното, от таблото към мотора, та единия некъв счупен(прегънат) седи и сигурно не минава достатъчно бързо водата... знам ли... предположения некви. Аз в задръствания не я карам, а когато се наложи винаги парното е на 6 и пак седи малко над средата.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 08 Авг 2008, 19:39

Днес и на отиване и на връщане няма никакви течове,даже сега пред нас докато работи я погледнах отгоре залягах от толу ни помен ни вест от течове.Слет като смених днеска термустата докато се прибера неможа и 90градуса да дигне,ама нека я видя и утре дано да е само това

И съвсем не по темата някои да има претстава колко пари струват механизмите за ел прозорци и колко пари би струвал монтажа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 13 Авг 2008, 11:43

Здравейте, още малко по темата. Та вчера ходих от София до Дупница и обратно. На отиване след Владая си държеше постоянно температура малко над нормалната. Отворих, парното(тоест да духа вътре топло) и леко падна. Тфа нормално. Навръщане обаче я подкарах с 170 за около 5-6 минути и температурата скочи доста нагоре. За 316и тфа си беха 5000+ оборота. Нещо май по дефоулт не и стига въздух на Е30-ката. Мисля да я понадупча отпред пред радиатора или поне да махна тоа клаксон. Идеи некви?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 13 Авг 2008, 12:56

не махай клаксона и не дупчи :mhihi: не е от тях със сигурност :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Re: е30

Мнение от GEORGIEV » 13 Авг 2008, 13:06

KPETEH написа: Мисля да я понадупча отпред пред радиатора или поне да махна тоа клаксон. Идеи некви?

:shock: :shock: :shock: :shock: :kuku: :kuku: :kuku:

.......и като мине средата температурата спри и си бутни големия кръг ,че май си за термостат ;)
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 13 Авг 2008, 13:11

заеби,земи си м42 :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E30