Интернет доставчик за Wierless

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 12 Авг 2008, 22:23

С Мегалан съм стигал до 10МБ/сек.
Успех с wireless-a, драснете ЛС като стигнете толкова. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Няма разлика при някакви смешни лан доставчици, но по-сериозните фирми ти доставят скорост по кабела, която е невъзможна през wireless и въпреки това wireless скороста е много прилична в повечето случай. Зависи на човек за какво му трябва интернета. ;)
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 12 Авг 2008, 22:26

Умен си бате и ти като разбереш че така наречения ти кабел е също wirless ще се светнеш ама няма да е скоро и как ги стигна тея 10мб при скорост на записването на ххарда 8мб?
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 12 Авг 2008, 22:31

DirtySouth написа:Умен си бате и ти като разбереш че така наречения ти кабел е също wirless ще се светнеш ама няма да е скоро и как ги стигна тея 10мб при скорост на записването на ххарда 8мб?

Не предендирам да съм умен, но тъй като ти почна, виждам някъкъв хакер се извъди и даже и знаеш с какъв компютър съм. Знам много добре, че въпросния интернет минава по оптика до блока(зависи всъщност от доставчика докъде стига) и после се пускат кабели, но не мислиш ли, че има "малка" разлика в качеството и скоростите, които подържат въпросните рутери за оптиката и въпросните домашни wireless рутерчета ? Няма смисъл да спорим. Не претендирам да съм супер на ти с всичко, но вкъщи имам и wireless, и кабелен. ;)
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Авг 2008, 22:46

Бате само малките доставчици ползват така наречения от теб wireless който е на мноооооооооооооооооооооооооооогоооооооо различен принцип от този които ползваш ти и си мислиш.
Повечето са на оптични линии, които са оптични кабели...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 12 Авг 2008, 22:54

Отклонихме темата на човека.

///sasho, ако в твоя район има покритие Мегалан, съвета ми е да се включиш при тях и тогава и wireless и кабел все ще е добре. Ако пък няма Мегалан виж някой голям доставчик, като тях. За БТК знам, че в София специално са по зле от повечето доставчици. А и много лоши отзиви съм чувал за прекъсвания, не вдигат телефона за аварии който са дали и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 13 Авг 2008, 1:34

ja написа:Отклонихме темата на човека.

///sasho, ако в твоя район има покритие Мегалан, съвета ми е да се включиш при тях и тогава и wireless и кабел все ще е добре. Ако пък няма Мегалан виж някой голям доставчик, като тях. За БТК знам, че в София специално са по зле от повечето доставчици. А и много лоши отзиви съм чувал за прекъсвания, не вдигат телефона за аварии който са дали и т.н.

ОК , ще проверя Мегалан дали имат покритие в района , в който се намирам и какви са условията.
Интернета ми трябва за домашно ползване , но искам да го направя да се използва чрез wireless , защото искам да плащаме същата такса и го ползвам и с лаптопа без да се налага да местя кабела и да се обаждам до "optik-com" да ми пускат достъп от друга лан карта и после като го връщам кабела на другия компютър пак да правя същата процедура.
А за БТК ADSL всички ли са с негативно мнение?

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 13 Авг 2008, 2:17

Аз като човек дето последните 10 години се занимавам с интернет ще ти кажа следното:
Отиваш в някой магазин вземаш някакъв рутер за предпочитанe са> Linksys / TP-link / Netgear / D-link / Edimax
Закачаш си рутерчето на стационарния комп влизаш в настройките даваш му клониране на MAC-а на лана въвеждаш си ИП-тата или там на каквото си PPPOE VPN няма значение всичките рутери имат опции за тези неща и въобще не се занимаваш с никой при положение че до този момент си бил доволен от доставчика си !!! Единствено Хоумлан имат заключване по ТТL но с обаждане до офиса им и това се оправя ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 13 Авг 2008, 10:58

Аз също ползвам услугите на optic-com и имам wireless рутер инсталиран.

Даже вече смених един тъй като не можеше да вдигне повече от 4,5МБ/сек през етернет порта :mhihi: Като модел бих ти препоръчал Бъфало, някой от по-скъпите модели и повечеко антени :mhihi: Аз ползвам Линксис, ама както казах вече смених един, щото не издържаше милия :mhihi:

Та към колегата, ако си доволен от optic-com (аз лично съм), можеш да си вземеш в общи линии всякакъв рутер. Десктоп ПЦ-то можеш да си го свържеш към етернет порта на рутера, а wireless устройството е ясно как :mhihi: Не ти препоръчвам да си купуваш wireless устсройство за ПЦ-то. Все 1 да си сложиш газ на колата, същата работа :mhihi:

Малко offtopic, аз съм вдигал 12,6МБ/с през Мегалан, което реално беше лимита на 100Мбитовата ми лан карта :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Сеп 2008, 17:29

Колеги , взех си рутер D-Link DKT-110 :D , ама като викнах сегашния ми доставчик да ми го монтира ми каза , че трябва да мина на по висока тарифа за да ми го монтира или да съм му дал моя рутер и той да ми даде някакъв друг модел който ставал за по ниската му тарифа. нещо не мога да му схвана идеята каква е. :roll: Има ли начин да преместя кабела от компютъра в рутера да му направя настреойките и да си го ползвам и от двата компютъра без да се налага да им се обаждам всеки път да ме пускат с другата лан карта?:help:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 29 Сеп 2008, 17:44

Това са пълни глупости :mhihi: Явно е хвърлил око на рутера ти.

Ако доставчика ти няма ТТЛ протекция (оптик-ком мисля че нямат), даваш на рутера ти да копира МАК адреса на картата и си в джаза.

п.с. Ако си през пппое ще трябва и това да настроиш. Ако не знаеш как най-добре извикай някой приятел или познат, щото тоя дето ти ги е говорил тея неща за рутера явно не е нито 1 от 2те :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Сеп 2008, 19:28

Еми един познат /по-точно комшия/ дойде да го монтира и изкарва мрежата , но интернета го няма. Някой да има някаква идея , защо се получава така? :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 29 Сеп 2008, 20:59

Само нещо да уточниме ... 54mbps при 802.11g не е data throughput, a bitrate ... Реално няма как да вдигнете над ~30 мбпс дейта трафик, което ще рече неповече от 4 мегабайта/секунда.

Иначе относно "вади мрежата, ама интернета не тръгва" - най-вероятно настройките са не-наред или провайдера още не ти е врътнал кранчето ;)

Са прочетох за "звъненето за другата лан-карта" Някъде из настройките на рутъра би трябвало да има опция да му сет-неш МАС-адрес по твой избор - сложи този от ЛАН-картата на компютъра, би трябвало да помогне :)
In Ban We Trust!

Аватар

Мнение от gesho » 30 Сеп 2008, 1:42

Вижте сега момчета само да ви кажа ,че в софия има две фирми оптик-ком и една оптик-комс която се намира в дружба-1.Зависи в коя си ????Искам да ти кажа че аз се занимавам с интернет вече от 5 год и имам някакво вижданане на нещата!!! Та за момчетата по горе които казват, че през wirelessa е еднакво както с кабела жестоко се лъжат.Само да обясня накратоко както един по горе беше споменал че безжичния рутер е 54 Мбитс а кабела е 100 можете да напраите сами сметка ,че е почти на половина по бавен, но мога да кажа че при безжичния нали се сещате ,че трябва и да се изпраща и да се получават пакети вместо 54 става на 2 27 изпраща и 27 получава!!!!!!Другото което е че както бившата хоимлан така и едната фирма оптик-ком ползват TTl=1 другото което е ,че също така има и значение самият рутер да има и service name към които да се обръща тогава кръга от рутери се намалява дръстично!!!! Та моят съвет е да си купиш D-link 524 i и всичките ти притеснения свършват до тук понеже този рутер потдуржа всичко което на теб ти трябва!!!!! Цената на този рутер е 80 лв може и по евтино да се намери стига да търсиш.Но ще ти кажа така както има конкуренция на пазара така и самта фирма може да опредили една цена на която може да ти го продаде!!!! Ако не ти хареса цената просто им задаваш въпроса точно какъв модел трбва и отиваш да си го купиш!!!!!Казвам ти го от личен опит защото самият аз работя в по горе спонетата фирма !!!!Чаооо и лека ако имаш нещо може да ме питаш!!!!

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 30 Сеп 2008, 2:35

Съгласен съм с колегите (тези с 5 и 10 години работа в тази сфера), но искам и да добавя още нещо като тръгнеш да търсиш рутер си търси така наречения Smart Router заради копирането на мак адреса. Лично аз ползвам БТК ADSL и немога да се оплача може би защото в града няма конкуренция, но проблема с ADSL-а в София си го има тъй като определен брой потребители са пуснати на една линия и съответно самите модемчета почват да прекъсват да задръстват и накрая спират и ако има някой с цяла енциклопедия вируси в компютъра си става още по-интересно. Специално за БТК ми препоръчаха Tp-link smart router.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 24 Окт 2008, 14:30

Сменихме стария рутер D-Link DKT-110 с D-Link Dl 524 и вече имаме Wireless мрежа и си останах към досегашния доставчик. :D

Предишна

Назад към Извън Темата