Търся мнение по странен проблем - грешка в датчик разпр.вал
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Колега разбирам,че има проблем,ама да е внос от Италия малко ме съмнява щото лично аз я докарах от Мюнхен,миналата година! И след като е блокирал тоз Ванус,какъв му е лека,ако може да питам,щото на днешно време знам ,че всичко се плаща? Благодаря предварително!Бат_Колю написа:блокирал ти е вануса.държи вала непрекъснато в закъснение.той трябва да седи в закъснение но само на празен ход,след 1500 оборота вече трябва да отива на 2-3 драдуса аванс.не се притеснявай това е доста често срещан проблем на бензиновите бмв-та с ванус които са внос от ИталияBIKA_73 написа:Ок ами на компа ,какво може да му стане? Казаха ми,че вала стоял постоянно на едни и същи градуси,без да се променя,преди и след смяната на датчика! Нямам идея,кво може да еrenene написа:Причините могат да бъдат няколко колега-ако датчика е сменен с нов малка е вероятността да не работи,трябва да видите за прекъснат кабел до ел.блок ,а също така дали самия датчик генерира сигнал при работещ двигател.Това се прави с осцилоскоп.(при положение ,че датчика е захранен(.Друга причина може да е компа или веригата.Докато не видиш тези неща не сменяи нищо друго защото ще влезеш в голям филм.![]()
![]()
А иначе,колата си върви и ако незнаеш,че има такъв проблем,няма да разбереш!
не е задължително колата да е от италия за да има нагар в мотора.именно този нагар е голям враг на вануса(и не само на него).трябва да се свали,разглоби и почисти хубво.добре е да се сменят и гумените о-пръстени които ще видиш като разглобиш вануса.проблема може и да не от нагар,а от о-пъстените на вануса.ако са се износили и не уплътняват хубаво маслото не може да бутне вануса и да ти завирти всмук.валBIKA_73 написа:Колега разбирам,че има проблем,ама да е внос от Италия малко ме съмнява щото лично аз я докарах от Мюнхен,миналата година! И след като е блокирал тоз Ванус,какъв му е лека,ако може да питам,щото на днешно време знам ,че всичко се плаща? Благодаря предварително!Бат_Колю написа:блокирал ти е вануса.държи вала непрекъснато в закъснение.той трябва да седи в закъснение но само на празен ход,след 1500 оборота вече трябва да отива на 2-3 драдуса аванс.не се притеснявай това е доста често срещан проблем на бензиновите бмв-та с ванус които са внос от ИталияBIKA_73 написа:Ок ами на компа ,какво може да му стане? Казаха ми,че вала стоял постоянно на едни и същи градуси,без да се променя,преди и след смяната на датчика! Нямам идея,кво може да еrenene написа:Причините могат да бъдат няколко колега-ако датчика е сменен с нов малка е вероятността да не работи,трябва да видите за прекъснат кабел до ел.блок ,а също така дали самия датчик генерира сигнал при работещ двигател.Това се прави с осцилоскоп.(при положение ,че датчика е захранен(.Друга причина може да е компа или веригата.Докато не видиш тези неща не сменяи нищо друго защото ще влезеш в голям филм.![]()
![]()

Еййййййййййййй Баце страшен си! Що няма такива кадърни хора тук в Бургас! Много си ми далеч,ама видя ли зор ще дойда на гости в сервиза ти! Прекланям се пред такива,като теб! Жив и здрав! Ако трябва нещо за съвет може ли някакъв тел. за контакт? И един последен въпрос: -Проблем ли е ако колата се кара за момента така? Понеже този месец много на байр ми дойде относно кинтите и смятам другия ,като дойда на гости в София на един приятел, да те посетя,че кафа от набедени майстори!!!Бат_Колю написа:не е задължително колата да е от италия за да има нагар в мотора.именно този нагар е голям враг на вануса(и не само на него).трябва да се свали,разглоби и почисти хубво.добре е да се сменят и гумените о-пръстени които ще видиш като разглобиш вануса.проблема може и да не от нагар,а от о-пъстените на вануса.ако са се износили и не уплътняват хубаво маслото не може да бутне вануса и да ти завирти всмук.валBIKA_73 написа:Колега разбирам,че има проблем,ама да е внос от Италия малко ме съмнява щото лично аз я докарах от Мюнхен,миналата година! И след като е блокирал тоз Ванус,какъв му е лека,ако може да питам,щото на днешно време знам ,че всичко се плаща? Благодаря предварително!Бат_Колю написа:блокирал ти е вануса.държи вала непрекъснато в закъснение.той трябва да седи в закъснение но само на празен ход,след 1500 оборота вече трябва да отива на 2-3 драдуса аванс.не се притеснявай това е доста често срещан проблем на бензиновите бмв-та с ванус които са внос от ИталияBIKA_73 написа:Ок ами на компа ,какво може да му стане? Казаха ми,че вала стоял постоянно на едни и същи градуси,без да се променя,преди и след смяната на датчика! Нямам идея,кво може да еrenene написа:Причините могат да бъдат няколко колега-ако датчика е сменен с нов малка е вероятността да не работи,трябва да видите за прекъснат кабел до ел.блок ,а също така дали самия датчик генерира сигнал при работещ двигател.Това се прави с осцилоскоп.(при положение ,че датчика е захранен(.Друга причина може да е компа или веригата.Докато не видиш тези неща не сменяи нищо друго защото ще влезеш в голям филм.![]()
![]()
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Проблем във ваноса е малко вероятен защото би трябвало да даде някаква грешка като например Ванос механичен проблем по вероятно е окабеляването пластината от която чете датчика или еку-то ако му е баран софтуера
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Излезе ли нещо?
Консултирах се с разни хора и всички ми казаха едно, ако проблема е VANOS ще давало и грешка за тях, така че не е това приключение.
Сашо.
Консултирах се с разни хора и всички ми казаха едно, ако проблема е VANOS ще давало и грешка за тях, така че не е това приключение.
Сашо.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
BIKA_73 написа:Точно това и ще направя,само че в БоваКар-те са официален сервиз в Бургас. А на какво мнение си: дали проблема е -менте датчик?Благодаря!ICE написа:Иди и си купи датчика от Дарукар, или Камор, или който и да е официален сервиз на марката. Също там го монтирай ще получиш и гаранция 2 години!!!
По-скоро бих го квалифицирал като дефектен, случва се, макар и рядко!
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2