Питане относно светване на червена лампа на 520I

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане относно светване на червена лампа на 520I

Мнение от kaic » 08 Авг 2008, 22:26

Здравейте, имам БМВ 520I, 88г. бензин и съм му сложил газ. Карам го вече 8-ма година и съм страшно доволен, но в момента имам проблем със светване на една червена лампа на таблото. Представлява кръгче с по три точки отстрани, от ляво и дясно, свети червено. Намира се като първа лампа и в дясно следват тази за паркинг/ръчна спирачка/; внимание и АБС. Преди месец ми светна и inspekcion, но той не ме притеснява толкова колкото тази червената. От дълбоката провинция съм и нямам шанс да отида до оторизиран сервиз на БМВ. Нямам и книжка за да погледна какво значи тази лампа.
Ще бъда безкрайно благодарен, ако някой ми помогне със съвет какво значи тази индикация и какво да направя.
Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 08 Авг 2008, 22:41

Тая лампа е индикатор за изтъркани накладки....спокойно. Провери си накладките и датчиците на предно ляво и задно дясно колело....Ако трябва сменяй, ако не си свиркай и въобще да не те притеснява тая лампа ;)
R6 - Was sonst?

Потребител
Аватар

Мнение от kaic » 08 Авг 2008, 22:48

rdvr_burgas написа:Тая лампа е индикатор за изтъркани накладки....спокойно. Провери си накладките и датчиците на предно ляво и задно дясно колело....Ако трябва сменяй, ако не си свиркай и въобще да не те притеснява тая лампа ;)

Благодаря много, успокои ме в понеделник ще скоча до сервиза да ги сменя. Преди месец като сменях гумите ми се видя че са понамалели накладките, явно са си били за смяна.
Благодаря още веднъж и поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 08 Авг 2008, 23:21

Ееее , колега, 8 години не си ли сменял накладки?
Последна промяна klintan66 на 08 Авг 2008, 23:33, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от kaic » 08 Авг 2008, 23:27

klintan66 написа:Ееее , колега 8 години не си ли сменял накладки?

Сменях веднъж, но нямам спомен да ми е светвала тази лампа, а сега открих и предишна тема в която е дискутирано, така чев се успокоих, ще ги сменя и това е.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=82973

А за 8-те години, наистина не карам много и колата я взех на 100 хил. а сега е на 190 хил. Правил съм и текущи смени на ангренаж, масла, филтри, сменях и предни амортисььори, биалетки, но като цяло си ми е красавица и си я харесвам и не мисля да я сменям докато не ме предаде. Кефи си ме.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 08 Авг 2008, 23:28

Има хора които немогат да изкарат и 1000 км. на година :idea:

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

Потребител
Аватар

Мнение от kaic » 08 Авг 2008, 23:36

Между другото да споделя и за един друг дразнещ проблем с моята хубавица. Както казах по-горе карам на газ. Та от година насам, взе да пали тежко, трудно иска въртене на стартера понягога дори доста дълго което не е добре за него. Установих, че пали трудно когато съм запалил колата и съм минал не повече от километър, демек колата тъкмо почва да стопля и стрелката на температурата е едвам отлепила. Тогава ако угася колата и няма палене, скъсвам я от въртене и едва тогава запалва. Като загрее понякога пак прави този проблем но не винаги. Незнам нещо свързано с някой клапан по газта ли може да е или дебитомер, ламбда сонда или нещо друго? Трябва да направя нещо, че иначе акомулатора, че и стартера ще заминат скоро.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 08 Авг 2008, 23:38

Ок , разбирам .Щото аз си мислех за мен ,че карам малко- около 25 000 хиляди на година. И за тове ,че те кефи абсолютно те разбирам . Карай я със здраве.

Потребител
Аватар

Мнение от Георги Мърхов » 10 Авг 2008, 22:27

здрасти колега аз скоро сменях накладки на задните колела става много лесно спирачният апарат е с 2 болата трябва ти само лимбос номер 7 и си готов защо ще им пълниш гушите на сервизите

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 10 Авг 2008, 23:12

ozy написа:

Има хора които немогат да изкарат и 1000 км. на година :idea:

Поздрави.
Красимир Дянков

Ехеее... закакво са им тези коли изобщо... аз за 5 месеца имам 40К км... я кажете какви накладки да търся за отпред че когато ги сменях предния път "майстора" вика-"много са добри-ще карат"... ма май не изкараха :mhihi: Като марка и цена съответно-кое е по-добро?

кандидат ентусиаст
Аватар

Здравей.

Мнение от Joro2004 » 12 Авг 2008, 14:26

Никакъв клапан. Заминали са ти мембраните на изпарителя. 20 лв са. И също така палиш на газ, нали? Когато запалиш на газ за една минута ти замръзва изпарителя, провери и ще видиш, че е студен и спира притока на гориво към двигателя. Затова се пали на бензин.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

Назад към E34