Търся мнение по странен проблем - грешка в датчик разпр.вал
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Търся мнение по странен проблем - грешка в датчик разпр.вал
Ходих на диагностика на колата 520 I-97г.,и компютъра в сервиза прочете грешка в датчик разпределителен вал
Колата си върви напълно нормално, без никакви признаци на авария от гледна точка и на разход! Смениха проблемния датчик и при направената нова диагностика излезе същата грешка, след което взеха да обясняват ,че проблема май бил във вануса??? Моля за помощ от колеги, който са се сблъсквали с подобен проблем! Колата не прекъсва и не гасне, а си работи поне за мен "нормално", но техниката казва друго!

Колата си върви напълно нормално, без никакви признаци на авария от гледна точка и на разход! Смениха проблемния датчик и при направената нова диагностика излезе същата грешка, след което взеха да обясняват ,че проблема май бил във вануса??? Моля за помощ от колеги, който са се сблъсквали с подобен проблем! Колата не прекъсва и не гасне, а си работи поне за мен "нормално", но техниката казва друго!
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Здравей колега,
Ходих в Дару и та ми казаха същото на моята кола.
Датчика, сменяй го!
Оказа се че във веригата, оптегачите и водачите е проблема.
С 180 км/ч ми се счупи V-образния водач и нататък историята не е подходяща за голяма част от форума, който нямат 18 години.
Сашо.
Датчика, сменяй го!
С 180 км/ч ми се счупи V-образния водач и нататък историята не е подходяща за голяма част от форума, който нямат 18 години.
Сашо.
#xela написа:Здравей колега,
Датчика, сменяй го!
Сашо.
ти затова правиш основен

Днес ходих във сервиз на Бош и шефа на сервиза ,лично той тества автомобила ми на тяхния комп. и при него излезе грешка в упоменатия датчик. При въпрос възможно ли е след като са ми отчели същата грешка във друг сервиз и в последствие са ми сменили датчика със нов уж-знам ли вече
,да даде същата грешка и да кажат "майсторите",незнам кво става с колата,човека каза,"да може,ако са сложили менте датчик и компа не го разпознава"????За тази цел ,той поръча оригинален и другия четвъртък съм при него,щото имат много клиенти! Има ли колега,който се е сблъскал с подобен проблем,че да помогне????

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Иди и си купи датчика от Дарукар, или Камор, или който и да е официален сервиз на марката. Също там го монтирай ще получиш и гаранция 2 години!!!
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Да, нищо не ти пречи да го смениш, цената му е 160 лева, доста по-евтина покупка от ремонта,който правя сега аз.
При мен след като изчистя грешката се появяваше едва като форсирам колата, което в последствие разбрах, че е нормално при проблем с веригата, маслените оптегачи и водачите.
При мен V-образния водач е бил заминал и удължил хода на веригата, от там двата датчика (този горе и долу) започват да се разминават и да трупат грешка за датчика на коляновия вал.
Какво точно се случи:
С 180 км/ч чух едно тряскане, и колата промени адски много оборите, и шума, стана не човешки. МоторЯ обаче не спря, оптегачите го компенсираха макар и много шумен.
Целия водач стана на парчета, част от него отидоха в лагерите .... лудница. Правя и сегменти, гумички глава... така или иначе е отворен моторЯ.
Моя съвет е като смениш датчика веднага да замериш грешките!
Сашо.
При мен след като изчистя грешката се появяваше едва като форсирам колата, което в последствие разбрах, че е нормално при проблем с веригата, маслените оптегачи и водачите.
При мен V-образния водач е бил заминал и удължил хода на веригата, от там двата датчика (този горе и долу) започват да се разминават и да трупат грешка за датчика на коляновия вал.
Какво точно се случи:
С 180 км/ч чух едно тряскане, и колата промени адски много оборите, и шума, стана не човешки. МоторЯ обаче не спря, оптегачите го компенсираха макар и много шумен.
Целия водач стана на парчета, част от него отидоха в лагерите .... лудница. Правя и сегменти, гумички глава... така или иначе е отворен моторЯ.
Сашо.
Малеее брат искрено ти съчувствам!xela написа:Да, нищо не ти пречи да го смениш, цената му е 160 лева, доста по-евтина покупка от ремонта,който правя сега аз.
Какво точно се случи:
Сашо.

- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
BIKA_73 написа:Днес ходих във сервиз на Бош и шефа на сервиза ,лично той тества автомобила ми на тяхния комп. и при него излезе грешка в упоменатия датчик. При въпрос възможно ли е след като са ми отчели същата грешка във друг сервиз и в последствие са ми сменили датчика със нов уж-знам ли вече,да даде същата грешка и да кажат "майсторите",незнам кво става с колата,човека каза,"да може,ако са сложили менте датчик и компа не го разпознава"????За тази цел ,той поръча оригинален и другия четвъртък съм при него,щото имат много клиенти! Има ли колега,който се е сблъскал с подобен проблем,че да помогне????
там до колкото съм запознат имаше значение дали е с Сименс инсталация
ако да ,датчика трябва задължително да е Сименс иначе не го разпознава

И аз съм на това мнение ,колега! Дай боже,ако това момче оправи колата,да кажа,че има поне един кадърен майстор на такива коли в Бургас!!! Недай си боже да ви се развали колата точно тук,мамата ще ви разкатаят от пари,а в крайна сметка ще си останете с проблема! Дано не съм обидил някой !!!shnitzera написа:BIKA_73 написа:Днес ходих във сервиз на Бош и шефа на сервиза ,лично той тества автомобила ми на тяхния комп. и при него излезе грешка в упоменатия датчик. При въпрос възможно ли е след като са ми отчели същата грешка във друг сервиз и в последствие са ми сменили датчика със нов уж-знам ли вече,да даде същата грешка и да кажат "майсторите",незнам кво става с колата,човека каза,"да може,ако са сложили менте датчик и компа не го разпознава"????За тази цел ,той поръча оригинален и другия четвъртък съм при него,щото имат много клиенти! Има ли колега,който се е сблъскал с подобен проблем,че да помогне????
там до колкото съм запознат имаше значение дали е с Сименс инсталация
ако да ,датчика трябва задължително да е Сименс иначе не го разпознава
- renene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325xi
Причините могат да бъдат няколко колега-ако датчика е сменен с нов малка е вероятността да не работи,трябва да видите за прекъснат кабел до ел.блок ,а също така дали самия датчик генерира сигнал при работещ двигател.Това се прави с осцилоскоп.(при положение ,че датчика е захранен(.Друга причина може да е компа или веригата.Докато не видиш тези неща не сменяи нищо друго защото ще влезеш в голям филм. 

диагностика 0899937450
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
възможно ли е от датчика на разп. вал да ми полудява оборотомера понякога - като дам на контакт и стрелката почва да показва разни стойности от 1000 до 6000 оборота, и постоянно мени показаниоята , но като завъртя и запаля се оправя.
Ок ами на компа ,какво може да му стане? Казаха ми,че вала стоял постоянно на едни и същи градуси,без да се променя,преди и след смяната на датчика! Нямам идея,кво може да еrenene написа:Причините могат да бъдат няколко колега-ако датчика е сменен с нов малка е вероятността да не работи,трябва да видите за прекъснат кабел до ел.блок ,а също така дали самия датчик генерира сигнал при работещ двигател.Това се прави с осцилоскоп.(при положение ,че датчика е захранен(.Друга причина може да е компа или веригата.Докато не видиш тези неща не сменяи нищо друго защото ще влезеш в голям филм.

блокирал ти е вануса.държи вала непрекъснато в закъснение.той трябва да седи в закъснение но само на празен ход,след 1500 оборота вече трябва да отива на 2-3 драдуса аванс.не се притеснявай това е доста често срещан проблем на бензиновите бмв-та с ванус които са внос от ИталияBIKA_73 написа:Ок ами на компа ,какво може да му стане? Казаха ми,че вала стоял постоянно на едни и същи градуси,без да се променя,преди и след смяната на датчика! Нямам идея,кво може да еrenene написа:Причините могат да бъдат няколко колега-ако датчика е сменен с нов малка е вероятността да не работи,трябва да видите за прекъснат кабел до ел.блок ,а също така дали самия датчик генерира сигнал при работещ двигател.Това се прави с осцилоскоп.(при положение ,че датчика е захранен(.Друга причина може да е компа или веригата.Докато не видиш тези неща не сменяи нищо друго защото ще влезеш в голям филм.![]()
![]()
А иначе,колата си върви и ако незнаеш,че има такъв проблем,няма да разбереш!
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2