Помощ - температурата се покачва при наклон (tds)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м Трезвен!!!
Детайли за колата: Е39, 525 тдс

Помощ - температурата се покачва при наклон (tds)

Мнение от vladibkolev » 02 Авг 2008, 21:15

Колеги, първо да се извиня за баналната тема, но никаде из темите не намерих някои да е писал какъв е изхода от подобен проблем...............само расмисли и страсти.

Та днес извънградско на един баир напънах моита около 3500-4000 оборота и тя мръдна леко стрелката до към 1 часа, намалих на по ниска предавка и си се върна на 12, преди две седмици смених водна помпа с метални турбинки, майстора ми каза, че бил проверил виското и термостата и били работели, но днес и аз проверих виското и с пръст го спрях, та мислъта ми е дали да сменям виското, дали не си работи когато си иска, дали да чистя радиаторите, а и термостата сигурно - поне това знам дето четох тук. Някои ако е имал същия проблем да сподели как го е ришил. Благодаря!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 02 Авг 2008, 21:17

99% виско, същата работа с 2.5 ТДС-а на един приятел на отиване и връщане от СФ-Пловдив-СФ, не се коркай ;)
смени виското и всичко заспа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 02 Авг 2008, 21:18

Пробата беше да го спреш с вестник ,но все пак провери в търсачката това което ти трябва е писано вече.Успех!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 02 Авг 2008, 21:28

Е колега аз със пръст го спрях.......................е малко ми направи рана на пръста, ама спря на място и после пак потегли постепенно.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 03 Авг 2008, 10:23

Сменяй виското, аз моето го смених в петък. Не ми мърдаше температурата, но пак в задрастванията ми падаше мощността. Сега нямам проблеми. Пък и не е знае колко пари 150-200 лв. с работата, но пак ти си и дизел и доколкото знам може да ти причини големи поразии.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 04 Авг 2008, 21:52

Колеги виско, да ама не. Днес го смених и на връщане в задръстванията по едно време по борд компютъра пак вдигна температурата за секунда 117 градуса и стрелката малко мръдна, докато не дадох малко газ и тя пак падна до 114 някаде там, та мислълта ми я, че не е виското. А между другото защо климатроника спря да духа студено след като загря двигателя?

Та чакам нови мнения, с изключени водна помпа, виско, термостат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 04 Авг 2008, 22:09

А между радиаторите поглеждал ли си какво е положението?
На пръв поглед, със свален въздухозаборник водния радиатор изглежда перфектно, но като го свалиш, картинката става доста плачевна.При мен костваше по 4 пъти от всяка страна пръскане с обезмаслител, след това с шампоан за безконтактно и накрая с водоструйката от прилично разстояние.
Кофтито при мен беше констатацията на спукан радиатор и си купих нов :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 05 Авг 2008, 20:13

Колеги явно ще се прави глава, днес ми направиха и профилактика на радиаторите и пак вдигна малко температурата моита. Сега съм сменил виско, помпа, промивка радиатори, нов хубав антифриз и нема братче...........все едно и също.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 ТДС

Мнение от Tipche » 06 Авг 2008, 1:42

Колега само не разбрах сменял ли си термостата или не си?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 06 Авг 2008, 19:14

Не колега, не съм го сменял, но колата нали беше в Дару за профилактика и аз изрично ги попитах дали е за смяна, те ми каза, че си бил екстра термостата, надявам се, че нямат причина да ме лъжат за термостата.

А между другото днес сутринта забелязах че сълзи на едно място на разширителния съд и веднага купих нов и го смених, утре ще ми я обезвъздушат, че при смяната сигурно системата се е напълнила с въздух и се надявам да е било от това, от там да е дърпало въздух, ако ли пък не маи отиваме към глава.

Равносметка: сменени виско, водна помпа (мет. турбинки), профилактика на радиаторите, сменен разширителен съд с нова капачка, проверен термостат от Дару.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 06 Авг 2008, 19:20

Колеги, тая перката на климатроника дето е отпред в каква посока се върти, тия като ми я правиха да не са я обърнали нещо....................вече незнам какви глупости да си мисля. даваите съвети, че е жега навън!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tipche » 07 Авг 2008, 2:38

Какви глави какви 6000 марки.Слушаи сега на мен ми е непонятно как ще проверят термостата дали работи или не.Ходи да го смениш но при някои читав майстор и ще видиш че повече няма да загрява.Моя тдс загряваше по същия начин виското не ми работи смених само термостата и вече нямам ядове.Аз съм от Петрич вчера се върнах от море в колата бяхме 4 човека и най-малкия беше 85-90кл и минах през Предела Юндола Банско за Петрич с климатик нагоре стрелката на температурата вобще не мръдна.Сменяи термостат и няма да имаш проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 07 Авг 2008, 19:45

Колега благодаря ти за отговора, утре ще го сменям и него, само тои остана. А дано си прав и да се оправи, а да те питам на теб заради термостат ли не ти включваше виското? Защото моито е чистак бърсак от Дару и въобще не го чувам да бучи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tipche » 07 Авг 2008, 21:16

Колега виското не ми работи вече година някаде и нямам проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 07 Авг 2008, 21:26

:mhihi:
как не ти работи виското бе луд :mhihi: тоя тдс да нема хладилник под капака
добре си наиграл колата за тая 1 г

Следваща

Назад към E39