e39 525 тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
e39 525 тдс
Здравейте, колеги.
Харесах си едно БМВ 525 тдс 1998 с всички екстри от салон. Цената е 10 000 лв. Сравнително запазено е. Като проблеми обаче открих - неработещи задни ел. стъкла и ляв фар. След второ тествабе на автомобила забелязах някакъв пушек от предния капак. Попитах продавача какво е от това, а той ми каза, че било от климатика. Отворихме капака и видяхме, че отпред колата е цяла оляна във вода и маркуча към радиотора и е измъкнат. Той ме увери, че това само се е измъкнало и просто трябвало да се стегне по здраво. Както и да е, каза че щял да го оправи, като стана особено нервен след случилото се. Доста!
Въпросът ми е, дали си заслужава покупката на автомобил от този и вид и как стой въпросът с поддръжката. Чувам, че бил много капразине и не за предпочитане. Също така какъв разход дава. Дали да не се насочя към бензиновия. Интересуваме, каквво мислите за цялата ситуация.
Благодаря ви предварително!
Харесах си едно БМВ 525 тдс 1998 с всички екстри от салон. Цената е 10 000 лв. Сравнително запазено е. Като проблеми обаче открих - неработещи задни ел. стъкла и ляв фар. След второ тествабе на автомобила забелязах някакъв пушек от предния капак. Попитах продавача какво е от това, а той ми каза, че било от климатика. Отворихме капака и видяхме, че отпред колата е цяла оляна във вода и маркуча към радиотора и е измъкнат. Той ме увери, че това само се е измъкнало и просто трябвало да се стегне по здраво. Както и да е, каза че щял да го оправи, като стана особено нервен след случилото се. Доста!
Въпросът ми е, дали си заслужава покупката на автомобил от този и вид и как стой въпросът с поддръжката. Чувам, че бил много капразине и не за предпочитане. Също така какъв разход дава. Дали да не се насочя към бензиновия. Интересуваме, каквво мислите за цялата ситуация.
Благодаря ви предварително!
Точно теми със същото съдържание като твоята се пускат през 2 дена - за това дали си струва ... колко харчи и ..... просто върни няколко страници назад или използвай търсачката на форума и ще научиш всичко.
Това "измъкване" на маркуча което се е получило не ми харесва. Всеизвестен е проблема с главите на ТДС-ите - може да надува отнякъде и затова да се "измъква" маркуча - как така ще се измъкне - значи нещо е правено и не е бил стегнат иначе как досега колата се е движила.Почети, има мнооого писано по въпроса.
Неработещите стъкла - най вероятно копчето за протекция на децата (да не отварят прозорците отзад) е натиснато - намира се на шофьорската врата под копчетата за стъклата - ако е натиснато не се отварят стъклата отзад.
Фара - уточни какво имаш в предвид ?? какво означава неработещ фар - може крушката да е изгоряла или буксата да е махната на дългите понеже катоя сложиш свети постоянно.
Виж ги тези работи все пак доста пари се дават. Най важното е колата да е "гледана" - обслужвания, леки ремонти, такива работи - иначе ще намразиш марката ако вземеш някой кошник дето някой го е съсипал и сега се чудят само как да го продадат на някой.
Това "измъкване" на маркуча което се е получило не ми харесва. Всеизвестен е проблема с главите на ТДС-ите - може да надува отнякъде и затова да се "измъква" маркуча - как така ще се измъкне - значи нещо е правено и не е бил стегнат иначе как досега колата се е движила.Почети, има мнооого писано по въпроса.
Неработещите стъкла - най вероятно копчето за протекция на децата (да не отварят прозорците отзад) е натиснато - намира се на шофьорската врата под копчетата за стъклата - ако е натиснато не се отварят стъклата отзад.
Фара - уточни какво имаш в предвид ?? какво означава неработещ фар - може крушката да е изгоряла или буксата да е махната на дългите понеже катоя сложиш свети постоянно.
Виж ги тези работи все пак доста пари се дават. Най важното е колата да е "гледана" - обслужвания, леки ремонти, такива работи - иначе ще намразиш марката ако вземеш някой кошник дето някой го е съсипал и сега се чудят само как да го продадат на някой.
Доста кончета в един обор.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Тая кола е мъчена ама яко с незнам колко може по магистрала,мани не се занимаваи,за тея пари земи една бензинка 

- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Наистина този маркуч не би излизял от нищото. Този от салона ми каза, че трябвало да се сложи някакво уплътнение - допълнително, което ми се стори странно. Друго интересно нещо беше, че през цялото време температурата си показваще 90 градуса, въпреки, че колата пушеше. И тва, ако не тъпотия. Според вас колко пари ще ми легне да се оправи проблемът с главата или гарнитурата - или е безсмислено.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Колкото и пари да ти излезе,ще бъдат зян.Прояви търпение и потърси още.Все ще излезе нещо по-добро.От тази кола бягай далече.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Добре. Ама откъде мога да си взема един запазен и хубав ТДС. Омръзна ми да обикалям по салоните. Някой да е виждал наскоро и чувал да се продава такъв?
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
advokata25 написа:Добре. Ама откъде мога да си взема един запазен и хубав ТДС. Омръзна ми да обикалям по салоните. Някой да е виждал наскоро и чувал да се продава такъв?
Има доста читави ама не са по 10000лв. За тея пари ще вземеш такава кола, че после никога няма да се качиш на BMW. Ако ти се дават повечеко пари провери в Продава. мисля че ще намериш нещо добро.
- Dirrty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525TDS Touring
Колега вуичоми си продава своятя с почти всички екстри е: кожа автопилот и др. но е комби 98г е колата ето и тел. ако имаш интерес цената и е 9400лв
- Dirrty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525TDS Touring
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Офертата е супер, но аз определено търсия да е седан. Просто комбито няма да го използвам, иначе знам, че качествата са същите. Направо съм като болен за тази кола. Откакто я карах, откачих. Но като видях какви проблеми мога да имам с онзи екземпляр и направо нещо в мен умря. Много искам да намеря запазена. Цената е фактор, но не винагии, нали. Много искам такава кола!
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
?[/
Има доста читави ама не са по 10000лв. За тея пари ще вземеш такава кола, че после никога няма да се качиш на BMW. [/quote]
Така е.. спор няма, мойта я търсх 4 месеца, но определено, тая кола не се занимавай с нея, особенно с този салон където си я намерил... няма такъв маркуч, който да излиза от самосебе си.... само си представи колко още скрити дефекта ще има...
Има доста читави ама не са по 10000лв. За тея пари ще вземеш такава кола, че после никога няма да се качиш на BMW. [/quote]
Така е.. спор няма, мойта я търсх 4 месеца, но определено, тая кола не се занимавай с нея, особенно с този салон където си я намерил... няма такъв маркуч, който да излиза от самосебе си.... само си представи колко още скрити дефекта ще има...
- djagata
- Потребител
-
- Детайли за колата: 525 tds
advokata25 написа:Добре. Ама откъде мога да си взема един запазен и хубав ТДС. Омръзна ми да обикалям по салоните. Някой да е виждал наскоро и чувал да се продава такъв?
Имаш ЛС!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
Ако побързаш може и да хванеш промоцията , защото като изтече цената скача и над първоначално обявената.
В mobile.de вече е обявена на 8500 EUR.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
15 мнения
• Страница 1 от 1