Ражда се нов член в семейството! Помогнето му!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ражда се нов член в семейството! Помогнето му!

Мнение от sk. » 30 Юли 2008, 22:30

Здравейте! Напоследък сериозно обмислям да си купя Е30-ка. Това ще е първата ми кола която си купувам сам, тъй като още нямам и 19години. Доста съм зелен още в нещата.
Въпроса ми е с какъв двигател да търся колата? Вие си ги говорите М20, М50б... незнам си какво, ама аз нищо не вдявам!
Определено искам двигател, който да държи на силов тунинг, това е основното изискване.
На какво да обърна внимание, като си намеря някое екземплярче??
И ако можете да кажете какви пари е нормално за една такава Е30-ка. Защото в мобиле.бг коли от 1000лв до 6000лв..
Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 30 Юли 2008, 22:41

еми значи м20та та са по старите мотори които са 6 цилиндрови редови и са с 1 разпределителен вал
м50тата са новите мотори които заводски не ги слагат на е30 а на е36
те са пак 6 цилиндрови редови с тази разлика че са с два вала и са по мощни съответно
относно колата която ще земеш недеи жали пари за закупуването и щото ако земеш такава с кофти купе ще береш ядове
затова гледаи купето да е на линия пък мотора после се сменя :mhihi:
това е общо взето наи важното

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 30 Юли 2008, 22:52

само в броя на валовете ли е разликата между м50 и м20 :roll:
Изображение

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 30 Юли 2008, 22:58

Turbo-Lag написа:само в броя на валовете ли е разликата между м50 и м20 :roll:

еми конструктивно горе долу е тва и че М50 е с верига не с ремак и не е с кобилици ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 30 Юли 2008, 23:24

аз ще те посъветвам, като стартираш с автомобилите да седиш малко по-далеч от "силови тунинзи", рацерство и мерене на пишки :idea:
мини поне 100-150к км и тогаз давай ръчка.
Не че нещо, но е по-здравословно ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 30 Юли 2008, 23:41

написал съм общо взето наи долу за да му стане ясно на човека кой мотор е м50 и кои е м20,темата не е разлики м50/м20 :mhihi:

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 31 Юли 2008, 0:20

а ти що се правиш на луд :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 31 Юли 2008, 2:31

Nucl3arDru1D написа:аз ще те посъветвам, като стартираш с автомобилите да седиш малко по-далеч от "силови тунинзи", рацерство и мерене на пишки :idea:

:shock:

Защо толкова много?
Докато караш винаги се учиш, момчето просто иска по-бързо .. :roll:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 31 Юли 2008, 7:55

момчето да си земе нещо евтино,щот кат няма и 19г му се беснее,а кога ще направи нещо безмислено си е въпрос на време,та ако не се утрепе,поне да не го е яд за колата
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 31 Юли 2008, 9:21

bigmurzi написа:
Nucl3arDru1D написа:аз ще те посъветвам, като стартираш с автомобилите да седиш малко по-далеч от "силови тунинзи", рацерство и мерене на пишки :idea:

:shock:

Защо толкова много?
Докато караш винаги се учиш, момчето просто иска по-бързо .. :roll:

хич не е много ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 31 Юли 2008, 14:55

Не мога да повярвам на очите си , какви съвестни одговори давате , Мълиииииииииии. :mhihi: . Какво ви е станало :kuku: , по принцип споровета по тези вапроси почват от 325и наготе.Странно е да давате такива съвети поне от страни така изглежда , сравнение с другите теми . (не казвам, че не са правилни точно обратното).
Но като се вземе предвид възраста на бъдещият ни колега и неговият шофьорцки опит сте си на пълно прави .
Колега вземи си 316и караи го една година примерно и виж за какво става въпрос като разход на гориво , подръжка, дали ще ти пасне и дали ще издържиш на напрежението :mhihi: . А след това си прави сметка за силови тунинги и т.н. , защото доста хора първоначално мислят така и след като се вкарат в филма Е30 нещата приамат друг облик (лично мнение).
Имаи предвит , че това са стари автомобили и са доста ръчтани от такива като нас, и е доста трудно да си намериш читава .С две думи ти ще си вземаш кола разрови се в из форума с търсачката има доста инфо. за различните Д.В.Г.-та и модели Е30 , успех в начинанието . :winky:
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 31 Юли 2008, 14:59

Знам къде има две много читави 30-ки, едната купе другата седан, и двете са м20б20 и работят като швейцарски часовник, ако сега търсиш кола драсни едно лично да ти кажа къде да ги търсиш ;)
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 31 Юли 2008, 19:45

Като за начало искам да кажа, че вече имам опит с карането и то 3 от 4те коли който карам редовно са над 150кс, не ми е проблем :)
Иначе всеки ден до даскало карах едно Сузуки Витара Джипче.. 70к.с и ви уверявам че знам какво е да караш дрангия :)
Иначе Е30-ката мисля да я карам за начало сток, не за друго ама и пари няма да имам, почти 90% съм сигурен че октомври месец ще купя една такава. Октомври защото тогава ми връщат книжката от кат :mhihi: .
С един френд сме замислили доста сериозен проект по нея. Баща му има БМВ Е21. И го е направил невероятно, всичко сам си прави, колата е уникат. Не разбирам много много, но сам е разширявал жиглорите на карбуратора (Солекс) със инструментите си за зъботехника (бивш зъботехник). Много ме кефи идеята! Обаче ще струва доста пари.
Та като за начало, на какви пари може да се намери примерно 320 или 325? Кое е нормалната цена?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 31 Юли 2008, 21:38

виж у продава,на 3000+ и си готов
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от щирлиц » 31 Юли 2008, 21:53

sk. написа:Като за начало искам да кажа, че вече имам опит с карането и то 3 от 4те коли който карам редовно са над 150кс, не ми е проблем :)
Иначе всеки ден до даскало карах едно Сузуки Витара Джипче.. 70к.с и ви уверявам че знам какво е да караш дрангия :)
Иначе Е30-ката мисля да я карам за начало сток, не за друго ама и пари няма да имам, почти 90% съм сигурен че октомври месец ще купя една такава. Октомври защото тогава ми връщат книжката от кат :mhihi: .
С един френд сме замислили доста сериозен проект по нея. Баща му има БМВ Е21. И го е направил невероятно, всичко сам си прави, колата е уникат. Не разбирам много много, но сам е разширявал жиглорите на карбуратора (Солекс) със инструментите си за зъботехника (бивш зъботехник). Много ме кефи идеята! Обаче ще струва доста пари.
Та като за начало, на какви пари може да се намери примерно 320 или 325? Кое е нормалната цена?
Колега от 11г.сьм зад волана (взех си даже златен талон)и пак не смея да кажа,че имам опит,като погледнеш ,колко камикадзета има по родните пьтища :uups: купи си нещо скромно 318i или 318 is и не забравяи,че БМВ е кола с ХАРАКТЕР
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

Следваща

Назад към E30