Съобщение от борда?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.

Съобщение от борда?

Мнение от rumentanka » 29 Юли 2008, 17:45

Колеги,тази сутрин както си карах към бензиностанцията за да заредя гориво тъй като беше много ама много малко вече пред угасване направо и малко преди бензиностанцията колата загуби мощност и ми светна на таблото вляво една жълта лампа наподобяваща двигател-която като запалиш двигателя досега винаги си гаснеше веднага,след като светна лампата колата угасна,а имаше гориво за поне още 30 км.(угасна на изнанагорно).Въртя на ключа -запали,но работеше без мощност-първа и едва едва стигнах до колонката с огромно прекъсване :twisted: Заредих и запалих-за около 10сек. се чудеше дали да угасне или да работи и се оправи,НО лампата и до момента ми свети :shock: иначе сега колата си върви набира си без проблеми
ТА ВЪПРОСА МИ Е:ЗАЩО ТАЗИ ЛАМПА ПРОДЪЛЖАВА ДА МИ СВЕТИ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 29 Юли 2008, 17:49

откачи си акумулатора за 1 час и после го закачи пак и караи поне 10 км без да гасиш колата за да се настрои софта и би трябвало грешката да я няма вече, сигурно ти е натрупало някаква грешка. чесно не знам за какво е тази лампа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 31 Юли 2008, 10:32

Лампата показва влошено състояние на отработените газове. При мен съм убеден , че се получи защото са ми били набутали нещо в аспуха - като запалих, двигателя вибрираше страшно (при положение, че обикновено не се усеща), когато тръгнах колата се задъхваше и след 1-2 минути ми светна същата лампа. Нито знаех какво става, нито имах възможност да спра веднага и след няколко минути всичко се оправи. Това стана преди повече от година и от тогава подобни симптоми не са се появявали и затова не смятам , че проблема е в колата.
Но при запушен катализатор ефекта би трябвало да е подобен.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.

Мнение от rumentanka » 31 Юли 2008, 22:07

Благодаря ви колеги -вчера откачих акумулатора за цяла нощ,на сутрина като запалих лампата продължаваше да си свети,тази вечер тръгнах да я запаля за да я вкарвам и лампата си угасна :shock:
а днес например пък изобщо не съм я настъпвал,какво става незнам

Назад към E39