Проблем с касетофон след пръскане срещу миризма в климатика.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Проблем с касетофон след пръскане срещу миризма в климатика.

Мнение от Kala » 28 Юли 2008, 16:09

Здравейте, колеги,
аз не съм нов във форума, но пиша рядко. Поздравления за форума, всички идеи и философията на създаване като цяло:)
Е, от Е30 - 320 is, през Е34 и накрая съм с Е39 - 520 и съм повече от доволен. Дойде лятото и както е писано много, реших да си обезмирися гадната миризма от климатика. По инструкции на много от потребителите на форума пръскам, чакам и т.н. Проблемът е, че пяната е течна и вероятно е попаднала в Reverse RDS-a (обикновен) и първоначално изгасна, после се появиха само задни колони, накрая изкара и предните. В крайна сметка нямам басове или по-точно има само "грачене" от всички колони, като пробит бас. Имате ли представа от какво може да е? Дали ми прцака колоните или е от касетофона.
Ще съм благодарен и ако ми препоръчате сервиз за аудиото.
P.S.Извинявам се на модераторите, ако темата не за тук, но на Аудио/Видео няма да ми обърнат внимание, тук е по-силно предвид опита на собствениците на Е39-ки.

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 28 Юли 2008, 16:15

Колега, лошото е че може и да не е от пяната дето си пръскал. На последък се появиха доста хора с подобни, да не кажа същите проблеми по Аудиото в Е39-ките си. За съжаление, до сега не се е намерило решение /или поне аз не съм прочел за такова/. Следи темите, може и да се пръкне някакво решенийце де ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 28 Юли 2008, 19:10

Колега и според мен не е това ,пръскал съм хиляди пъти и съм нямал проблем ,това отива към въздуховодите на радиаторите на климатроника ,няма как да се компрометират двете неща ,по скоро е от модела за жалост слабо място при много Е39 :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 28 Юли 2008, 22:24

Колеги, баш от препарата за климата ми се получи и на мене така.

След като напръсках (използвайки препарата с дългата тръбичка, всичко направено според указанието), взе да ми пращи дясната колона. В последствие тръгваше и спираше радиото, а сега всичко е нормално с изключение на това, че вече не се чува нищо от лявата колона.

Като извадих радиото (Business RDS с касетка) - ясно се виждаха две пътечки, където е телко. Понеже се пада под налкон са си потекли точно назад и са изтекли върху платката на касетофона, през отворите за охлаждане. Какво са окъсили не знам, ама резултата е че ще трябва да си търся друг, или някой да ми оправи този...

Та с две думи - тези които им предстои да пръскат с подобен препарат - да внимават със духалките над радиото - за да не си създават допълнителни грижи :confused:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 28 Юли 2008, 22:43

ben_g написа:Колеги, баш от препарата за климата ми се получи и на мене така.

След като напръсках (използвайки препарата с дългата тръбичка, всичко направено според указанието), взе да ми пращи дясната колона. В последствие тръгваше и спираше радиото, а сега всичко е нормално с изключение на това, че вече не се чува нищо от лявата колона.

Като извадих радиото (Business RDS с касетка) - ясно се виждаха две пътечки, където е телко. Понеже се пада под налкон са си потекли точно назад и са изтекли върху платката на касетофона, през отворите за охлаждане. Какво са окъсили не знам, ама резултата е че ще трябва да си търся друг, или някой да ми оправи този...

Та с две думи - тези които им предстои да пръскат с подобен препарат - да внимават със духалките над радиото - за да не си създават допълнителни грижи :confused:

И сега като напръска ефект има ли? Аз си мисля че няма.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 28 Юли 2008, 22:51

ivoo написа: И сега като напръска ефект има ли? Аз си мисля че няма.

Ами не съм впечатлен от резултата - пак си има миризма. А не да не съм пръскал обилно (за да потече чак)...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 28 Юли 2008, 23:40

ben_g написа:
ivoo написа: И сега като напръска ефект има ли? Аз си мисля че няма.

Ами не съм впечатлен от резултата - пак си има миризма. А не да не съм пръскал обилно (за да потече чак)...

С каквото и да пръскаш все е тая. Вонята ще си остане. Свиквай- -- това е положението
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

миризма

Мнение от Kala » 29 Юли 2008, 17:28

За сега има ефект от пръскането, вече 2 седмици няма никаква миризма, препаратът е от Бриколаж, холандски, но... няма басове, като с малко портативно радио съм:(((
Някой няма ли някое RDS с касетка или може и с диск, така или иначе се е видяло, че ще се вади пара :confused:

Назад към E39