Проблеми с оборотите на БМВ 316 (карбуратор)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Проблеми с оборотите на БМВ 316 (карбуратор)
Здравейте, имам следният проблем с колата:
При палене на студен двигател, колата запалва за момент и изгасва. След малко помощт от моя старана (подаване на газ) се стабилизира, но работи неравномерно. Дори и при загрят двигател оборотите продължават да се менят, да играят с диапазон около 100 оборота.
Колата е Е30 с карбуратор ПИЕРБУРГ 2BE.
Според мен е някой от датчиците за обратна връзка (темперетура или нещо такова),
Искам да ви попитам дали знаете къде се намират те и някакави контролни стойностти.
Аз се поразрових под капака и видях три датчика: единият е до делкото на цилиндровият блок, навит е там и от него излиза една жица; другите два да в предната част на цилиндровият блок, от единия излиза една жица, а от другия два маркуча за вакум.
Можете ли да ми дадете малко повече инфо за този проблем за да се опитам да се справя с него.
Благодаря предварително!
При палене на студен двигател, колата запалва за момент и изгасва. След малко помощт от моя старана (подаване на газ) се стабилизира, но работи неравномерно. Дори и при загрят двигател оборотите продължават да се менят, да играят с диапазон около 100 оборота.
Колата е Е30 с карбуратор ПИЕРБУРГ 2BE.
Според мен е някой от датчиците за обратна връзка (темперетура или нещо такова),
Искам да ви попитам дали знаете къде се намират те и някакави контролни стойностти.
Аз се поразрових под капака и видях три датчика: единият е до делкото на цилиндровият блок, навит е там и от него излиза една жица; другите два да в предната част на цилиндровият блок, от единия излиза една жица, а от другия два маркуча за вакум.
Можете ли да ми дадете малко повече инфо за този проблем за да се опитам да се справя с него.
Благодаря предварително!
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Клапата за въздух на 1-ва камера.
Можеш ли да ми дадеш малко разяснения какво имаш в предвид с това?
Маркучетата съм ги променил.
Можеш ли да ми дадеш малко разяснения какво имаш в предвид с това?
Маркучетата съм ги променил.
Не знам, аз го съживих моя след като купих още 2 не работещи и си направих реставрирах на 100% един ладов. Ядосах се и го направих. Сега е перфектен, пали на газ и бензин без газ, оборотите са стабилни и на газ и на бензин около 800-950 в зависимост от работната температура. Ще го карам така докато не започне пак да създава главоболия, от които определено могат да ти побелеят косите и ще монтирам на практика чисто новата руска мощ! Алекс написа:от тея карбуратори могат да ти побелеят косите![]()
аз преди много време имах подобен проблем и се оказа машинката която движи клапата за въздух.Тя ти движи клапата при палене и в зависимост топъл или студен е мотора
така и не можах да я оправя и накрая жило за смукач от москве и си реших проблема![]()

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
За Смяна на мотора съм с 2 те ръце за ама за колата никога !!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Да ясно се вижда, че разбирате доста от тези коли след мненият, които споделихте досега.
Бяхте ми много полезни, благодаря, дано мога и аз да ви се отплатя за помощта по някъв начи.
пп Когато няма каво да кажеш по-добре замълчи.
Бяхте ми много полезни, благодаря, дано мога и аз да ви се отплатя за помощта по някъв начи.
cgm написа:Да ясно се вижда, че разбирате доста от тези коли след мненият, които споделихте досега.
слагай ладения и си готов

механична или пълна при по-добри финанси
и нов мотор при сравнително добри финанси

други мерки нема май или ако не искаш да ти побелеят косите рано рано

- sezo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
аз имам същия проблем в момента, и се оказа тампона под карбуратора, иска си нов , направо ще го карам да ми го разглобят и почистят и да сменят всички гуми по него...
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта