Кофти история на връщане от морето..

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Авг 2004, 9:06

а като видя че те притиска не ти ли хрумна за миг да намалиш и да го пуснеш пред тебе и да изчакаш по добър момент да го изпревариш като му посвириш малко с клаксона преди това...
ама ти не - давай с рогите напред и натискай автобуса да го избуташ обратно в неговата лента.... е сори обаче си можел да си спестиш ремонта на колата още повече щом си го изпреварвал толкова бавно значи не си карал кой знае колко по-бързо от него в дадения момент...
аз като тръгна да изпреварвам такива МПС-та го правя когато съм сигурен че имам място и време и го правя максимално бързо като давам газ до дупка....

не ме разбирай погрешно - наистина той е виновен и той е за бой... ама добрия шофьор не е добър само защото не прави глупости, а и защото успява да избегне чуждите глупости....
и на мен ми се е случвало няколко пъти така да ме притисне камион или голям бус (всеки ден ходя до западна промишлена зона във Варна по няколко пъти та често испреварвам камиони и други големи машини) та досега нито веднъж не ми е хрумвало да давам газ до дупка и да се опитвам да го избутам (което между другото е невъзможно като се има предвид теглото и мощността на автобуса спрямо е34-ката)

така че колкото и да е виновен той, ти ако беше малко по отстъпчив щеше да се разминеш с малко по-малко нерви и без ремонти по колата.... ама не... тва пусто его... и ггаз до дупка и толкоз... как така ще си дадеш предимството и правото без бой...

нека той да е виновен... ама твоя живот е бил застрашен не неговия...

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Авг 2004, 9:07

а като видя че те притиска не ти ли хрумна за миг да намалиш и да го пуснеш пред тебе и да изчакаш по добър момент да го изпревариш като му посвириш малко с клаксона преди това...
ама ти не - давай с рогите напред и натискай автобуса да го избуташ обратно в неговата лента.... е сори обаче си можел да си спестиш ремонта на колата още повече щом си го изпреварвал толкова бавно значи не си карал кой знае колко по-бързо от него в дадения момент...
аз като тръгна да изпреварвам такива МПС-та го правя когато съм сигурен че имам място и време и го правя максимално бързо като давам газ до дупка....

не ме разбирай погрешно - наистина той е виновен и той е за бой... ама добрия шофьор не е добър само защото не прави глупости, а и защото успява да избегне чуждите глупости....
и на мен ми се е случвало няколко пъти така да ме притисне камион или голям бус (всеки ден ходя до западна промишлена зона във Варна по няколко пъти та често испреварвам камиони и други големи машини) та досега нито веднъж не ми е хрумвало да давам газ до дупка и да се опитвам да го избутам (което между другото е невъзможно като се има предвид теглото и мощността на автобуса спрямо е34-ката)

така че колкото и да е виновен той, ти ако беше малко по отстъпчив щеше да се разминеш с малко по-малко нерви и без ремонти по колата.... ама не... тва пусто его... и ггаз до дупка и толкоз... как така ще си дадеш предимството и правото без бой...

нека той да е виновен... ама твоя живот е бил застрашен не неговия...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 29 Авг 2004, 18:00

Ти явно не си чел внимателно, затова ето още веднъж историята, но по-подробно. Карах след автобуса няколко километра с неговата скорост - около 70, докато се уверя, че пред мен пътя е прав, празен и имам възможност безпроблемно да го задмина. Дадох мигач, превключих от 5-та на 3-та, газ до дупка (и би трябвало да знаеш какво следва като ускорение в случая), вече бях минал половината автобус, когато оня даде мигач и тръгна, аз му свирнах и продължих да го изпреварвам, като вече почти му бях достигнал шофьорската врата (не знам колко време си мислиш, че ми е отнело това, но не е повече от 2 секунди до тук) и тогава той ме удари и ме изкара извън пътя (десните гуми ми бяха на асфалта, а почти цялата кола в тревата и почти в канафката) като продължи да ме натиска. Е в случая, който е гледал американски филми ще знае, че ако се бях уплашил и пуснал педала на газта, а не дай си Боже и натиснал спирачката от действащите сили в момента директно заминавах няколко метра наляво, плюс най-вероятно няколко салто морталета и стоп в някое дърво, а там ги имаше доста. За това при положение, че предниците на автомобилите са изравнени, според мен направих най-правилното и със сигурност (да не се случва на никого) пак бих го направил в подобен случай. Може би не съм споменал, че въпросния автобус беше насълбал километрична опашка след себе си и нямаше как да се прибера обратно, дори и да исках???

Също така искам да поясня, че и на мен ми е ясно, че нямам шанс срещу 20 тонен автобус, но поне също така се надявах, че със скоростта, с която съм, ще успея да го задържа достатъчно дълго, че да се промукна напред.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 29 Авг 2004, 19:55

ludiqdancho написа:
PIONEER написа:
един тираджия ми направи същия номер

на мене ми прави впечатление че те са по опасни...и на мене ми е правил същия номер по простата причина че потеглях и го оставих да ме изпревари и не засилих и нашия взе да се прибира много рязко...и свих съвсем леко с дясно,светнах му ама никой няма и сви още по рязко и аз набих спирачките....мама им мръсна на тези тираджии мазни....

Доколкото разбрах караш само по черните пътища пък там тирове май не минават :dunno:
:OT: :OT: :OT: :OT: :OT: :OT:

И от време на време между селата по асфалта... :wink: Но нещо много куки взеха да се навъртат лятото и се ограничавам...А това стана зимата...
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Авг 2004, 19:58

ок дано аз да не съм разбрал... сфинявам са :oops: :) :oops: :)
а тоз шофьор сигурно е имал няква причина да свие... някво препядствия като каруца на пътя може би ?
занапред май тряба да внимаваш повечко....:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 29 Авг 2004, 20:07

DEFLEPPARD написа:ок дано аз да не съм разбрал... сфинявам са :oops: :) :oops: :)
а тоз шофьор сигурно е имал няква причина да свие... някво препядствия като каруца на пътя може би ?
занапред май тряба да внимаваш повечко....:)

Просто беше решил да изпреварва един камион, който се движеше отпред, но без да счете за нужно да провери преди това дали самият той не е изпреварван...

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Авг 2004, 20:10

мдам... дося се чудех защо един познат като тръгва да изпреварва на междуградски път голям камион, тир автобус или квото и да било освен мигача тръгва и с клаксон.... :)
ми че хората с тия габарити често остават без видимост отзад... и ако са само с 2 странични огледала + това по средата на предния джам... тва си е малка видимост та затва... не че тва го оневинява... ама май е причината... :o

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 29 Авг 2004, 20:12

еми язе за туй ,си свиркам :D
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Авг 2004, 20:14

добре че си опрайх клаксона наскоро.... :)))

Потребител
Аватар

Мнение от harvy » 21 Сеп 2004, 23:01

Просто ВИНАГИ и НАВСЯКЪДЕ и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО когато в БГ изпреварваш някакво ГОЛЯМО превозно средство ( или жена в кола) трябва да го правиш по следния начин:

1.Присветваш с дългите няколко пъти като едновременно наблюдаваш в неговото огледало за обратно виждане дали ТОЙ/ТЯ изобщо те забелязват че мигаш

2. Наближавайки ГОЛЯМОТО превозно средство ЗАДЪЛЖИТЕЛНО натискаш НЯКОЛКО пъти КЛАКСОНА като едновременно по всякакъв начин се опитваш да се убедиш че ТОЙ/ТЯ те ЧУВА

3.Навлизайки в лявата лента отново НАТИСКАШ клакосна + педала на газта + поглеждаш мръсния шофер и му извикваш : Еби си майката селянин ! след което леко отпускап десния крак и си ГОТОВ!

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 22 Сеп 2004, 21:38

:yes: :lol:

Предишна

Назад към Страхотни истории