Фреон има?,компресор влючва,а не изстудява-що е то? РЕШЕН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 15 Юли 2008, 12:00

bmwmania написа:
spacepl написа:горе между средните духалки имаш едно колелце - врътни го да показва три сини точки :mhihi:
Хах, е ти представяш ли си верно да е на 1 червена примерно :mhihi:
Сори за ОФФ-а Най-добре да се провери от човек, който си ги разбира тея неща ;)

ееее вие верно прекалихте :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 15 Юли 2008, 15:21

ОК де, сега сериозно, наистина отиди да ти проверят нивото на фреона, че това дето съскало не е гаранция че има фреон достатъчно. То си има налягане, от което си съска ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 15 Юли 2008, 16:12

Не знам дали ще ти от полза, но като ходих да ми видят фреона на новата кола, първо ми казаха че имам фреон, а компресора е прецакан. После се оказа, че радиатора е задръстен и системата и изхвърлила фреона, но държи налягане.
Малко ми поизмиха радиатора и сега е ок, но ще направя една профилактика на радиаторите.
По принцип тези неща би трябвало да ти ги кажат като отидеш в сервиз за климатици, аз ходих на сребърна в двора на стройкомплект или нещо такова - пише ремонт радиатори.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 2003

Мнение от markovsky » 16 Юли 2008, 15:38

колега аз патих доста с моя климатик и при мен се оказа че има фреон компресора включва чува се съединитела като чатне, но вътре самия компресор е запекъл, защото е лопатков а не бутален и тия лопатки неможе да ги изхвърли и затова работи климатика но само на лампи :lol: и съединитела на компресора само върти но без файда, затова моя съвет е да отидеш при някой който се занимава с климатици и да ти закачи манометрите на ниското и високото налягане и като включиш климатика трябва ниското да падне на 1.5 до максимум 3.0 бара а високото трябва да отиде над 22-23 бара. Относно за перката, тя има датчик и включва на определено налягане на кондензатора (радиатора на климатика който е отвън) ако не ти помпи компресора няма как да го вдигне това налягане. успех
If you want to fuck the sky, teach your dick to fly!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от shnitzera » 17 Юли 2008, 0:10

колеги мерси за компетентните мнения днес бях при пича на Черни връх и Сребърна , нямаше фреон в системата цялата манипулаия източване на системата (тя беше празна де ) :mhihi: вакумиране ,проверка и пълнене на 1200 гр. газ 120 лв и вътре Аляска -февруари месец :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 17 Юли 2008, 1:08

shnitzera написа:колеги мерси за компетентните мнения днес бях при пича на Черни връх и Сребърна , нямаше фреон в системата цялата манипулаия източване на системата (тя беше празна де ) :mhihi: вакумиране ,проверка и пълнене на 1200 гр. газ 120 лв и вътре Аляска -февруари месец :mhihi:

Все пак провери ли с уред дали няма утечки от някъде...че след няколко дни пак ще ти замине...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 21 Юли 2008, 15:40

Колеги, като я държат на вакуум не я ли проверяват точно за течове? Като я пълниха последния път ми казаха - здрава е.
След което изкара точно 3 седмици с новия фреон и съм пак в изходно положение.
Утре ще отида да измием радиаторите и после пак да ми пълнят фреон, да видим какво ще стане.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 21 Юли 2008, 16:03

Kажи им да ти сложат UV течност - отиваш след 3-4 дена и ще се види изпуска ли от някъде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 22 Юли 2008, 16:05

Оказа се, че не ми тръгва перката на климатика.
Сега търся електротехник да ми измери дали работи датчика или ще ходя в дарукар на диагностика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 22 Юли 2008, 18:25

shnitzera написа:колеги мерси за компетентните мнения днес бях при пича на Черни връх и Сребърна , нямаше фреон в системата цялата манипулаия източване на системата (тя беше празна де ) :mhihi: вакумиране ,проверка и пълнене на 1200 гр. газ 120 лв и вътре Аляска -февруари месец :mhihi:

А защо в заглавието на темата си написал че има фреон. Така си мислил или някой те е излъгал че има, или нещо друго има.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 23 Юли 2008, 0:49

Taкa си е мислел колега...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 23 Юли 2008, 8:48

Добре при мен работи само 2ра степен ...и то нещо не ми харисва как се включва ...или поне до сега не ми се случи да се включи ....от какво може да става тая работа ...реле ли има или какво ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shnitzera » 23 Юли 2008, 11:40

sajonara написа:

А защо в заглавието на темата си написал че има фреон. Така си мислил или някой те е излъгал че има, или нещо друго има.

ами като се обадих на климатикаджйията по телефона ми каза :
-натисни за секунда иглата на пълначката....
натиснах я и от там изфъстя със срашна сила ,обадих му се и той каза :
-Хмммм значи газ има ...
и така ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 31 Юли 2008, 16:16

bmwmania написа:
spacepl написа:горе между средните духалки имаш едно колелце - врътни го да показва три сини точки :mhihi:
Хах, е ти представяш ли си верно да е на 1 червена примерно :mhihi:
Сори за ОФФ-а Най-добре да се провери от човек, който си ги разбира тея неща ;)

Точно като е на едно червено (1 синьо) работи като климатроник.Едната зона можеш да нагласиш 16 а другата 32 и да духа едновременно точно с тези температури.Ако е само на сини духа само студено(на червени само топло).

Предишна

Назад към E39