Твърд педал на спирачката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Твърд педал на спирачката
Колеги,от няколко дни забелязвам,че като се кача в колата преди да дам контакт педала на спирачките е доста твърд/по-твърд от обикновенно/ но не всеки път. Когато запаля нещата си идват на место.Ще се радвам ако споделите на какво може да се дължи това.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Re: Твърд педал на спирачката
АБСDozo написа:Колеги,от няколко дни забелязвам,че като се кача в колата преди да дам контакт педала на спирачките е доста твърд/по-твърд от обикновенно/ но не всеки път. Когато запаля нещата си идват на место.Ще се радвам ако споделите на какво може да се дължи това.

Нищо лично ,Просто бизнес !
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Дължи се на едно откритие, въведено още 63-та в автомобилтие, викат му серво.
http://www.kfz-tech.de/Engl/Bremskraftverst.htm

http://www.kfz-tech.de/Engl/Bremskraftverst.htm
- Dozo
- младши ентусиаст
-
Ясно. А как лекуваме тази болест? И е ясно, че мерак се лекува с пари.
Ново серво или има поправка?

Ново серво или има поправка?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колега, бъзикаш ли ни или в оригинал не знаеш
Напълно нормално е, да ти е твърд педала при изгасена кола и е напълно нормално да омекне след запалване.Веднага след загасяне на двигателя педала остава мек за 2-3 натискания и се втвърдява.Това се дължи на остатъчния вакуум в сервото след загасяне.
Няма болести, няма пари, това си е в реда на нещата при всички автомобили.
Ако ти се втвърди педала при запален двигател, тогава вече може да се говори за пробила мембрана на сервото и за проблеми

Напълно нормално е, да ти е твърд педала при изгасена кола и е напълно нормално да омекне след запалване.Веднага след загасяне на двигателя педала остава мек за 2-3 натискания и се втвърдява.Това се дължи на остатъчния вакуум в сервото след загасяне.
Няма болести, няма пари, това си е в реда на нещата при всички автомобили.
Ако ти се втвърди педала при запален двигател, тогава вече може да се говори за пробила мембрана на сервото и за проблеми

- Dozo
- младши ентусиаст
-
Момчета слагам честен кръст, не ви бъзикам. А педала наистина е по- твърд от това което беше. Имам в предвид при загасена кола е твърд. Това го знам. Но сега при загасена кола е по-твърд от това което беше и го прави от време на време. Още веднъж - НЕ СЕ БЪЗИКАМ.
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
Kолега,
недей така м'ноо та молА, готов си за "господари на форума"
Има ли значение какъв ти е педала при изгасена кола , сега ще кажеш , че и като напомпаш 2-3 пъти става още по твърд.
оооохх ще умра
недей така м'ноо та молА, готов си за "господари на форума"

Има ли значение какъв ти е педала при изгасена кола , сега ще кажеш , че и като напомпаш 2-3 пъти става още по твърд.

оооохх ще умра

- Dozo
- младши ентусиаст
-
Добре, добре. Радвам се, че поне ви развеселих. Никога не ме е било срам да питам когато не разбирам. Според мен няма нищо лошо в това. Явно и най-вероятно съм си втълпил нещо. Желая ви успех.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Споко колега, момчетата малко прекалиха, не им се сърди, вярвам че са добронамерени. Все пак ти обясниха нещата! Лека вечер.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Смеете му се но той е прав!Ако всичко със сервото е точно и след 1-2 дни без да е палена колата първото натискане педала трябва да е мек!!! При мен е така. Сигурно има някъде нещо малко спукано и от там губи вакум системата на сервото, понеже е малко след като запали, двигателя наваксва и не се усеща.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
520_i написа:Смеете му се но той е прав!Ако всичко със сервото е точно и след 1-2 дни без да е палена колата първото натискане педала трябва да е мек!!!При мен е така.Сигурно има някъде нещо малко спукано и от там губи вакум системата на сервото,понеже е малко след като запали, двигателя наваксва и не се усеща.

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Dozo написа:520_i написа:Смеете му се но той е прав!Ако всичко със сервото е точно и след 1-2 дни без да е палена колата първото натискане педала трябва да е мек!!!При мен е така.Сигурно има някъде нещо малко спукано и от там губи вакум системата на сервото,понеже е малко след като запали, двигателя наваксва и не се усеща.Ако спуканото е по-голямо, колата ще почне и да променя оборотите. И ще се почне едно търсене - ламбди сонди, запушени дюзи и т.н. и т.н. А той проблема простичък - като бял боб.

14 мнения
• Страница 1 от 1