Покупка на 540i + LPG

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Покупка на 540i + LPG

Мнение от Radium226 » 19 Юли 2008, 18:43

Здравейте потребители на BMW Club Bulgaria!
Искам да се допитам до вас относно покупката на 99` E39 BMW 540i.
Едни приятели се занимават с внос на коли и сега пътува такава към България. Вноса е от Германия. Колата е автоматик стептроник и има монтирано АГУ в германия. Цената с платен акциз е доста прилична и съм навит да си взема такава. Едно ме интересува само...какъв разход извън градско ще ми дава (на газ) и дали си струва инвестицията в толкова мощен двигател, макер че кой не се кефи на мощните машини. Ако не е на газ дирекно щях да откажа офертата обаче ми се струва добра офертата и се допитвам до по компетентни хора като вас (хора които карат такива коли и имат опит с тях), защото аз щях да взимам Е39 520i обаче изкочи това и се замислих. Надявам се да ми дадете съвет кое от двете е за предпочитане и скоро да се присъеденя към каращите BMW :)

Благодаря за вниманието на всички!
Последна промяна Radium226 на 19 Юли 2008, 19:00, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 19 Юли 2008, 18:48

Ако не я искаш и е на добра цена ще я взема аз ... :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 19 Юли 2008, 18:49

В тоя форум каралите такъв дзвер, сигурно се броят на пръсти, а и не знам дали някой е виждал такова на газ. Та не знам кой може да ти даде няква информация.

Потребител
Аватар

Мнение от Radium226 » 19 Юли 2008, 18:53

То и на бензин да има каращи ако могат да кажат нещо по въпроса за разхода на бенз. Поне да имам представа колко реално гори такава кола (все пак документираното по каталог не е като реалното, както обещаното не е като даденото) и има ли някакви недостатъци освен малко по-скъпата застраховка. Интересува ме всяко мнение за E39 540i.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 19 Юли 2008, 20:06

Мани тази газ и педала до ламарината!!!

Моята извънградско ми даде 8,8 бензин А98, автоматик съм и аз! И съм карам 140-160 , е и изпреварвах тук там :mhihi: :mhihi: :mhihi: .

п.с. взимай колата, махай газта и пали гумите :)

Сашо.
Последна промяна xela на 19 Юли 2008, 20:08, променена общо 1 път

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Юли 2008, 20:07

По въпроса кое 520 или 540,зависи много ясно че 540 върви много повече,но ако колата я вкарваш сега 520 излиза стопъти по-евтино сещаш се защо акциза,доколкото съм запознат на бензин харчи около 18/100,както също знам слабо място е охлаждането

а ето кво написа един колега,одавна

Kris
--------------------------------------------------------------------------------

пичове аз карам точно такава Е39 540ia '00г. (служебна) и мисля че мога да отговоря на въпроса за разхода.

та градско без натискания (все пак съм на 18'' джанти и не искам непрекъснато да съм при гумаджиите) ми да ва разход около 20/100 (с включен клима ) а м/у другото на компа показва малко по-малко, извън градско ми дава пазход оклоло 15-16/100 при скорост 160км/ч по магистрала и горе долу толкова по другите пътища, но все пак "от време на време" ми се налага да изпреварвам мноооого бързо.
По книга (данните ми ги каза едно момче от Камор) дават смесено около 14-15/100, но и с него стигнахме до заключение че тази кола с този мотор и нормално "щофьорче" (каквито сме повечето) не може да даде този разход.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Radium226 » 19 Юли 2008, 20:51

xela написа:Мани тази газ и педала до ламарината!!!

Моята извънградско ми даде 8,8 бензин А98, автоматик съм и аз! И съм карам 140-160 , е и изпреварвах тук там :mhihi: :mhihi: :mhihi: .

п.с. взимай колата, махай газта и пали гумите :)

Сашо.

Какво не харесваш на газта?
Защо да махам нещо което е сложено и до колкото разбрах няма осезаема разлика във вървенето. А и в крайна сметка винаги може да се обръща на бенз. като искам да правя резачки. А и аз не сам виждал как върви мощна кола на газ особенно пък тази защото още не е пристигнала в БГ. Иначе съм виждал за кво става дума на Audi S8 4.2 V8 40v (360к.с.) направо лети. Извънградското на бенз. е търпимо като разход ама градското си ебало майката....градско така или иначе няма де да ги карам тия коне поне да е 50% по-евтино.

Газовото едва ли ще го махне нчкой...ако ще сам она бенз. да се кара...щото като знам само то колко пари е за V8, ама нали го дават с него швабите :)
Мерси за данните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 19 Юли 2008, 21:19

Няма нищо лошо в газта. А при тази кола едно наистина добро ГИ ще компенсира много разхода по горивото. 520и дава 13-14 градско на газ и същото на бензин. Ако 540ката ще се кара доста няма лошо да има газ. Аз съм виждал 540и на метан което не е много препоръчително за кола защото бутилките тежат а и убива коне. Имайте предвид че някои от нашите известни "мутри" дето имат доста пари карат х5 с метан. Не бих се учудил от 540и на газ а и с хубаво ГИ няма да дава почти никаква да не кажа никаква загуба във вървежа.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 19 Юли 2008, 22:43

Аз ти предлагам да го "метанизираш" :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 19 Юли 2008, 23:13

Преди време имахме е39 535i 245 кончета ,тя беше на бащата а аз те първа си вземах книжката.Та градско гълточише 16-17 като си по изнервен 18-19 :mhihi: всичко зависи от трафика (става въпрос за Будапещ който е трафика е пъти по зле от София в пиковите часове) но това е много относително зависи как е караш и дали попадъш в задръставния.Извън града със 140-150 разхода си залепяше 9-10 ако не се заиграваш много с педала може да го задържиш на 9 сигурен съм.За 540 нз вече за ивън градско разхода ще тие доло горе същия но за града можеби +1 литър отгоре.Но всичко е много относително ако в града ме вдигаш над 2 хиляди оборота и се стремиш да караш по инерция(което не ми се вярва с такъв звяр :mhihi: ) и да избягваш светофари и задръствания може да ти стане и 12-13 но това всичко е в сферата на предположенията :)
Личното ми мнение е ако имаш възможност да е издържаш е да е вземеш такива коли не са за испускане относно газта за такава кола направо е грехота но в днешно време, с тези цени просто няма как :) все пак ти си решаваш аз изказвам просто едно мнение :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 19 Юли 2008, 23:19

Колега, хич недей слуша какво ти говорят да махаш газта!Има една мн интересна тема относно газта е тунинг.бг.Ако някой има интерес мога да пусна линк да прочетете нещо наистина интересно като информация.Колата ако ГИ е качествено направен, би трябвало да няма никаква разлика в вървежа, а и да има такава тя ще е пренебрежителна или почти незабележима( пак казвам мн зависи какъв е ГИ).Аз лично съм карал старата с8 с мн добър ГИ и мога чистосърдечно да кажа че не открих разлика в вървежа, да не говорим че собственика и ме повози с ......280 на ГАЗ!!!Лапай колата ако е читава без да се замисляш.Моят съвет е да я закараш на диагностика, някъде където слагат ГИ да я прегледат!Иначе това е мн добър автомобил и няма да съжеляваш!Успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 19 Юли 2008, 23:23

относно газта за такава кола направо е грехота

Моето мнение е че газта е едно мн добро алтернативно гориво и факта че вече има технологии които позволяват оптималното му използване в съвременните автомобили, то аз казвам ЗАЩО НЕ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Юли 2008, 0:10

mityo105 написа:
относно газта за такава кола направо е грехота

Моето мнение е че газта е едно мн добро алтернативно гориво и факта че вече има технологии които позволяват оптималното му използване в съвременните автомобили, то аз казвам ЗАЩО НЕ!

Айде темата мина на до болка познатото газ срещу бензин . Няма да давам мнение , само ще напомня на нашия човек , че акциза на тая кола е близо 14 000 лева . Не знам как стоеше номера с каране с чужди номера , но иначе е мнооого скъп шибания акциз.А като гледам колегата гледа икономичността - нали се сещаш , че БЕНЗИНА НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ РАЗХОД ... А този модел е много рядък в БГ и направо забрави за части втора ръка , а цената на новите е убииствена.В крайна сметка ако имаш парите ще я вземеш , но забрави после да можеш да си избиш парите ако искаш да препродадеш.

Аватар
Кара: много работи
Мечтае да кара: вече нищо

Мнение от Martini » 21 Юли 2008, 1:06

Ако прецениш че ще можеш да я поддържаш и няма да я занемариш.......първо я откарай в Дару да не се окаже че е сваршил работа ДВГ-то. Ако е ОК сипвай газ и пали гумите ако не си карал такъв автомобил ще се влюбиш ;) не питай от каде знам ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 21 Юли 2008, 1:20

Моята е с малко по-малък мотор, но съм убеден, че няма да имаш голяма разлика спрямо мен. Градско правя между 14 и 23. Зависи колко съм нервен и колко бързам. Най-често ми е около 15. Имах преди това 520i, тя ми даваше между 13 и 16 градско. Не е голяма разликата. Щом имаш пари да инвестираш в такава кола и в подръжката и, няколко литра повече няма да те уплашат. Извън градът правя между 9 и 12. Ползвай круиз контролът и ще спестиш доста. А и автоматикът сваля разходът извън, но го вдига в градът. На газ нямам идея какво ще и никога няма да разбера. Трябва ми багажника, а и не искам да возя бомба в него :)

П.С.
Я кажи цената, която ти искат, защото както казва колегата по-горе, акцизът е почти 14 0000 лв. и ако тия дават за 20 000 бягай на далеч. Частите не са по-скъпи от 520i. Моято също е много рядък модел и цените са съвсем приемливи.

Следваща

Назад към E39