525Д отново пропуши !!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

525Д отново пропуши !!!

Мнение от map13 » 02 Юли 2008, 11:40

та колата пушеше стабилно махнах единия катализатор и спря да пуши другия катализатор ми казаха че е махнат и преди месец пак почна да пуши !! сменил съм горивен филтър, кулера изчистих колекторите изчистих, филтъра на картерните газове смених, масло не гори .. турбото си е напълно здраво .. чип няма .. въздушния филтър го сменям на 4000км на 8000км масло !!! на диагностика за последната година съм ходил поне 5-6 пъти и пак нищо .... колата си върви нормално никакви признаци да и има нещо ...някой има ли идея от какво може да е !! факта че пуши ме дразни ама много ..

Предварително благодаря

Аватар
Кара: E34

Re: 525Д отново пропуши !!!

Мнение от ivan. » 02 Юли 2008, 15:06

map13 написа:та колата пушеше стабилно махнах единия катализатор и спря да пуши другия катализатор ми казаха че е махнат и преди месец пак почна да пуши !! сменил съм горивен филтър, кулера изчистих колекторите изчистих, филтъра на картерните газове смених, масло не гори .. турбото си е напълно здраво .. чип няма .. въздушния филтър го сменям на 4000км на 8000км масло !!! на диагностика за последната година съм ходил поне 5-6 пъти и пак нищо .... колата си върви нормално никакви признаци да и има нещо ...някой има ли идея от какво може да е !! факта че пуши ме дразни ама много ..

Предварително благодаря
....май горивото е калпаво.
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от karo_1 » 02 Юли 2008, 15:07

Колега ако ти пуши във високите обороти, то си е нормално! Те нови дизелови коли на 1 година и на не повече от 20000 км пушат, та кво остава за нашите!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 02 Юли 2008, 15:16

karo_1 написа:Колега ако ти пуши във високите обороти, то си е нормално! Те нови дизелови коли на 1 година и на не повече от 20000 км пушат, та кво остава за нашите!!

и това е вярно!! но се заглеждам по други и не пушат ... гориво да сега само на Шел слагах последния път на ОМВ и слагам уж от по хубавата нафта !! а бе нормално нормално но щом има такива дето не пушат трябва и моята кошничка да спре :mhihi:
запътил съм се да сменям генерацията че вътре кой знае каква е свинщина и турбото да чистя че само то остана без манипулации !!
може ли да пуши от дюзи ??

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 02 Юли 2008, 15:17

karo_1 написа:Колега ако ти пуши във високите обороти, то си е нормално! Те нови дизелови коли на 1 година и на не повече от 20000 км пушат, та кво остава за нашите!!

много вярно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 02 Юли 2008, 17:51

Колега , погледни двете маркучета , които се свтрзват с дебитомера дали са си на мястото. има голяма вероятност ако долното е излезнало , колата да пуши. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 02 Юли 2008, 18:27

///sasho написа:Колега , погледни двете маркучета , които се свтрзват с дебитомера дали са си на мястото. има голяма вероятност ако долното е излезнало , колата да пуши. :D

:yes: ще ги погледна .. Мерси

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Юли 2008, 21:07

slav4o1 написа:
Много вярно

Абе колеги не е така един приятел си купи новата петица 530д вече си е на километри, а пипнеш ауспоха нема мръсно даваш му газ до ламарината не пушляви
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 12 Юли 2008, 6:04

В нафтата е причината да пушим колега. Преди няколко месеца ходих до Гърция и там като напълних - изненадата беше голяма. Сега само на гръцките ЕКО бензиностанции зареждам в София и има ефект. Иначе все на огледалата все взирах и замалко да си продам колата. Адски ме дразни пушека, но сега всичко е ОК. Така че опитай, но поне два-три резервоара за да изчисти всичко отвътре напълно. Отделно катализаторите според мен спираха много от видимият пушек и като ги махнах се увеличи проблема, така че и за нови съм се замислил.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 12 Юли 2008, 9:59

А къде го това Еко?
Да опитам и да видя?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 20 Юли 2008, 13:32

Може да е от някоя дюза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 20 Юли 2008, 20:12

много е вероятно да пуши моята веднъж като напънах от Сандански към София беше вечерта и по надолнище зад мене кола и пред мене като резнах да изпреварвам гледам в огледалото оня с фаровете не се виждаше от пушак :mhihi:
... смених 2 дюзи и всичко беше ток и жица. :winky:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 13 Сеп 2008, 19:17

Хубаво е наред с новите дюзи, да направиш профилактика на останалите стари.

ПП. Напиши как разбра, че имаш една или две дюзи за смяна. Кой ги диагностицира и какво ти каза? Знаеш ли каква е била стойността на впръсканото количество гориво и дали е извън норми или просто ти казаха - сменяй ги?!
Поздрави!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 13 Сеп 2008, 22:42

Marto66 написа:В нафтата е причината да пушим колега. Преди няколко месеца ходих до Гърция и там като напълних - изненадата беше голяма. Сега само на гръцките ЕКО бензиностанции зареждам в София и има ефект. Иначе все на огледалата все взирах и замалко да си продам колата. Адски ме дразни пушека, но сега всичко е ОК. Така че опитай, но поне два-три резервоара за да изчисти всичко отвътре напълно. Отделно катализаторите според мен спираха много от видимият пушек и като ги махнах се увеличи проблема, така че и за нови съм се замислил.

само не зареждай много от тях през зимата че нашата нафта има лош навик да замръзва и иска допълнително да сложиш спецялен антифриз
по темата , аз знам че чипосаните дизели пушат и то бая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 21 Сеп 2008, 23:57

така и аз да се оплача.
днеска се прибирам към Варна по магистралата и съм настъпал талигата (525тдс) на 180, изпреварвам кола и гледам зад мен бял пуша, не беше много но се притесних. Преди малко в града като го настъпвам на малка скорост пак пропушва но не всеки път. от време на време като тръгвам като дам ряско газ и излиза черен пушак което си е нормално. от какво може да е това и да я карам ли на диагностика.
смятам и чип да и слагам доста ли ще пуши.

Следваща

Назад към E39