Кабел за навигация ... търся
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Кабел за навигация ... търся
Пичове реших и аз да се хвърля в джаза (ЯКОО) - намерих на много (подчертавам МНОГО) добра цена една навигацийка (монитор, компютър, усилваттел,радио и телефон) и от друго място ще взема (на нетолкова добра цена) един видеомодул. Та молбата ми е тези от вас които редовно обикалят по по-големите морги по софииско да подпитват за окабеляване за системата - ще съм много благодарен. Всички модули (без видеото) са със буксите на тях, и сега разглеждам една схема на окабеляването така че може и аз да понаправя някои от кабелите (другите от Ebay-я или от вас) от утре почвам разглабянето и ще поствам снимки преди-след
и по време на чудесата 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
някои да може да намери ел. схема на е39 520и - интересува ме кои кабел какво праи и какъв цвят е
- утре започвам екшъна

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ето ти пълна инструкция, как да я инсталираш + партидните номера на кабели и ретрофитинги http://gren.ru/docs/e39%20-%20Navi%20retrofit.pdf По тази схема работят оторизираните сервизи.
Нали се сещаш, че ще трябва да разколачиш целия интериор до ламарина, за да я инсталираш
http://bmw.dulaine.com/tips/navi.htm
EDIT: И си приготви щайги
Да не забравиш да дадеш подробно описание със снимков материал
Нали се сещаш, че ще трябва да разколачиш целия интериор до ламарина, за да я инсталираш

EDIT: И си приготви щайги

Да не забравиш да дадеш подробно описание със снимков материал

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- spacepl
- старши ентусиаст
-
мммммм лошооооо, схемата във ерта.ру е за големия дисплеи и МК4 компютър - има разминаване в цветовете на кабелите - ако някои изнамери такава схема за 4:3 навигация (или кабели направо) да се обажда
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Доста търсих схема за 4:3 нави, но не намерих и не мога да ти помогна.
В такива случаи е най-добре да разбереш парт. номера на всички кабели, дисплеи и CD-та, да отидеш в оторизиран сервиз (който ти е най-близо) и да ги помолиш да ти дадат инструкция за инсталиране.
Аз така направих, когато трябваше да свързвам MID-а.В тази тема съм я сканирал и може да се види, че е написана лесно смилаемо.
В такива случаи е най-добре да разбереш парт. номера на всички кабели, дисплеи и CD-та, да отидеш в оторизиран сервиз (който ти е най-близо) и да ги помолиш да ти дадат инструкция за инсталиране.
Аз така направих, когато трябваше да свързвам MID-а.В тази тема съм я сканирал и може да се види, че е написана лесно смилаемо.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
мдааа, вързах ТВ-тунера, и в момента в който вържа I-Bus-а на тв-тунера и ми умира радиото. Предполагам че ще трябва да ходя да прекодират системата, та само в оторизираните сервизи ли може да се прекодира или .... ?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
spacepl написа:мдааа, вързах ТВ-тунера, и в момента в който вържа I-Bus-а на тв-тунера и ми умира радиото. Предполагам че ще трябва да ходя да прекодират системата, та само в оторизираните сервизи ли може да се прекодира или .... ?
Мисля, че трябва да имаш допълнителен комфорт модул под жабката за тази цел.Поне така ми казаха на мен, след като сложих Business CD с MID, а колата няма борд комп.Така е и при мен в момента, като натисна копчето BC и радиото изгасва.Мисля, че проблемът е сходен, но не твърдя, че е точно в това

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Мдаа в тоя pdf (и не само в него) дето си го дал като линк, на 41/42 страница си пише че трябва да се кодира системата наново със DIS/MoDIC.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Малко със закъснение, но може да помогне на други
Намерих това за малката навигация, докато търсех решение на моят проблем http://www.kb97.co.uk/satnav/pdf/tv.pdf

Намерих това за малката навигация, докато търсех решение на моят проблем http://www.kb97.co.uk/satnav/pdf/tv.pdf
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
spacepl написа:мдааа, вързах ТВ-тунера, и в момента в който вържа I-Bus-а на тв-тунера и ми умира радиото. Предполагам че ще трябва да ходя да прекодират системата, та само в оторизираните сервизи ли може да се прекодира или .... ?
Колега аз пусках мид на моята и като вържех i-bus`a не се показваше нищо просно гаснеше,но като откачих k-bus (мисля че така се казваше) всичко си заспа

15 мнения
• Страница 1 от 1