Почукване в 320i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Почукване в 320i

Мнение от Plamenavramov » 15 Юли 2008, 16:38

Здравейте колеги! Имам някакво почукване от сърцето,като на повдигачи го правя! Възможно ли е да е от маслото? А и преди извесно време разпънах веригите и имаше чукане,смених ги но дали и това с повдигачите не е в последствие на това 3-та 140км и после 2-ра :)

Аватар

Мнение от Mihmor » 15 Юли 2008, 18:38

Какви бяха щетите след 3-та на 2-ра???? При мен се случи същото на старата кола :uups: и смених 12 изпускателни клапана (бяха криви) на М50, но след това двигателя си беше на 6, никакъв проблем, никакви разходи на масло, никакви звуци....нищо, ако не са ти отремонтирали качествено двигателя може и да се получил някакъв фал (дано не е), гледам си с М52, може м50 да е по-корав и м52 да не е издържал, да е кривнал нещо друго освен клапани :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 15 Юли 2008, 18:48

Mihmor написа:Какви бяха щетите след 3-та на 2-ра???? При мен се случи същото на старата кола :uups: и смених 12 изпускателни клапана (бяха криви) на М50, но след това двигателя си беше на 6, никакъв проблем, никакви разходи на масло, никакви звуци....нищо, ако не са ти отремонтирали качествено двигателя може и да се получил някакъв фал (дано не е), гледам си с М52, може м50 да е по-корав и м52 да не е издържал, да е кривнал нещо друго освен клапани :roll:

Ам колега какво да ти кажа,кофти е момента,смених вериги че нещо потракваше бая :( иии след това ден два можеби започна едно тънко почукване такова досадно и същевременно срамно"нали знаеш как те гледат по улиците които се движиш"! загряла студена няма значение,от време на време спират за минута две после пак и така ! Надявам се наистина да е от маслото или филтъра или незнам си кво помпа момпа там че братче брадясах с тия простотии ебаси! незнам как ще е ! :(

Аватар

Мнение от Mihmor » 15 Юли 2008, 20:29

Е, не го ли отворихте този двигател да видите как са му карантийте, според мен не е нито от масло, нито от филтър, щото и моя работеше, ама като го отвориха и видях колко са криви тез клапани, малее, как е работил този двигател, не знам :confused:

Изображение

та...дано да е това дето си мислиш, ама се съмнявам при такова изтезание на мотора ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fireblade » 15 Юли 2008, 20:30

смени маслото сложиси MOTUL
BMW POWER

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: 04" X5 m57

Мнение от Владо » 15 Юли 2008, 20:49

даа, мотула е сила... изпраа клапани :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 16 Юли 2008, 8:19

Mihmor написа:Е, не го ли отворихте този двигател да видите как са му карантийте, според мен не е нито от масло, нито от филтър, щото и моя работеше, ама като го отвориха и видях колко са криви тез клапани, малее, как е работил този двигател, не знам :confused:

Изображение

та...дано да е това дето си мислиш, ама се съмнявам при такова изтезание на мотора ;)

Това ме страсна определено! Добре твоята цъкаше,или тракаше пфф не знам и аз как да се изразя! Някакви др признаци по мотора освен пречукването! А и няма ли да се загуби работата на въпросния цилиндър където е сгънат клапана? :?:

Аватар

Мнение от Mihmor » 16 Юли 2008, 11:18

Те 12 клапана бяха криви, демек и 6-те цилиндъра не работеха правилно, но работеше, от време на време претрисаше, даже си палеше на -3 градуса студена от раз, мислех че е прескочил зъб на веригата, щото нямаше мощ, но веригата си беше ОК, отворих го и единствено клапаните бяха криви, нито нещо по бутала, валове, лагери, нищо, само изпускателните клапани, смених ги + гумички и напасване и заспа... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 16 Юли 2008, 12:00

Mihmor написа:Те 12 клапана бяха криви, демек и 6-те цилиндъра не работеха правилно, но работеше, от време на време претрисаше, даже си палеше на -3 градуса студена от раз, мислех че е прескочил зъб на веригата, щото нямаше мощ, но веригата си беше ОК, отворих го и единствено клапаните бяха криви, нито нещо по бутала, валове, лагери, нищо, само изпускателните клапани, смених ги + гумички и напасване и заспа... ;)

Ок колега,но моето си работи перфекно като обороти,държи си там 550 и не мърда нито тресе нито нищо,само цъка. Бе точно такъв чесовникарски звук,като повдигач,и всякаш е един ,вече като позагрее колата след като покарам и започва да се поусилва това цъкане. Надявам се да е от маслото или филтъра. а иначе тия клапани какви са им цените не съм проверявал пък затова. Веригите ясни тях ги смених,тая на вануса беше 1см. разпъната ,то от тях си беше тракане амаа това сегаааа пфф гадно!

Аватар

Мнение от Mihmor » 16 Юли 2008, 13:29

Може да си се разминал само с разтегната верига, а това найстина да се обажда някой повдигач от кофти масло или просто защото му е дошло времето :roll:

Назад към E36