едно въпросче за компресора на климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 330cd '04

едно въпросче за компресора на климатика

Мнение от jiksyn » 15 Юли 2008, 1:20

Здравейте колеги,съжалявам ако повтарям тази тема :uups: ,но не открих нищо в търсачката.Искам да попитам ако няма достатъчно фреон в климатика компресора ще започне ли да върти,или няма значение от фреона!!! :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 15 Юли 2008, 1:27

При определено минимално количество, няма да се включи компресора.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 15 Юли 2008, 11:49

Пък аз си мислих, че ако няма фреон пак ще си върти, само че няма да духа студено, щото моя така прави и аз си мисля че просто трябва да се напълни.
Ще използвам темата на колегата(за което се извинявам) да попитам дали може да се получава така ако филтъра в къбината е за смяна.Пак си духа силно и компресора мисля че работи нормално, но просто не ми духа студено.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 15 Юли 2008, 12:10

Nikito_nn написа:Пък аз си мислих, че ако няма фреон пак ще си върти, само че няма да духа студено, щото моя така прави и аз си мисля че просто трябва да се напълни.
Ще използвам темата на колегата(за което се извинявам) да попитам дали може да се получава така ако филтъра в къбината е за смяна.Пак си духа силно и компресора мисля че работи нормално, но просто не ми духа студено.

Направи една диагностика на системата, проблемът ти е от недостатъчно количество фреон, а не от филтъра. Филтъра влияе само на силата на струята, а от там на дебита.
Тези дни говорих с приятел, наш колега тук, та бяхме си замервали охлаждането и при двамата температурите бяха горе-долу на кантар и ние си мислехме че и на двама ни системите охлаждат задоволително. Но той отишъл в Мото-Пфое за диагностика, при източването на наличния фреон ми показва количество около 500 грама, при обем на системата 825 по памет.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от jiksyn » 15 Юли 2008, 16:04

благодаря колеги тези дни ще си заредя климата с фреон и дано компресора за зацепи,а има ли някъв начин да проверя дали наистина работи компресора,за да знам дали си заслужава да го пълня!!! :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 15 Юли 2008, 16:24

Ами моя като го пускам се забелязва как колата за момент си покачва оборотите и пак ги нормализира, аз мойта по това си мисля че работи.Ма ти изобщо ако нямаш фреон (както каза колегата по нагоре), може изобщо да не се включи
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jiksyn » 15 Юли 2008, 16:33

и аз като натисна копчето за климата и на мен ми се покачват оборотите и после се норамализират,но просто компресора неще да върти.дано да е от липсата на фреон

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pezano » 15 Юли 2008, 16:44

колега нормално е ако емалко количеството фреон да не се зацепва компресора и моя беше така и преди 15 мин го заредих събра 1.200л фреон и за сега няма проблеми всичко си тръгва и ми взеха 60лева

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Romeo_0 » 15 Юли 2008, 17:21

Може да има доста причини да не вкл. компресора една от тях е, както казаха по горе да няма фреон другата е компресора да вдига доста голямо налягане и да изключва понеже системата има защита(пресостат който следи налягането в системата ако е голямо изкл. ако малко пак изкл. ;) ) и още една причина и тя да е в ел.инсталацията :confused:

Назад към E36