Отново проблема за гасненето...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Отново проблема за гасненето...

Мнение от powerpz » 15 Юли 2008, 9:15

Здравейте колеги, знам че е дискутирано доста но все ми се струва, че при мен проблема е по-различен.
Въпросът е, че като си карам взе да ми се лсучва на празен ход, оборотите да паднат плавно до нула, светва ми акумулаторчето и след това веднага се вдигат. Да ама и някой път направо си угасва.
Другото нещо е че ми заспива на празен ход при различни обороти - 700, 800,900, 600. Странно нещо е и че при настъпване понякога потреперва леко и тогава вдиха оборотите плавно!
Клапана напразния ход съм го чистил миналато лято, гледах го отваря добре, няма видими следи да дърпа въздух, незнам къде са тези маркучи на картерните газове да ги видя и тях, на диагностика минах - казаха че всичко е наред.
Възможен ли е проблем по горивния тракт ? Как да го диагностицирам?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Отново проблема за гасненето...

Мнение от ивчо3 » 15 Юли 2008, 9:56

Стъпковият мотор, регулиращ оборотите на празен ход в никакъв случай не бива да се почиства с WD-40, или какъвто и да било разредител, или препарат за почистване. Има сервизи, в които се почиства по друг начин, или просто се раздвижва. Причината след почистване да не поддържа постоянни обороти, да ги мени и т.н. е изцяло в почистването с някой препарат. Той може да причини необратими повреди по намотката, статора и други неща в стъпковия мотор и оттам да го направи негоден за употреба. Моят съвет е да вземеш стъпков мотор втора употреба, за който е сигурно, че не е почистван. Тействай го в продължение на седмица и тогава ще бъдеш сигурен дали е от него.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Отново проблема за гасненето...

Мнение от Ozir1S » 15 Юли 2008, 10:14

ивчо3 написа:Стъпковият мотор, регулиращ оборотите на празен ход в никакъв случай не бива да се почиства с WD-40, или какъвто и да било разредител, или препарат за почистване. Има сервизи, в които се почиства по друг начин, или просто се раздвижва. Причината след почистване да не поддържа постоянни обороти, да ги мени и т.н. е изцяло в почистването с някой препарат. Той може да причини необратими повреди по намотката, статора и други неща в стъпковия мотор и оттам да го направи негоден за употреба. Моят съвет е да вземеш стъпков мотор втора употреба, за който е сигурно, че не е почистван. Тействай го в продължение на седмица и тогава ще бъдеш сигурен дали е от него.

Аз пък моя стъпков мотор си го чистя с ВД40 и нема грижи.
Изображение
Деба тия дърти кочини!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от powerpz » 15 Юли 2008, 10:50

И мен ме съмнява, че има пробив някъде в намотките ама как да имам по всяка част резервна, та да пробвам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....318is

Мнение от Ivo318is » 15 Юли 2008, 11:15

Колега закарай го на диагностика.Преди 3 години моита правеше същото и се оказа,че е ламбда сонда и свещи.След като ги смених се оправи.

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 15 Юли 2008, 11:15

Аз също си мисля, че почистването на стъпковото моторче неможе да е причина, а и за първи път чувам че не било добре да се чисти :roll: .Доста теми съм чел по въпроса и доста приятели имам дето казват, че даже редовно ги чистят на около 3-4 месеца и казват, че колите им вървят перфектно.
Моят съвет е да смениш филтрите: въздушния и горивния, ако не си ги сменял разбира се.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 15 Юли 2008, 12:58

Приемаме че свещи и кабели са ти читави :D Сваляй колектора и смени всички гарнитури и маркучи.Тия дето влизат в моторчето за празен ход, гуфрето и тоя за картерните газове. Отдолу има и разни други(под колектора) Чистиш моторчето за празен ход. Дотук си към 100 кинта с оригинални части :mhihi: Палиш ако не е наред минаваш на дебитомер, моторче за празен и ламбда сонда. Сондата я взимаш нова с дебитомера и моторчето пробваш от работеща кола :mhihi: Ако пак не стане минаваш на вал гърбици и повдигачи :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от powerpz » 15 Юли 2008, 14:16

Ангеле ти ме прати в 9та глуха с тея гарнитури :mhihi: много корав пич си, пипаш със замах ...
Сега бех долу при колата. Подавам газ плавно покачва, кат дам рязко, прави един особем звук "уообуххх" през въздушния филтър, задавя се и тогава тръгва да подкачва оборотите. Нещо е като спъната. Ламбда сондата не ми работи откакто съм я взел, вчера купих нова на BOSCH и да я смвеня, мсиля да си премеря и датчика на дроселната клапа ама е на кофти място... Давайте акъли :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 15 Юли 2008, 18:54

Сменяй тая ламбда де к'во чакаш, няма да узрее :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от powerpz » 16 Юли 2008, 8:59

Ангеле,
като знам, че съм дал 164 лв :shock: за нея, кажи ми как да я завра там в гърнето, в нечистотиите като още е толкова нова и лъскава !!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А пък ако изчакам верно може да узрее и да роди малки сондета, да ги върна в Ауто плюс и да си прехвана парите !!!! :lol: :lol: :lol:

Възможно ли е това замисляне при натискане на педала от състояние на покой да се дължи от нефункционираща лабда ?

Назад към E36