"Почистване" на тапицерията на тавана.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
а4о ходих но се отказах защото ми се виде работата малко измислена .Значи процедурата е следната :с кмпресор с високоналягане се набива накакъв прах в тапицерията и после се изсмуква .Всичко е сухо и изпрано но май като умуваме с съседа има опасност ако ви е по стара тапицерията да и отслабне тъканта .Тоя прах се набива с високо налягане все пак и се изсмуква -тва се триене между него и тъканта.Разколебах се и си купих едно шише с вениш за килими и тапицерии .Сипва се в някакъв съд 1:9 в полза на водата ,разбърква се силно да се получи пяна и с тази пяна се намазва тапицерията .Гледайте да е повечко и равномерно .Търка се с мека четка .После като изсъхне го минах с прахосмукачката и тапицерията светна .Не посмях и на авто мивка да я пера щото има опасност да се скапе некой датчик за аербеците .Доста на дълбоко прониква понякога водата .За това прибягнах до този вариант.
Иначе взима жената по 4 лв на седалка по талон на колата мога и телефон да ви дам да се рааберете предварително с нея ако некой реши да пере :0431/63226
Иначе взима жената по 4 лв на седалка по талон на колата мога и телефон да ви дам да се рааберете предварително с нея ако некой реши да пере :0431/63226
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
[quote="aisikterix"][/quote]
Ползвал съм Вениш-а и смея да кажа ,че много добър препарат, аромата свежарка, определено изчиства , не изплакваш след това. Но чистих таван, в който няма дунапрен като при баварките, мое мнение да чистиш на БМВ таван си е пълно фиаско, плата сам си пада и няма нужда да му се помага..
Ползвал съм Вениш-а и смея да кажа ,че много добър препарат, аромата свежарка, определено изчиства , не изплакваш след това. Но чистих таван, в който няма дунапрен като при баварките, мое мнение да чистиш на БМВ таван си е пълно фиаско, плата сам си пада и няма нужда да му се помага..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
Ако се пуши в колата верно че много се захабява без значени на ква кола е .После квотоо и да правиш с квото и да миеш си само замазване на ситуацията.Най добре ако се е усрал да си вземете плат за тапицерии почвате да тапицитае здраво и смело.мой съсед има толедо :изпра тавана похвали се човека и нема 3-дена както си станал сутринта видел че му паднал предния край на тавана и го бъзикахме да си го увива като чалма и да кара така .и той е с дунапрен.добре че в мята не е пушено та е чист иначе кой знае и мен какъв ме чака
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Колеги таваните ако се перът правилно стават като нови Да действително на bmw то са доста кекави и се отлепят Но пак повтарам направиш ли го правилно и за тях няма проблем
Не всичко което лети се яде
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
проблемен таван
колеги аз много четох за този проблемен таван и като човек с опит,на които такова нещо при пране на тавани не се бе случвало,а сомо понякога при таван с мека материя са се получвали от плата топчета,реших и аз да измия моя.Карам е36 комби и се справих за 1,20 часа.Търсих много подходящ препарат и накрая се спрях на ,,Astonish,,за тапицерии.Тои е с пулвелизатор кото улеснява употребата му.Изпробвах г о на старо петно от кръв и тои се справи.Значи трябва ви дунапренана кърпа за бърсане на маса на която пръскате от препарата финната пяна и равномерно нанасяте с гъбата на тавана на равни участъци примерно 40 на 40 сантиметра след което забърсвате с тензухена кърпа.Таванът не се мокри от пяната и бързо исъхва.Цената му е 4,60лв и го има в ,,CBA,,Ефекта е добър и затова реших да го споделя с вас,които иска ще му пратя снимка на препарата на скаип или емаил а тои ще го постне тък защото аз не се научих. onicks1959 bobi_baretata@abv.bg
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3