Фреон има?,компресор влючва,а не изстудява-що е то? РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
Фреон има?,компресор влючва,а не изстудява-що е то? РЕШЕН
Изчетох почти всичко за климите ,ноо си духа топло и това е, не хладко, а топло ,сменил съм филтри-милтри компресора включва ,обаче ми прави впечатление ,че не се включва перката - та въпроса е може ли ако не работи перката да има някаква защита което да възпрепятства развъртането на фреона ,друго което ми прави впечатление ,че при включването на климата грам не мирише на обичайната за стари коли с климатици миризма ,което ме навежда на мисълта ,че някъде -някоя клапа не отваря студеното
Някой- някакви идеи ?

Някой- някакви идеи ?
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
и при мен беше така ,но откакто смених перката с нова всичко е ок,недеи да пускаш климатика като не работи перката,защото ще изхвърли фреона,защото като загрее се вдига налягането в системата
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Откачаш буксата на перката и гледаш 3-те кабелчета какъв са на цвят!
При мен са 3 на цвят(говоря за перка на е36 но предполагам че и за е39 е същото)червен,син и черен!
Домъкваш си работещ акумулатор и 2 кабела които да закачиш за акумулатора..докосваш + на акумулатора за червения кабел,а минуса е за черния или синия кабел(това са 2 кабела черен и син които играят ролята за 1-ва и 2-ра степен но не помня кой точно беше(за 1-ва стебен трябва да е тоя дето минава през едно резизторче ли там каквото му викат))
Давам ти да провериш този метод за да се учериш дали перката ти е без проблем!Ако няма проблем прегледай другата букса в какво състояние е...ако не е там проблема ще е другаде..за сега провери как е!
При мен са 3 на цвят(говоря за перка на е36 но предполагам че и за е39 е същото)червен,син и черен!
Домъкваш си работещ акумулатор и 2 кабела които да закачиш за акумулатора..докосваш + на акумулатора за червения кабел,а минуса е за черния или синия кабел(това са 2 кабела черен и син които играят ролята за 1-ва и 2-ра степен но не помня кой точно беше(за 1-ва стебен трябва да е тоя дето минава през едно резизторче ли там каквото му викат))
Давам ти да провериш този метод за да се учериш дали перката ти е без проблем!Ако няма проблем прегледай другата букса в какво състояние е...ако не е там проблема ще е другаде..за сега провери как е!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Не е вярно колега ,моя климатроник прави студ в колата а перката ми не работи от около 2 месеца ,вече съм я поръчал и ще я сменям тези дниlaviatan написа:не вкл. климата без да ти работи перката
на Е 39 са с четири крачета буксата

Нищо лично ,Просто бизнес !
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
колега и мене климата ми духаше много слабо отидох до дару и ми смениха последно стъпало на незнам кво оправи се за 150лв.

- shnitzera
- ентусиаст
-
значи сега се качвам от гаража ,перката РАБОТИ и на 3-те стпени ,много стегнато и меко ,проблема не е от нея утре продължавам да елиминирам възможностите ,дайте още идеи
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Според мен просто или нямаш достатъчно фреон в системата или всичкия е заминал нанякъде от пробив някъде. Перката не е фактор да не ти духа студено - аз бях така доста месеци докато не прочетох тук че трябва с включването на климатика и тя да завърти.Въпреки това фреона не е избягал - налягането е в нормите. Отиди в някой сервиз да проверят за пропуски в системата. От колите на хората около мен разбрах че не е нужно да има някаква причина за да ти се пукне тръбичка или разхлаби съединение. Просто докато не ти тестват системата недей мъчи компресора ,защото ако няма фреон ще спече - маслото му е във фреона , няма фреон - значи няма масло.
Щом се увериш че механично системата е ок - тогава вече търси друго.
По принцип и някоя клапа може да е заседнала - затова се препоръчва климатроника да се пуска на АУТО за да се движат постоянно клапите.
Щом се увериш че механично системата е ок - тогава вече търси друго.
По принцип и някоя клапа може да е заседнала - затова се препоръчва климатроника да се пуска на АУТО за да се движат постоянно клапите.
Доста кончета в един обор.

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
аз моя го ооправях на Дунев и съм много доволен, момчето също има е39ка и много ги разбира климите, ходи при него ще ти го направи супер. На мене сега на духалките ми духа 4.5С което е доста добре при положение че 6-7С е в нормите
вярно е иди сега да си замериш фриона,ако имаш ощеi4koo написа:Не е вярно колега ,моя климатроник прави студ в колата а перката ми не работи от около 2 месеца ,вече съм я поръчал и ще я сменям тези дниlaviatan написа:не вкл. климата без да ти работи перката

by ''kompleksa''
- shnitzera
- ентусиаст
-
знам ,че не е фактор и ще ме усвиркате ,но като натисна иглата на тръбата за зареждане за секунда (и по-малко ) съска та ще се разцепи за това реших ,че имам фреон 

- vanko_terziev
- кандидат ентусиаст
-
laviatan написа:не вкл. климата без да ти работи перката
Предполагам въпроса ми ,ще ви се стори глупав...но!!!!
Купих колата без перка за климата.Преди няколко дена си взех нова перка.Вчера я монтирах,обаче попаднах на следния проблем.Не мога да разбера къде е куплунга за връзване на перката към колата!!!!!
Като застана пред предницата ,отляво имам подобна букса с четири кабела(която си стои свободна).Предположих,че е тя - но: 1- конекторите не пасваха един с друг ,и 2-ро,като замерих,ми показа,че не излиза ток от там.Тоест,дори като напъхах насила буксите ,перката не врътна.
Не знам дали е от значение,но ми липсва и датчика за външната температура.
Може ли някой да ми обясни,коя е точно буксата.
В нета видях,че би трябвало да излиза захранване от компресора на климатика(ако не греша де)!От там виждам да излиза някакво кабелче,но после отива при един друг сноп с кабели,а като не разбирам ,не ми се пипа......
Колата в момента съм си я разглобил(вече за не знам кой пореден път си я правя сам

Благодаря предварително на всички...!
BMW Team Varna
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Измерих го колега ,повече от това не може да бъдеivan. написа:вярно е иди сега да си замериш фриона,ако имаш ощеi4koo написа:Не е вярно колега ,моя климатроник прави студ в колата а перката ми не работи от около 2 месеца ,вече съм я поръчал и ще я сменям тези дниlaviatan написа:не вкл. климата без да ти работи перката

Нищо лично ,Просто бизнес !
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2