НОВО 318i ГОРИ МАСЛО
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
НОВО 318i ГОРИ МАСЛО
Имам 318i на 12000 км индикатора на маслото светна.Бордкомпютара показа,че маслото е на минимум.От сервиза ми казаха да долея 1 литър масло,след което компютъра показа,че вече е на максимум.Нормално ли е за толкова километри да изгори толкова масло и дали няма някакъв проблем с двигателя.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Местя темата тук без да съм сигурен,че става въпрос за Е90.Но по тези 12000 км.
съдя,че е ново.Щото никой с по-стара 3-ка не би карал 12 000 км с едно масло
съдя,че е ново.Щото никой с по-стара 3-ка не би карал 12 000 км с едно масло

- k4.BX-Ghost
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5
Колега нямам опит с Е90
но от за Е60 2 бройки нови съм изкарал
и отначало е нормално да лапнат масло
т.е там до някакъв пробег си лапа докато се сработи всичко по двигателя
то ти си с 0в40 предполагам
но от за Е60 2 бройки нови съм изкарал
и отначало е нормално да лапнат масло
т.е там до някакъв пробег си лапа докато се сработи всичко по двигателя
то ти си с 0в40 предполагам
==============================
Сделано в СССР
Сделано в СССР
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
да и аз се чуда , е90-то е на 20к км и понагорява масло , чат пат светка лампата за доливане
It`s party time !
MaXimal написа:Направи ли първата смяна на маслото. Ако да на колко КМ?
И да, нормално е в началото да понагорява масло. Особено ако се кара предимно градско.
Не съм сменял масло.Минал съм 12500 километра до смяна ми остават по показания на компютъра 17500.От сервиза ми казаха да не чакам толкова а да го сменя след още 8000 км .Поначало карам предимно градско.Но си мисля че да ми показва компютъра че маслото е на минимум е много.Притеснявам се да няма някакъв проблем с двигателя
STBMW написа:MaXimal написа:Направи ли първата смяна на маслото. Ако да на колко КМ?
И да, нормално е в началото да понагорява масло. Особено ако се кара предимно градско.
Не съм сменял масло.Минал съм 12500 километра до смяна ми остават по показания на компютъра 17500.От сервиза ми казаха да не чакам толкова а да го сменя след още 8000 км .Поначало карам предимно градско.Но си мисля че да ми показва компютъра че маслото е на минимум е много.Притеснявам се да няма някакъв проблем с двигателя
Нямаш никакъв проблем с двигателя. Първото масло най-добре е да се смени на около 10 000 км.
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
- Код: Избери целия код
добре де на повечето коли първо масло се сменя на 1500км...кви са тия хиляди км тук Shocked ?
Новите автомобили имат специални присадки за разработване и не се препоръчва прекомерно ранна смяна
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
ЕЕЕЕ, айде стига глупости, нова кола и хил. км. без смяна на масло. ДВГ-то като е ново е нормално да лапа, докато се напаснат всички части.
Ама друг е въпроса при новите коли: нали си идват с разработен ДВГ, пример: нов Форд Конект за смяна на масло след 25 000 км. и то дизел, ебаго маслото, ебаго ДВГ-то - много яко а. Ама точно това им съкратява животеца на тия колици. Като работи ДВГ-то се отделят едни много финни стружки и по принцип, ама само по принцип е добре да се сменя масло както си трябва. Лично мнение. Който както си иска да сменя, може и само да долива.
Ама друг е въпроса при новите коли: нали си идват с разработен ДВГ, пример: нов Форд Конект за смяна на масло след 25 000 км. и то дизел, ебаго маслото, ебаго ДВГ-то - много яко а. Ама точно това им съкратява животеца на тия колици. Като работи ДВГ-то се отделят едни много финни стружки и по принцип, ама само по принцип е добре да се сменя масло както си трябва. Лично мнение. Който както си иска да сменя, може и само да долива.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series