датчика на бензиномера ми прави проблеми

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 01 Юли 2008, 18:00

Не си спомням точно цифри - 20тина лева втора ръка. Гледай пистичките където контактува рамото да не са прекъснати. Този на помпата се разглобява и се сменя също.

Потребител
Аватар

бензиномер

Мнение от speedrum » 03 Юли 2008, 10:46

Добре де колеги,имам питане:преди да почна да ръчкам по нивомерите,резервоара изпразнен ли трябва да бъде?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Юли 2008, 13:42

Няма значение според мен.... аз с над 50 литра бензин съм си играл да ровя, само трябва да внимаваш със всичкия бензин при отворените дупки да не направиш някоя искра :D :D :D Кат по филмити да стани :D

Потребител
Аватар

Махане на датчика

Мнение от Bobi4 » 09 Юли 2008, 23:29

Здравейте,

перфекно сте го описали :) ама аз съм индиянец и не мога да отворя (резервоара) за да видя поплавака(датчика) или да го сменя. Въпросът ми е трябва ли да отвивам голямата пластмасова "гайка" :mhihi: или може нещо друго да се направи че стрелката ми се е лепнала долу като сомалийче за паржола. А има бензин да запаля блока. Връзките уж ги замерва един майстор и каза че никаде не е пръкъснато и ми каза че е датчика.

Какво да направя ?

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 09 Юли 2008, 23:39

Да, трябва да развиеш гайката на биднчето. Можеш да ползваш голяма отверка и чук да го отцепиш, ако нямаш инстумент.

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 09 Юли 2008, 23:42

В събота ще го разкостя. Днес не смеях да бем с чука че да не стане като по филмите (както каза колегата ) :mhihi:

Потребител
Аватар

Датчик

Мнение от Bobi4 » 12 Юли 2008, 23:15

Колеги, днес свалих левия датчик по точно го извадих :) и ми се струва че е добре не ми изглежда нищо прекъснато гледах и пистите гледах и жичките добре изглеждаха. Ама нямам уредче да ги замеря. Изчистих го (колкото това е станало) и пак го сложих и отидох да заредя че нямаше шищо вътре и си викам как ще покзава нещо като нема бензинец :mhihi: . И както се сещате напълних за 100лв. и пак нищо :!: :!: :!: . Отивам на Симеон (имах работа там) и тръгнах по всички магазини капанчета и дюкянчета да търся този датчик както и пръскалки за предните стъкла и за задното и обиколих почти всичко и като развалена грамофона плоча навсякаде попитах за тях и НИКАДЕ нямаше такова нещо само на едно място втора употреба :!: :?: :!: го е имало и някой го е взел предния ден :shock: :mhihi: . Искам да ви попитам каде мога да си намеря този датчик че вече ще се побъркам? а между другото не съм свалял този при помпата. :D Но все пак да знаете някаде кадето мога да си го намеря ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d '13
Мечтае да кара: М-power

Re: Датчик

Мнение от Biggy » 13 Юли 2008, 0:31

Bobi4 написа:Колеги, днес свалих левия датчик

А погледна ли десния нивомер, виж и там какво става.

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 13 Юли 2008, 1:44

колега и аз имахсъщия проблем като твоя. появи се когато качих 3-ма души отзад. след това за 2-ри път така направи отново след като съм возил хора отзад. оправи се след като махнах седалката и наместих добре кабелите по скобите. оказва се че явно предишния собственик е махал задната седалка и после не е наманестил кабелите както трябва и при сядане се претискат и прекъсват. откакто ги дозалепих с изолирбан за щипките нещата се оправиха (поне при мен така стана).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 13 Юли 2008, 10:15

колега имам тоя бензиномер които е при помпата-чисто нов-60 лв. :mhihi:

Потребител
Аватар

Датчик

Мнение от Bobi4 » 13 Юли 2008, 10:59

Мерси, колега ще пиша днес следобед ще го отворя и него и ще ти кажа ако ми трябва :mhihi:

Предишна

Назад към E36