ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
Влизам и аз с една дрисня в ламер клуба.
Компакт с клима Diagia слагана в Италия.
Врътката за реглаж на температурата е с жило и върти някакво черно клапанче, което прилича на Жигулско (колата не е карана в БГ преди мен, вероятно е някаква чекия на Diagia.
Kлимата си работи идеално, само че колата като загрее вътре вместо студен въздух, почва да духа бая топъл (това при изключена клима, при включена е малко по-студен
)
Явно че клапана не затваря. Има ли някакъв оригинален клапан на БМВ със жило, който да си купя и да изхвърля италиянския боклук?
Дори и да не е от БМВ, сещате ли се от каква друга кола може да се сложи?
Врътката за реглаж на температурата е с жило и върти някакво черно клапанче, което прилича на Жигулско (колата не е карана в БГ преди мен, вероятно е някаква чекия на Diagia.
Kлимата си работи идеално, само че колата като загрее вътре вместо студен въздух, почва да духа бая топъл (това при изключена клима, при включена е малко по-студен

Явно че клапана не затваря. Има ли някакъв оригинален клапан на БМВ със жило, който да си купя и да изхвърля италиянския боклук?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
май се обърка
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Раздела ли? Не съм никак даже
Все пак Compact-a ми е повече Е30 отколко Е36 със тоя M42
Въпросът по-горе е сериозен. Искам да сменя клапана със някакъв от БМВ, но да се регулира с жило, понеже не искам да омазвам половината табло в преправяне...
Най-лесния вариант е да байпасна клапана засега, колкото да мога да си карам лятото на климатик, но това е цървулско решение и аз не действам така.

Все пак Compact-a ми е повече Е30 отколко Е36 със тоя M42

Въпросът по-горе е сериозен. Искам да сменя клапана със някакъв от БМВ, но да се регулира с жило, понеже не искам да омазвам половината табло в преправяне...
Най-лесния вариант е да байпасна клапана засега, колкото да мога да си карам лятото на климатик, но това е цървулско решение и аз не действам така.
- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
liloff написа:Влизам и аз с една дрисня в ламер клуба.
Kлимата си работи идеално, само че колата като загрее вътре вместо студен въздух, почва да духа бая топъл (това при изключена клима, при включена е малко по-студен)
На е28 с М10 мотор и на е21 е с такова клапанче с жило и е много добро, другия вариант е от Рено, много индентични са с тези на е21, ще намериш в първата морга

sonny, благодаря брат! Евала за познанията.
Като допълнение само към въпроса. Изпадна ми такова от Rover 214, доста солидна английска сглобка. Засега съм с него. Уикенда ще го монтирам и ще пиша дали има грижи с Rover-ския.
А междувременно ще видя в RealOEM дали ще намеря тези клапани от посочените от теб БМВ модели.
Благодаря още веднъж.
Като допълнение само към въпроса. Изпадна ми такова от Rover 214, доста солидна английска сглобка. Засега съм с него. Уикенда ще го монтирам и ще пиша дали има грижи с Rover-ския.
А междувременно ще видя в RealOEM дали ще намеря тези клапани от посочените от теб БМВ модели.
Благодаря още веднъж.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
коя е държавата
пък те повечето са на толкова у бг,кво се притесняваш

пък те повечето са на толкова у бг,кво се притесняваш
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
@ eraziel
M42тата които аз съм гледал след 300 хил. обикновенно бяха със сменен двигател 6тото не си струва ремонта. Но 350 изкарва само с верига сменена на около 200 -250 хиляди по мои наблюдения.
Това са впе4атления около проу4ването търсеики моита.
И сега един Въпрос да не правя спам с нова тема>
4упило ли ви се е Рекарото на двувратките на тази планка /поз 1/ там където е 4ервената линия- на ухото за хва6тане на облегалката.
Ако ДА- ако се завари държи ли после?
(Тука в ebay ми продадоха едни "перфектни"
)

M42тата които аз съм гледал след 300 хил. обикновенно бяха със сменен двигател 6тото не си струва ремонта. Но 350 изкарва само с верига сменена на около 200 -250 хиляди по мои наблюдения.
Това са впе4атления около проу4ването търсеики моита.

И сега един Въпрос да не правя спам с нова тема>
4упило ли ви се е Рекарото на двувратките на тази планка /поз 1/ там където е 4ервената линия- на ухото за хва6тане на облегалката.
Ако ДА- ако се завари държи ли после?
(Тука в ebay ми продадоха едни "перфектни"

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Задните амортисьори на Е30 комби и Е30 седан/купе еднакви ли са?
Още нещо - има ли филтър за климатика Е30 и ако да къде се намира ?
Още нещо - има ли филтър за климатика Е30 и ако да къде се намира ?
BMW only!
- sezo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
Колеги имам питане, някой може ли да ми разясни какво означават всичките тези означения на джантите ( ЕТ, J ) . И на Е30 за 15-ки какви трябва да за параметрите, даже незнам кокло трябва да е централния отвор ???
И тези от линка дали стават http://eftini.com/index.php?main_page=product_info&cPath=12_181_184&products_id=1771
И тези от линка дали стават http://eftini.com/index.php?main_page=product_info&cPath=12_181_184&products_id=1771