320и.ванос 94г.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
320и.ванос 94г.
Днес стана някакъв фал,изкарвам го аз да го мия,мия го и тръгвам да го вкарвъм на двора,но не иска да пали само щрака,вада + са слагам го пак и запалва обаче мн мени оборотите и прекъсва,преди имаше един шум ЩРАКАНЕ докато е на контакт,казаха че така си било,обаче са ЩРАКА постоянно И СЕ ЧУВА НЯКАКЪВ ШУМ В КОЛЕКТОРИТЕ от въздух.Дали е мн сериозен проблема

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Извади акумулатора и провери да не си намокрил компа или някои важни неща!Пак закачи акумулатора...
p.s.Ако имаш борд. комп. не бързай да откачаш акумулатора....
- ivailo
- младши ентусиаст
-
няма как той е под жапката вътре,акумулатора го свалях 3.4 пати и не и неcucko написа:Извади акумулатора и провери да не си намокрил компа или някои важни неща!Пак закачи акумулатора...
- cucko
- старши ентусиаст
-
Днес май сички имаме проблеми...
МОята както си я карам изведнъж угасна....после пали ама за 2-3 сек. пак угасва...утре ще я гледам на диагностика защото мисля че има проблем някъде около бензиновата помпа-т.е. може да има задръстване но първо се минава диагностика...
Аз мин. година съм имал същия проблем като теб...мих я и после нище да пали...сякаш няма ток...
оставих я на слънце и какво да кажа след 3-4 часа запали...а на другия ден пак нямах ток и проблемът е решен като си смених акумулатора....(той и без това беше 45А а го смених с 62А)
при теб има ли ток когато въртиш...при мен се чуваше само сък сък... явно се е създала грешка...може би когато я миеш дълго и то със студена вода спада акумулатора...абе не знам и аз но вече ти обясних как ми се оправи...също след като запалих менеше обороти...даже ми изхвърляше охладителната течност от разширителния съд при затворена капачка....на вън яко жега а под колата локва течност...абе откачена работа нещо се бе избазикало и от тогава ходя на автомивка да ми я мият с пароструйка...
МОята както си я карам изведнъж угасна....после пали ама за 2-3 сек. пак угасва...утре ще я гледам на диагностика защото мисля че има проблем някъде около бензиновата помпа-т.е. може да има задръстване но първо се минава диагностика...
Аз мин. година съм имал същия проблем като теб...мих я и после нище да пали...сякаш няма ток...
оставих я на слънце и какво да кажа след 3-4 часа запали...а на другия ден пак нямах ток и проблемът е решен като си смених акумулатора....(той и без това беше 45А а го смених с 62А)
при теб има ли ток когато въртиш...при мен се чуваше само сък сък... явно се е създала грешка...може би когато я миеш дълго и то със студена вода спада акумулатора...абе не знам и аз но вече ти обясних как ми се оправи...също след като запалих менеше обороти...даже ми изхвърляше охладителната течност от разширителния съд при затворена капачка....на вън яко жега а под колата локва течност...абе откачена работа нещо се бе избазикало и от тогава ходя на автомивка да ми я мият с пароструйка...
- ivailo
- младши ентусиаст
-
ми не ток има няма проб с тока но мени оборотите и после гасне сама и нещо фучи а и щракането не спира аначе е само докато е на контакт са е постоянно
тия коли под капака ли го поливате, че така става
аз от 4г. колата винаги си я мия сам и да чукна на дърво няма грижи
естествено под капака само с леко влажен парцал се минава
провери да не ти е запушена лулата зад двигателя. по нея се изтича водата, която влиза през решетките на парното.
ако е запушена може да ти наводни компа/ЕСU/ и да стане мазало
също ако имаш шиби може каналите да са се запушили, но от тях е по-вероятно да ти прокапе в купето
аз от 4г. колата винаги си я мия сам и да чукна на дърво няма грижи
естествено под капака само с леко влажен парцал се минава
провери да не ти е запушена лулата зад двигателя. по нея се изтича водата, която влиза през решетките на парното.
ако е запушена може да ти наводни компа/ЕСU/ и да стане мазало
също ако имаш шиби може каналите да са се запушили, но от тях е по-вероятно да ти прокапе в купето
- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
...може би когато я миеш дълго и то със студена вода спада акумулатора... Колега,я пак!Че нещо не можах да схвана. 
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!
- cucko
- старши ентусиаст
-
Батька Махно написа:...може би когато я миеш дълго и то със студена вода спада акумулатора... Колега,я пак!Че нещо не можах да схвана.
Според теб от какво ми падна тока на акумулатора ако не е от изстудяване при миенето(не съм я мил под капака)!
Ти как мислиш няма зиме няма и лете тока си е все същия...
А това се случи преди около 1 година(пак същата жега като днес)...и тогава беше побъркана работа...прочети по горе съм писал..
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
И аз мисля, че май си намокрил компа, ако се оправи като поизсъхне значи май е от това. А това с акомулатора дето "да не би да му пада тока от студена вода" няма нищо такова, това са глупости, пък и оборотите няма как да ти ги мени от акомулатора.
колега 100% си си намокрил ЕКУ-то. Казвам го защото имах същия инцидент преди месец. Разопаковах всичко отпреддокато разбера за какво става въпрос. Всичко идва от запушени маркучета за отцеждане на вода влязла през решетките за въздух на парното. Триябва да разглобиш под чистачките за да имасх достъп да отцедниците и да ги отпушиш. Аз вече смених едно ЕКУ и съм отпушил отводняването. Направия тази процедура че последствията не са много приятни, вече си имал допирна точка. Успех!!!
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
значи правилно съм мислил да не давам да ми мият двигателя, досега само с влажен парцал внимателно сам си го забърсвал...
- ivailo
- младши ентусиаст
-
ок днес ще погледна маркучетата,мерси за инфото,най вероятно е това и са като изсъхна си се оправи от самосебе си.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
вчера я мих и аз
приключих към 7, влезнах си във нас да хапна и после към 9 припалих да се видя с едни тъпаци... пихме пред колата по минерална вода, качихме се, паля и.... не, никой
след 2 минути запали
приключих към 7, влезнах си във нас да хапна и после към 9 припалих да се видя с едни тъпаци... пихме пред колата по минерална вода, качихме се, паля и.... не, никой
след 2 минути запали

13 мнения
• Страница 1 от 1