тракане при натискане на съединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
тракане при натискане на съединителя
здр.
абе проблема е че като седи така на свободна и си потраква една такова гадно, но като се натисне съединителя и тракането спира..... Къв може да е проблема , нещо лагер на съедините.
П.С. Съединителя си отделя перфетно няма никакъв проблем. Това тракне се получава като че ли като паднат малко оборотите на двигастеля да речем като се пусне климатика.......
Колата е 318i M43
абе проблема е че като седи така на свободна и си потраква една такова гадно, но като се натисне съединителя и тракането спира..... Къв може да е проблема , нещо лагер на съедините.
П.С. Съединителя си отделя перфетно няма никакъв проблем. Това тракне се получава като че ли като паднат малко оборотите на двигастеля да речем като се пусне климатика.......
Колата е 318i M43
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
не се плаши на вси4ки баварци е така
това е от лагера на първи4ният вал на скоростите,може и така да си караш,а може и да си го смениш ти решаваш
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
не сам сменял още моя и незнам но няма да е пове4е от 50 - 100 лева може и да е по-малко,нямам представа то си е обикновен лагер
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Или аксиалния лагер или демпферните пружини на съединителя/маховика, карай си така докато не ти дойте време и за съединител. Другия вариант, ако искаш да си го смениш е да смениш и комплект съеднител, иначе няма смисъл от ремонта 
nParMaTuK написа:Или аксиалния лагер или демпферните пружини на съединителя/маховика, карай си така докато не ти дойте време и за съединител. Другия вариант, ако искаш да си го смениш е да смениш и комплект съеднител, иначе няма смисъл от ремонта
При мен след като смених комплект съединител + маховик тракането остана
Деба тия дърти кочини!
Подозирам че е тампона на дифа. И при мен пречатква така.
Смених тампоните на кутията с полиуретанови и утихна доста сериозно.
Сега е тампона на дифа наред. Обмислям тампоните на двигателя с полиуретанови също, но се опасявам, че ще стане прекалено "твърда" за каране.
При мен се получава на ниски предавки, където има натоварване и то като съм намалял на включена предавка. Основно 2ра, на 1ва рядко намалявам.
Просто няма какво друго да е. Кутията е перфектна, смених пълния комплект на съединителя.
Смених тампоните на кутията с полиуретанови и утихна доста сериозно.
Сега е тампона на дифа наред. Обмислям тампоните на двигателя с полиуретанови също, но се опасявам, че ще стане прекалено "твърда" за каране.
При мен се получава на ниски предавки, където има натоварване и то като съм намалял на включена предавка. Основно 2ра, на 1ва рядко намалявам.
Просто няма какво друго да е. Кутията е перфектна, смених пълния комплект на съединителя.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
скоростният лост може да вибрира от тампоните не от лагераduh4e написа:Възможно ли е от това да вибрира и самия скоростен лост?
Щото при мен са същите симптоми!
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
За работа ще ти искат само 100лв и за лагер отделно,пазари се първо 
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2