Вибрации след 100 км/ч
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Мамка му, и аз днес установих че имам същия проблем! На 120км. започва да ми тресе волана - на ляво, на дясно и като мина 130км. започва да затихва. Със старите джанти със зимните гуми нямаше проблем! Купих нови джанти, гледах във форума за гуми и най добрите отзиви бяха за континентал - везх си чисто нови гуми - общо се изръсих 2000лв. за джанти и гуми и сега ебати ужаса. Отидох веднага на баланс - по леко е от преди, но пак го има! Всеки ден ли трябва да правя баланс??? А и цялото ми окачване е чисто ново - оригинални части от Германия. Сигурен съм че е от джантите и гумите. Казаха ми че е възмижни да не са напомпани еднакво и затова така да става ( те са с азот) и утре съм решил да ги накарам да проверят или вече се чудя дали да не ги напомпам свъздух и да видя какво ще стане. Забравих да кажа, че като сложат джантите на машината нямат никакво отклонение!
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
pana написа:Не знам какви баланси,но никой никъде не може да ми помогне![]()
,карайки след 100км/ч волана постепенно започва да се люлее
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Направи както ти каза ICE, вземи две гуми от някое друго БМВ (на което не тресе) и пробвай, така ще разбереш 100% дали проблема е от гуми/джанти!
По принцип, щом тресе при определена скорост, а не постоянно, най вероятно е гума
- Ore
- Потребител
-
- Детайли за колата: 525d
Не знам какви баланси,но никой никъде не може да ми помогне ,карайки след 100км/ч волана постепенно започва да се люлее
Ако не си правил динамичен баланс си го направи, той няма нищо общо с обикновения баланс на гумата към джантата, а балансира гума и джанта като цяло към колелото на колата. И аз бях пробвал всичко и след този динамичен баланс спря тресенето , което се получаваше между 100 и 120 км/ч.
- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
pana написа:Смених тампоните на двигателя и вибрациите почти ги няма има някъкви минимални,сега ще търся тяхното отстраняване
Е ти като караш с 120км не пробвали да изключиш от скорост за да видиш дали е от тампоните,нещо няма логика от тампони да ина вибрация при над 100км само,би трябвало да има при средни обороти и на празан ход.
- libol
- Потребител
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: 745
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
pana написа:След всички интервенции проблема остава и най странното, е че ту се появява много силно вибриране след 80км/ч,ту е слабочудя се вече дали гумите не изпадат в някакъв резонанс та така вибрира
![]()
Обади ми се утре след 13ч на 0898/62-32-54 да ти дам някои напътствия, щото вече минах по този път и наптавих не пътека, а цяла магистрала!

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Re: Вибрации след 100 км/ч
Колеги съжелявам че ще пиша в тази стара тема но и аз имам същия проблем във вибрации във волана със скорост между 100-120 км/ч.Като са сменяни по колата,тампони на предни и задни носачи,тампони на задни амортисьори,биалетки,шарнири-къси-дълги,единият вътрешен кормилен накрайник,задни амортисьори(предните ми са добре)-Реглаж на преден и заден мост.Гумите са чисто нови всесезонни на вредещайн 205/65/15.Минали са баланс-казаха ми че нямам криви джанти.Дай ми някакви съвети защото се чудя какво да правя вече.....Както и при колегата нямам вибрации при спиране-което изключва дисковете.Имам и още нещо-луфт във волана при тази същата скорост.....дайте съвети моля....
Да спомена само че колата е е36 купе 93-та.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Re: Вибрации след 100 км/ч
Джантите оригинални ли са?
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3