"Почистване" на тапицерията на тавана.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 11 Юни 2008, 14:55

Има един препарат на MA-Fra. Спрейче дето се пръска, струва 6-7 лв, прави страхотна пяна която после се събира с четка или парцал. Аз пробвах на моята, но май ще имам нужда от още едно напръскване защото на места останаха ивица. Тавана ми уж не беше мръсен, а парцала доста почерня :mhihi:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 11 Юни 2008, 23:50

зна4и 6теви дам номера и емаил адреса на един маистор дето се занимава със тапицериии и авто стъкла WWW.NETAVTO.HIT.BG гсм 088/084-150 зна4и намира се по путя за кичево близо до аво стъкла кобра. само дето неси спомням името му.съ6то се6там се за един тапицер до частната автогара там дето са мар6рутките.това разбирасе е във варна.дано да съм бил полезен колеги.успех :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

лесна работа

Мнение от Bai_Ceko » 12 Юни 2008, 21:44

Значи става само с вода и разтворен в нея прах за пране.аз използвам едни тензухени кърпи "микулич" ( използват се в операционните ) за попиване. С една мокра с разтвора търкаш мястото и с една суха веднага след това забърсваш и става супер. И не увисва !!!
успех !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от syntaxerr » 04 Юли 2008, 16:06

аз на моята Е39-ка си взех от илиянци много е яко има си четчица към него но не му знам името успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: .

Мнение от keith_flint69 » 06 Юли 2008, 23:38

6efovete написа:колеги :) и аз съм ги чувал такива истории за провисването. На мен ми провисна само от люка и се чудя какво да го правя. Някои спомена че имало един маистор които ги сменял и ставали като нови. Определено ако успея да сменя тази смрад много ще ми се промени атмосфетара в колата. Само да намерим маистора кои е???
Kолега, аз и един френд днес разглобихме целия таван, за да си го залепя тоя парцал кадето е на шибидаха, щото преди няколко дни се отлепи и овисна. Да ти кажа голяма занимавка си е - то трябва сенници, плафони, дръжки, колонки да се свалят и после и цялата платформа на шибидаха докато я извадиш тая гад мръсна, ама в крайна сметка мисля, че добре се получи горе-долу. Само дето ни отне 2-3 часа занимавка и сега се появи и проблема по темата - тавана го понацапахме малко и трябва и аз нещо да му мисля да го пера по някакъв начин :mhihi:
ИЗКАРВАЙТЕ ПАРИ ОТ ИНТЕРНЕТ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК:
http://bux-bg.com/?r=keith_flint69

селянина с колелото
Аватар
Кара: тролей
Мечтае да кара: влак

Мнение от b0k0 » 07 Юли 2008, 0:02

keith_flint69 написа:Kолега, аз и един френд днес разглобихме целия таван, за да си го залепя тоя парцал кадето е на шибидаха, щото преди няколко дни се отлепи и овисна. Да ти кажа голяма занимавка си е - то трябва сенници, плафони, дръжки, колонки да се свалят и после и цялата платформа на шибидаха докато я извадиш тая гад мръсна, ама в крайна сметка мисля, че добре се получи горе-долу. Само дето ни отне 2-3 часа занимавка и сега се появи и проблема по темата - тавана го понацапахме малко и трябва и аз нещо да му мисля да го пера по някакъв начин :mhihi:
А с какво го лепихте?
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: самолет с педали
Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43

Мнение от aisikterix » 07 Юли 2008, 0:06

Сега и аз да дам предложения .
1. Има препарат на вениш за тапицерии разпенвал се и с пяната се намазва тавана .След като изсъхне се почиства с прахосмукачка .Това го видех как съседа си го прави на асртата .
2 В казанлък има една кака пере по нова технология (сухо пране) пере с некаква машина и незнам си какъв прах утре мисля да ида и да се сдобия с повече инфи по въпроса .Познати казват че като си пернали тапицерийката и се качван на возилата и си отиват .нито е мокро а е чисто нова тапицерия .Предполагам че и в градовете ви ше има подобен вид услуга само се разтърсете да научите .Не се ебава тавана да се разлепва до колкото знам както при мокрото пране
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS Touring `96 г.

Мнение от a4o » 08 Юли 2008, 13:07

Колега aisikterix, дай моля те повече инфо. Интересува ме седалките и облегалките могат ли да се мият на сухо и без да се свалят. Голяма беля е свалянето на седалките и сушенето. Предварително благодаря!
Със здраве.
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aisikterix » 08 Юли 2008, 16:41

мисля утре да слезна на разузнаване и ше ви дам пълна информация
за цялата процедура .Това което знам от комшията е че след прането седаш и си бегаш .Нема мокро нема сушене но да не ви подвеждам с инфото утре слизам да видя ка е хавата че и аз съм за пране

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 08 Юли 2008, 16:45

Колеги мога да помогна на някого за изпирането на тавана работя в Софавто на автомивката в КНЯЖЕВО 0899872982 Митко личниа
Не всичко което лети се яде

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 08 Юли 2008, 22:41

Става по4истването най лесно с мокри дамски кърпи,изпробвано много пъти.4истят без проблем даже и масло засъхнало по корите или тавана :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aisikterix » 08 Юли 2008, 23:12

Моите седалки са побелели от сол на петна .колата е внесена от остров сицилия ,кой знае кви мазни италианци са си возилили дебелите задници с мокри бански и всичко е на бели петна .Дали може да се изпере тва чудо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rappa » 08 Юли 2008, 23:20

пичове моя не беше много зле ама ме дразнеше и като знаех горчивея опит на един приател който има автомивка: изпра си седалките с пароструйката и на следващия ден ги сложи :mhihi: (изглеждаха сухи ама като седнахне се напикахме :mhihi: :mhihi: ) та късния следобяд я затворихме.

на следващата сутрин беше развръзката: тавана провиснал без да го е пипал и сегалките с огромни петна от гъзовете ни като сегнахме на влажно..

заключения:
1. не слагаите сегалките преди да са изсъхнали напълно
2. явно таван на влага не държи :mhihi: :mhihi:

поотплеснах се малко. та с противоречиви мисли почнах да бърша тована с максимално изтискан парцал (от тези цветните по ОМВитата)
продължих с леко пръскане с препарат за тапицерия и бърсане, и бърсане, и бърсане, и ..........

удървих се целия след поне 4ч бърсане :mhihi: :mhihi:
но сега е като нова и веце над месец не е паднал :mhihi: :mhihi:
бърсане му е майката :mhihi: :mhihi:
успех 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от keith_flint69 » 09 Юли 2008, 23:16

b0k0 написа:
keith_flint69 написа:Kолега, аз и един френд днес разглобихме целия таван, за да си го залепя тоя парцал кадето е на шибидаха, щото преди няколко дни се отлепи и овисна. Да ти кажа голяма занимавка си е - то трябва сенници, плафони, дръжки, колонки да се свалят и после и цялата платформа на шибидаха докато я извадиш тая гад мръсна, ама в крайна сметка мисля, че добре се получи горе-долу. Само дето ни отне 2-3 часа занимавка и сега се появи и проблема по темата - тавана го понацапахме малко и трябва и аз нещо да му мисля да го пера по някакъв начин :mhihi:
А с какво го лепихте?
Mи де да знам, с някакво силиконово лепило и горе долу се получи добре :lol:
ИЗКАРВАЙТЕ ПАРИ ОТ ИНТЕРНЕТ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК:
http://bux-bg.com/?r=keith_flint69

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS Touring `96 г.

Мнение от a4o » 13 Юли 2008, 2:04

Колега aisikterix, нищо не каза за сухото пране на седалките. Ако имаш информация сподели моля.
Със здраве.
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!

ПредишнаСледваща

Назад към E36